Sport

2014.05.28. 11:32

Sivic-ügy: kedden még nem volt időpontja

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor tárgyalják Sivic Tomislav fellebbezését.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor tárgyalják Sivic Tomislav fellebbezését.Mint arról a múlt héten beszámoltunk: a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzőjét, Sivic Tomislavot a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága május 22-én megtartott rendkívüli ülésén 6 hónapra eltiltotta a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől, az egyik bajnoki meccset követő nyilatkozata miatt. A szövetség testülete indoklásként az alábbi állásfoglalást tette közzé ekkor: „Sivic Tomislav a 2014. május 4-én lejátszott Diósgyőr – Haladás NB I-es bajnoki mérkőzést követően az MTV riporterének nyilatkozva arra utalt, hogy a játékvezetők szándékosan tévedtek a DVTK kárára. A bizottság indoklásában kifejtette: Sivic Tomislav a nagy nyilvánosság előtt tett nyilatkozatával az MLSZ tagjainak hivatalos működésével kapcsolatban olyan tényre (azaz a mérkőzések és helyezések előre eldöntött voltára) közvetlenül utaló kifejezést használt, amely alkalmas volt arra, hogy az MLSZ működésébe vetett bizalmat megingassa, mert nyilatkozatának tartalma kétséget kizáróan az volt, hogy a bajnoki helyezések előre eldöntöttek.”

A fegyelmi bizottság döntésével szemben, a határozat kihirdetést követően azonnal bejelentette a fellebbezést Sivic Tomislav jogi képviselője, dr. Dányi Szilárd, aki pénteken délben a fellebbezés indoklását is benyújtotta, és egyúttal arra kérte az illetékes bizottságot, hogy rendkívüli ülés keretében, szombaton tárgyalják meg az ügyet, annak érdekében, hogy kedvező elbírálás esetén legyen esély arra, hogy a vezetőedző a vasárnapi Magyar Kupa döntőn a csapata mellett, a kispadon lehessen. Mivel az ülést nem hívták össze szombatra, így a kupafinálét Sivic Tomislav az érvényben lévő eltiltása miatt csak mint vendég, a VIP teraszról nézhette.

Egyéb elfoglaltság

Az Észak-Magyarország kedden megpróbálta kideríteni, hogy mikor ül össze a fellebbviteli bizottság, de ezt egyelőre senki nem tudta megmondani. A DVTK, illetve Sivic Tomislav részéről, dr. Dányi Szilárd annyit mondott, hogy csütörtökön szokott ülésezni a grémium, de még nem kaptak értesítést arról, hogy ezen a héten lesz-e tárgyalási napjuk. Azt is hozzátette, hogy bár kérték, hogy jelen lehessenek és előadhassák álláspontjukat, de a bizottság dönthet úgy, hogy az iratokból hoz határozatot, és ez esetben nem kell tájékoztatni az érintetett az ülés időpontjáról.

Más forrásokból úgy értesültünk, hogy a fellebbviteli bizottság több tagjának egyéb irányú elfoglaltsága miatt csekély az esélye annak, hogy ezen a héten össze lehessen hívni egy határozatképes ülést.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!