Sport

2014.06.02. 09:58

DVTK: A ’79-es bronz óta a legjobb NB I-es eredmény

A Videoton ebben az évadban ötödször sem tudott győzni a Diósgyőr ellen.

A Videoton ebben az évadban ötödször sem tudott győzni a Diósgyőr ellen.A labdarúgó NB I 30. fordulójában, az idény zárásán a Diósgyőri VTK a Videoton FC vendége volt vasárnap délután. A székesfehérvári bajnokin a hazai együttes még az utolsó szalmaszálba próbált belekapaszkodni, hogy elérje Európát, a nemzetközi szereplést, ami az NB I 3. helyének megszerzéséért jár. A DVTK-nak viszont közel sem volt ilyen fontos ez a meccs, és az eltiltása miatt vezetőedzőjét, Sivic Tomis­lavot ezen a meccsen is nélkülöző együttesből 8 (!) játékos is hiányzott, úgy, hogy a keretbe sem kerültek be. A sok hiányzó miatt két olyan fiatal is helyet kapott a DVTK cseréi között, Szabó Balázs és Balogh Alex személyében, akik eddig még nem léptek pályára egyetlen NB I-es meccsen sem. De velük sem lett teljes a vendégek kispadja, egy játékossal kevesebbet neveztek a meccsre a piros-fehérek, mint arra lehetőségük lett volna. És, hogy ha lúd akkor legyen kövér alapon, a kispadról a diósgyőri csapatorvos is hiányzott, mert bár dr. Forgács Alfréd jelen volt a mérkőzésen, de mivel a pálya melletti tartózkodási engedélye május 31-én lejárt, így csak a lelátóról szemlélhette a bajnokit. Bene Ferenc viszont a kispadról, de a nevét adó szakember ezúttal sem meccselt (ahogy egy hete, az Újpest elleni MK-döntőn sem), a vonal mellett Sivic Tomislav közvetlen segítője, Vladimir Radenkovic osztotta az utasításokat.

Zakópörgetés

A piros-fehér drukkerek a meccs kezdése előtt közvetlenül zakópörgetést mutattak be a lelátón, ezzel idézve fel a két csapat legutóbbi meccsét, a Diósgyőrben lejátszott Ligakupa döntőt, amelynek a végjátékában, Sivic Tomislav fejezte ki így örömét a kupa elnyerése kapcsán. Aztán a kezdő sípszó után ők is kíváncsian várták, hogy a szokatlan poszton, a védelem közepén szereplő Abdouraman mire lesz képes. Az első félidőben ugyan előfordult nála is egy-két hiba, de várakozás felett játszott, ahogy a csapat is ebben a különös összetételben. A hazai gárda viszont alatta, volt ugyan néhány nagyobb lehetőségük a fehérváriaknak, de a kapu előtt nem nagyon sült nekik. Igaz, volt, amikor Gohér a gólvonalon mentett, és volt amikor Rados védett bravúrral, de legtöbbször rossz megoldásokat választottak az akcióik végén. A DVTK-nak is volt néhány lehetősége a gólszerzésre az első játékrészben, de mivel a lövések, fejesek pontatlanok voltak, így a meccs első felében nem született gól.

