Sport

2014.05.16. 21:23

Sivic nem jelenti fel a spanyol edzőket

A Ligakupa döntő utáni történések a jövő héten kedden és rá egy hétre adhatnak munkát a fegyelmi bizottságnak.

A Ligakupa döntő utáni történések a jövő héten kedden és rá egy hétre adhatnak munkát a fegyelmi bizottságnak.Garancsi István, a Videoton FC labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság tulajdonosa, a DVTK-val szemben elvesztett Ligakupa döntő másnapján, a saját klubja honlapjának nyilatkozva ,,megtalálta" a DVTK-t, Sivic Tomislav vezetőedzőt, és a diósgyőri klub háttér tulajdonosát, Leisztinger Tamást is. Az üzletember elsősorban a diósgyőri szakvezetőnek a meccs utáni viselkedését kifogásolta, és nyilatkozatát így zárta: ,,Az egész helyzet sajnos csak a DVTK tulajdonosának jóváhagyó egyetértésével, és Vági Mártonnak, a szövetség főtitkárának, valamint Berzi Sándor alelnöknek a hathatós asszisztálásával juthatott el erre a mélypontra. Itt azonban már valóban el kellene gondolkodniuk a döntéshozóknak. Ezért most nagyon kíváncsian várjuk, hogy az MLSZ vezetősége megint megpróbálja-e eltussolni ezt az ügyet, vagy meglesznek a megfelelő retorziók."

Tények és szemtanúk

Kétségtelen, hogy a mérkőzés után furcsa jelenetek játszódtak le a pályán, lelátóról nézve, a pályán lévők gesztikulációjából úgy tűnt, hogy nézeteltérés alakult ki a Videoton szakmai stábjának néhány tagja és Sivic Tomislav között, ami a hírek szerint az öltözőfolyosón is folytatódott.

– Ennek az esetnek bizonyára lesz folytatása, vannak tények és voltak, akik láttak mindent – válaszolta az Észak-Magyarország azon felvetésére Sivic Tomislav, hogy mi a véleménye Garancsi István mondatairól. – És majd nyilatkozni fogunk, ha eljön az ideje. Az biztos, hogy senkit nem fejeltem le, és sokkal kevesebbet foglalkoztam a bírókkal, mint annak a csapatnak a vezetőedzője, aki ezt a nyilatkozatot tette. Az öltöző folyosón történtekről annyit, hogy az MLSZ ellenőr rendőrrel jött utánam, hogy fel akarom-e jelenteni a két spanyol edzőt, mondtam, hogy nem, mert nem akarok ezzel foglalkozni. De ettől többet ehhez a témához most nem szeretnék hozzátenni.

Az Észak-Magyarország értesülései szerint a meccs utáni történések a labdarúgó szövetség jövő hét keddi fegyelmi bizottságának ülésén kerülhetnek napirendre, amikor a játékvezetői és az ellenőri jelentések áttanulmányozása után döntenek majd a grémium tagjai arról, hogy kiket kívánnak meghallgatni. Úgy tudjuk, hogy Sivic Tomislavnak a jövő héten keddre más ügyből kifolyólag idézése van a fegyelmi bizottságtól, lapunk információi szerint a Haladás elleni meccsel kapcsolatos nyilatkozata miatt kapta ezt a vezetőedző, de tudomásunk szerint a május 20-i ülésen nem lesz jelen, mert jogi képviselője útján meghallgatásának halasztását kérte. Így nagy valószínűséggel május 27-én, kedden két ügyben kell majd válaszolnia a fegyelmi bizottság tagjainak kérdéseire.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!