Sport

2014.06.23. 12:19

Goran Maric és egy észt játékos is Diósgyőrben?

A légiós, lejáró szerződésű középpályás is részt vesz a dunántúli munkában.

A légiós, lejáró szerződésű középpályás is részt vesz a dunántúli munkában.

Bár kétségtelen, hogy a szurkolókat az Európa Liga-sorsolás tartja ma lázban (a nyoni eseményen a Diósgyőrt Szabó Tamás ügyvezető és Árki Gábor sportigazgató képviseli), azért az öltözőben, a stadionban is zajlik az élet. A játékosok és szakmai stáb ugyanis hétfőn kora reggel Bük felé vették az irányt, ahol egy hetes edzőtáborozáson vesznek részt a piros-fehérek. Az együttes – a tréningek mellett – két felkészülési összecsapást játszik, az egyiket az osztrák Mattersburg (kedd, 17.00), a másikat pedig az orosz Kubany Krasznodarral (szombat, 17.00, Bad Erlach). A Nyugat-Dunántúlra 19 mezőnyjátékos és 3 kapus indult el, nem volt rajta a társasgépjárművön három lejáró szerződésű játékos, akiknek a további szolgálataira nem tart igényt Sivic Tomislav vezetőedző: Gohér Gergő, Mohamadou Abdouraman és Augusto Batioja, továbbá a próbajátékra érkezett román Florin Pop.

Ukrajnában játszott

Elutazott viszont Bükre a szintén lejáró szerződésű Zoran Kostic, akit viszont szeretne megtartani a Diósgyőr és akivel – a jelek szerint – megszületett, vagy megszületőben van a megegyezés a folytatásról. A fiatalok közül Csirszki Martin is tagja lett az edzőtáborozóknak, illetve Szabó Balázs, aki szerdán csatlakozik a többiekhez. Pénteken azt nyilatkozta lapunknak a DVTK vezetőedzője, hogy két-három labdarúgót még szeretne a csapatában tudni, ezek közül az egyik az elefántcsontparti Georges Henri Griffiths.

Akkor úgy értesültünk, hogy jelölt még támadó poszton a salvadori Rafael Burgos, de mint azt vasárnap megtudtuk: nem ő érkezhet az Andrássy útra, hanem Goran Maric (Pápa), és még két külföldi labdarúgó, közte egy észt futballista, aki Ukrajnában szerepelt legutóbb.

A DVTK-nak egyébként ma kell leadnia a listát, azon játékosok neveit, akikkel szerepelni kíván az EL-ben (legalábbis az első fordulóban). Az Európa Liga első találkozóját július 3-án rendezik, s a DVTK mindenképpen idegenben játszik, ugyanis – amint azt már szombaton megírtuk – hazai pályája az új debreceni nagyerdei stadion lesz, mivel az Andrássy úti „katlan” alkalmatlan a rendezésre.

ÉM-MI


A büki keret

Kapusok: Antal Botond, Nenad Rajic, Ivan Rados.


Védők: William Alves, Debreceni András, Eperjesi Gábor, Senad Husic, Kádár Tamás, Németh Milán, Drazen Okuka, Vági András.


Középpályások: Barczi Dávid, Bori Gábor, Csirszki Martin, Egerszegi Tamás, Elek Ákos, Gosztonyi András, Zoran Kostic, Lazar Marjanovic, Nikházi Márk, Szabó Balázs (érettségije miatt szerdán csatlakozik társaihoz).


Csatárok: Bacsa Patrik, Miroslav Grumic.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!