Fordulás után

A térfélcserét követően csak pár másodperc telt el, amikor Stopira egy kapufával jelezte, hogy a Videotonnak azért kellene a győzelem, és az ezért járó három pont. Csakhogy a folytatásban sehogyan sem sikerült túljuttatniuk a labdát Radoson, aki remek védéseivel sokszor ejtette bámulatba a közönséget. De nemcsak neki, hanem a védelemnek is akadt munkája rendesen. Viszont nem nagyon ment elől a hazaiaknak, sorra hibázták el a helyzeteiket, aztán Futács mutatta meg a fehérvári csatároknak, hogy miben ismerszik meg az igazi támadó, a kevés lehetősége egyikét gólra váltotta, vezetéshez juttatva ezzel csapatát. A folytatásban csak sikerült beszenvedniük egy találatot a hazaiaknak, kiderült, hogy Nikolicról nem csak kifelé tud pattanni a labda. Az egyenlítés után nagyon ment a hazai gárda az újabb gólért, de a lelkesen játszó, és a szerencsét sem nélkülöző DVTK hálója többször már nem rezdült. Ez egyben azt is jelenti, hogy ebben az évben egyszer sem tudta legyőzni a piros-fehéreket a Videoton (a bajnokságban két döntetlen mellett a Magyar Kupában egy iksz és egy DVTK siker a mérleg, és a Ligakupában is a vasgyáriak voltak a jobbak), így a fehérváriak a nemzetközi porondról is lemaradtak, a Diósgyőr pedig 1979 óta, a bajnoki bronzot követően az eddigi legjobb helyezését érte el, azzal, hogy az 5. helyen zárt.

ÉM-BCS


Jegyzőkönyv:

 

Videoton FC – Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)

Székesfehérvár, 3000 néző. V.: Bognár T. (Kelemen, Huszár).


Videoton FC: Calatayud (7) – Brachi (5), Juhász (6), Vinícius (5), Stopira (5) – Álvarez (5), Sándor (5), V. Gomes (4), Haraszti (4) – Zé Luis (5), Nikolic (5). Vezetőedző: José Gomes.

Diósgyőri VTK: Rados (8) – Eperjesi (6), Vadász (6), Abdouraman (6), Gohér (6) – Elek Á. (6), Egerszegi (6) – Batioja (5), Barczi (5), Gosztonyi (6) – Futács (7). Edző: Bene Ferenc.


Csere: Batioja helyett Bacsa (6) a 46., V. Gomes helyett Kovács I. (6) a 68., Barczi helyett Grumic (-) a 73., Futács helyett Szabó B. (-) a 80., Álvarez helyett Gyurcsó (-) a 88., Haraszti helyett Lupete (-) a 88. percben.


Sárga lap: Vinícius a 60., Futács a 69. percben.


Gólszerző: Futács (0-1) a 68., Nikolic (1-1) a 76. percben.


José Gomes: – Nem sikerült jól ez a meccs, hiszen nem tudtunk gólokat lőni, csak egyet, pedig a szurkolók megérdemelték volna, hogy győzelemmel búcsúzzon a csapat. Nagyon sok helyzetet kidolgoztunk, ez pozitívum, de a 30 lehetőség közül csak egyet tudtunk kihasználni. Ez pedig jellemző volt az egész szezonra. Szeretném megköszönni mindenkinek, akivel együtt dolgoztam, hogy korrekt módon viszonyultak hozzám. A szívemben Magyarországot, az itteni embereket szép emlékként fogom megőrizni, az itt eltöltött másfél évet.

Bene Ferenc: – A meccs összképe alapján, ami ugyan hullámzó volt, megérdemeltük az 1 pontot. Mentalitásban felvitték a játékosok a futball iránti alázatot a pályára, sikerült megfelelő motivációval pályára lépni, annak ellenére, hogy igazi tétje számunkra nem volt ennek a bajnokinak. Az első félidőben jó sebességen játszottunk, volt 3-4 lehetőségünk, amelyeket nem tudtunk góllal befejezni. A második félidőben ez sikerült, utána a Videoton beszorított minket, és megérdemelten egyenlített. Rados kiváló védéseket mutatott be, de minden egyes láncszem kellett ahhoz, hogy az 1 pontot megszerezzük. Végezetül annyit, hogy bár az elmúlt fél évben nem dolgoztam a csapattal, 9 napra beugró voltam, de a szakmai stáb nevében szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki részt vett ebben a munkában. Az elmúlt 35 év legjobb szereplése ez a mostani, két kupadöntőben szerepelt a csapat, a nemzetközi porondra is kijutott, így Miskolc és a régiója büszke lehet a csapatára.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!