Sport

2014.05.27. 11:40

Tizedik lett a Mezőkövesdi KC

Véget ért a 2013/2014-es élvonalbeli férfi kézilabda bajnokság.

Véget ért a 2013/2014-es élvonalbeli férfi kézilabda bajnokság.A rájátszás keretében a 7-12. helyek valamelyikéért küzdöttek a matyóvárosiak, akik a zárórán – annak ellenére, hogy fogadkoztak – nagyarányú vereséget szenvedtek.

Egy félidőn át

A mezőkövesdiek a szombat esti összecsapáson csak egy félidőn át tudták megvalósítani elképzelésüket. Az első félidő elején még fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a szünet előtt a sikert jobban akaró hazaiak előnyt gyűjtöttek. A kövesdiek játékán látszott a tétnélküliség: számukra nem osztott és nem szorzott, hogy milyen eredményt érnek el, hiszen az már korábban eldőlt, hogy akár adminisztratív alapon, akár a pályán, de kiharcolták további élvonalbeli tagságukat. Ennek megfelelően sok hibával kézilabdáztak, elképzeléseik gyakran zátonyra futottak.

Gyorsan eldőlt

A forduló után pár perc alatt hat gólosra hízott a hazaiak előnye és az MKC játékosai ekkor feladták a mérkőzést. Skaliczki László vezetőedző ezért azokat is játszatta, akiket a jövő szempontjából meg akart „mérni". A piros-fehérek kevés gólt szereztek, tagjaik közül senki nem akadt, aki a társaságot átlendítette volna a holtponton. A hajrában örömjátékkal rukkolt ki a SZESE, így kétség sem férhetett ahhoz, hogy a kisalföldiek szerzik meg a két pontot, míg a kövesdiek amolyan minden mindegy alapon kézilabdáztak. A találkozón az is önmagáért beszélt, hogy a vendégek (a 20 és a 10 perces kiállítási arány következtében) 10 percet pluszban töltöttek el a pályán, de ez sem jelentett számukra semmit.

A vendégek június elejéig még edzésben maradnak, a szerződését korábban meghosszabbító szakvezetőjük ezalatt a próbajátékosokat is megnézi, majd szabadságra megy a társaság.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

 

SZESE Győr – Mezőkövesdi KC 28-21 (14-12)

Győr, 400 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.


SZESE Győr: Lorger – Gebhardt (-), Németh G. (1), Simó (1), Pesics (1), Halász (6), Gál (4/1). Csere: Somogyi (kapus), Mota (5/2), Tóth E. (2), Hernandez (1), Szabó A. (3), Gubó (-), Terenyi (4), Kalmár (-), Sokoray (-). Vezetőedző: Rosta Miklós.

Mezőkövesdi KC: Kovács J. – Benis (1), Dukic (6), Radnic (2), Trivkovic (-), Dobó (3), Szepesi (1). Csere: Kiss O. (kapus), Bakos (3), Grünfelder (-), Pavlovics (-), Molnár F. (2/1), Tóth B. (3). Vezetőedző: Skaliczki László. 5. 53. p.: 25–17. 56. p.: 28–18


Kiállítások: 20, ill. 10 perc.


Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1.


Rosta Miklós: – Jó lenne most elkezdeni a bajnokságot.

Skaliczki László: – Aki egész héten firkálhat, a hét végén nem tud írni. Végig futottunk az eredmény után, erre azonban rengeteg energiánk ment el. A végére elfogytunk, de a benmaradásért jár a gratuláció a játékosoknak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!