Sport

2014.05.14. 14:30

Sikerrel támadták Bánkút csúcsát

Bánkúti Csúcstámadás névre keresztelték azt a hegyi futó- és kerékpáros versenyt, melyet közel háromszáz indulóval - május 11-én - első alkalommal rendezett meg a Debreceni Kilométerek Sportegyesület és a Miskolci Sportcentrum Kft.

Bánkúti Csúcstámadás névre keresztelték azt a hegyi futó- és kerékpáros versenyt, melyet közel háromszáz indulóval - május 11-én - első alkalommal rendezett meg a Debreceni Kilométerek Sportegyesület és a Miskolci Sportcentrum Kft.A versenyközpontot Miskolcon, a Királyasztalnál jelölték ki a szervezők. A félmaratoni (21,097 km) távot a futók egyéniben és háromtagú váltóban, míg a kerékpárosok egyéniben teljesíthették. Mindkét – az esővel, köddel, hideggel is dacoló - mezőnyt dr. Zsiga Marcell, Miskolc sportért is felelős alpolgármestere, rajtoltatta el, aki Monspart Sarolta tájfutó világbajnokkal együtt a verseny fővédnöki tisztét is betöltötte.

A futók abszolút versengésében három borsodi sportoló vitte a prímet. Meggyőző fölénnyel nyert a sajóörösi Kánai Roland, megelőzve az ezüstért nagy csatát vívó nyékládházai Harsányi Zsoltot és a miskolci dr. Képes Lórántot. Elismerés illeti természetesen a női dobósokat és a váltók legjobbjait is, akik szintén becsülettel abszolválták a távot.

A kerékpárosoknál Illich Márk abszolút győzelme nem okozott meglepetést, lévén a fiatalember Galyatetőn él és a környező emelkedőkön készül.

Méltó módon csatlakoztak

- A Miskolc városnapi eseménysorozathoz méltó módon csatlakoztunk ezzel a versennyel, mely minden szempontból rendkívül színvonalas volt – tudtuk meg Szász Lászlótól, a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetőjétől, aki a rendezésben és a díjátadásban egyaránt közreműködött. - A sportolók – köztük számomra meglepő módon kevés miskolcival - profi körülmények között versenyezhettek. A startcsomagok értéke meghaladta a nevezési díj árát. A kísérő autók luxus kategóriájú személy és teherkocsik voltak. Az eredményhirdetésre csupán perceket kellett várni.

A bánkúti Fehér Sas Fogadóban kijelölt célban mindenki jó ízűen fogyaszthatta el a virslit és a teát, miközben lehetőség kínálkozott az élmények megosztására is.


Eredmények

FUTÁS:

Női egyéni abszolút: 1. Varga Beatrix (Debrecen) 2:05:56 óra, 2. Szilágyi Fruzsina (Püspökladány) és Tóth Tünde Tímea (Budapest) 2:09:38, 3. Póta Angelika (Eger) 2:12:10.

Férfi egyéni abszolút: 1. Kánai Roland (Sajóörös) 1:39:16 óra, 2. Harsányi Zsolt (Nyékládháza) 1:42:38, 3. dr. Képes Lóránt (Miskolc) 1:42:47.

Váltó, férfi abszolút: 1. Csörtető Csődörök (Pócsi Attila, Barna Miklós, Kovács Gábor) 1:42:03 óra, 2. CsakaGyőzelem (Fazekas Gábor, Németh László, Halász Attila) 1:52:06, 3. Kocogó Komák (Sikura Miklós, Megyeri Zsolt, Herkó Viktor Pál) 1:53:36.

Váltó, női abszolút: 1. Hegyibanyák (Hutkai Flóra, Esztergályosné Esztergomy Anita, Sáfrányosné Naár Mariann) 2:15:13 óra, 2. Csajok a Csúcson (Benkőházi Éva Mariann, Kovácsné Pesti Beáta, Barnáné Tóth Katalin) 2:15:20, 3. Loholanyu (dr. Demeter Zita, Szabóné dr. Faragó Anett, Mátyásné Szabó Csilla) 2:19:49.


KERÉKPÁROZÁS:

Férfi abszolút: 1. Illich Márk (Galyatető) 47:24 perc, 2. Belencsák Dorián (Keszeg) 53:39, 3. Belencsák Tibor (Keszeg) 53:43

Női abszolút: 1. Pati Nagy Zsuzsanna (Budapest) 1:09:26.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!