Sport

2014.05.06. 17:38

Váltás az új impulzusok jegyében

Az elküldött Véber György helyére Tóth László került a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es csapatának kispadjára.

Az elküldött Véber György helyére Tóth László került a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es csapatának kispadjára.Ezt kedden délután a klubnál élénk érdeklődés mellett megtartott sajtótájékoztató keretében Hagyacki József, az élvonalbeli együttest működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója jelentette be. Tóth László megbízása egyelőre a bajnokság végéig, azaz három találkozóra szól.

Véber György vezetőedzőtől (akinek szerződése 2015. június 30-ig szólt), amint az már hetek óta várható volt, hétfőn este közös megegyezéssel váltak meg, s a szakmai munka első számú irányítójával együtt távozott a klubtól Szlezák Zoltán pályaedző és Borsos Vilmos kapusedző is. Utóbbiaknak felajánlották, hogy maradjanak a pontvadászat végéig, az érintettek ebből azonban nem kértek. Szlezák szerint - mivel Véberrel egy stábban dolgoztak -, fel sem merült bennük az, hogy főnökük nélkül folytatják mezőkövesdi munkájukat.

Megtudtuk, hogy a kedd délelőtt foglalkozást még Horváth Tamás utánpótlás szakágvezető és Bocsi Zoltán utánpótlásedző irányította, aztán Szombathelyről befutott Tóth László és a délután tréninget már Véber „örököseként" dirigálta.

Kérdésünkre válaszolva Hagyacki József a szakítás részleteit is felelevenítette:

- Hétfőn este sokat beszélgettünk Véber Györggyel. Szóba került közöttünk a tavaszi gyenge szereplésünk, az, hogy gólképtelenek vagyunk, hogy hatszor kaptunk ki 1-0-ra, csúsztunk le a kiesést jelentő 15. helyre, részben azért, mert családtagunk lett a szerencsétlenség. Abban maradtunk, hogy a fiúknak új impulzusokra van szükségük: ennek jegyében fogalmazódott meg bennünk a váltás gondolata és néhány közhely is. Például az a bizonyos utolsó szalmaszál, meg az, hogy a remény hal meg utoljára. Elvégre három forduló hátra van és a matematika még nem temetett maga alá bennünket.

További részletek az eszak.hu-n, illetve a szerdai Észak-Magyarországban.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!