Sport

2014.06.04. 12:38

DVTK: Nagy I Gábor jön a Haladástól?

Miskolc - Kádár Tamást értékesíteni szeretné a nemzetközi piacon a Diósgyőri VTK.

Miskolc - Kádár Tamást értékesíteni szeretné a nemzetközi piacon a Diósgyőri VTK.Vasárnap, a Videoton elleni 1-1-es döntetlennel lezárta a 2013/2014-es évadot a DVTK NB I-es labdarúgócsapata. Ahogy arról már az élő tudósításunkban beszámoltunk a  piros-fehérek felforgatott együttessel léptek pályára a Sóstói stadionban, hiszen az első keret tagjai közül Kádár Tamás eltiltás miatt csak a lelátóról nézhette az összecsapást, Debreceni András az Újpest elleni MK-döntőn sérült meg, Nenad Rajic családi gyász miatt utazott haza. Három további külföldi játékos, Senad Husic, William Alves, Zoran Kostic engedélyt kapott arra, hogy hamarabb kezdjék meg a nyári pihenőt, Vági András és Nikházi Márk pedig más ok miatt nem került keretbe.

Vadász – Puskás?

Hogy kinek fejeződött be diósgyőri pályafutása, egyelőre nem tudni, de Ivan Radosnak, Nenad Rajicnak, Gohér Gergőnek, Vadász Viktornak, Mohamadou Abdouramannak és Zoran Kosticnak a hónap végén lejár a DVTK-val korábban kötött kontraktusa. Úgy tudjuk, közülük a szakmai stáb Ivan Radost és Zoran Kosticot szeretné továbbra is a csapat soraiban tudni, Rajicot azért sem marasztalják, mert a Diósgyőr hónapokkal ezelőtt már igazolt egy hálóőrt, Antal Botond személyében, aki a tavaszi szezont Kaposvárott töltötte. A lejáró szerződésű játékosok mindegyikének van ajánlata máshonnan, az Észak-Magyarország információi szerint Vadászt a Puskás Akadémia, Abdouramant pedig az NB I-be frissen feljutott Nyíregyháza Spartacus is szívesen látná.

A Ferencvárossal

Az élő szerződéssel bíró futballisták közül a DVTK elsősorban Kádár Tamást szeretné értékesíteni a nemzetközi piacon, míg az angol Leicester Citytől kölcsönben az Andrássy úton játszó Futács Márkó maradására kevés esély mutatkozik, hiszen a kivásárlási ára elég magas, 250 000 font (több mint 90 millió forint).

A támadót a Ferencvárossal hozták hírbe, mint következő lehetséges klubjaként, nem csupán azért, mert a csatár a fővárosi zöld-fehéreknél nevelkedett. A kapus Antal Botond mellett gyakorlatilag biztos érkezőnek tekinthető a 29 éves középpályás Nagy I Gábor, aki a 2013/2014-es bajnokságban 28 mérkőzésen szerepelt a végül hatodik helyen végzett Szombathelyi Haladásban. 

Németország?

A hírek szerint nem csupán a játékoskeretben várható változás a nyári szünetben, hanem a szakmai stábban is. Úgy tudjuk, hogy Srdjan Zirojevic erőnléti edző – aki 2013 nyarán eredetileg egy hónapra érkezett Diósgyőrbe, de utána maradt a DVTK-nál – Németországban folytathatja pályafutását.

ÉM-MI


Június 20-án

A DVTK játékosai, szakmai stábja vasárnap este, a Videoton FC elleni bajnoki után megkezdték szabadságukat. A csapat tagjai a tervek szerint június 20-án kezdik meg a felkészülést Diósgyőrben, de nem ekkor edzenek először, ugyanis ezúttal is egyénre lebontott felkészülési tervet kaptak a szünetre a játékosok.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!