Sport

2014.05.03. 11:37

Mezőkövesd vs. FTC - A három pont létkérdés a mezőkövesdiek számára

A legnagyobb érdeklődéssel várt bajnoki mérkőzés szombaton este vár a mezőkövesdiekre.

A legnagyobb érdeklődéssel várt bajnoki mérkőzés szombaton este vár a mezőkövesdiekre.Az NB I-es labdarúgó bajnokság 27. fordulója keretében szombaton 18 órakor kezdik a Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC meccset, amely mindkét alakulat számára sorsdöntő lehet. A hazaiak – számukra nagyon rossz sorsolás ellenére – még bíznak a csodában, a bennmaradás kiharcolásában, míg a zöld-fehérek töretlenül hisznek abban, hogy megszerzik a nemzetközi kupaindulást jelentő harmadik helyet.

Tavaszi vesszőfutás

A sárga-kékek nem ilyen tavaszra számítottak. Kilenc összecsapáson mindössze 5 pontot gyűjtöttek a megszerezhető 27-ből és ami még ettől is súlyosabb kritika: erejükből csak négy gólra futotta, szerzett találatok nélkül pedig nem lehet egységet, vagy egységeket gyűjteni. Harsányiék otthoni környezetben háromszor (a Paks ellen és a Budapest Honvéd ellen), vendégként pedig egyszer (Pápán) voltak eredményesek, ilyen halvány gólérzékenységgel sodorták magukat kiesőhelyre. Távol álljon tőlünk, hogy megkongassuk a vészharangot, az viszont tény Szalaiék valószínűleg csak akkor hosszabbíthatják meg élvonalbeli tagságukat, ha a hátralévő négy fordulóban 7-8 pontot kaszálnak. Ehhez meg kell verniük a Ferencvárost, és ugyancsak Mezőkövesden a Videotont, valamint helyt kell állniuk Pécsett, sőt még talán Győrött is... Korábban számtalanszor pártolt el tőlük Fortuna: mérlegükben nagyon gyakori az 1-0-ás kudarc és a hajrában elszenvedett fiaskó – miközben szakmányban hagyták ki kidolgozott, de elügyetlenkedett helyzeteiket.

„Profilt” tisztítottak

A matyóvárosiak háza táján a hét elején találtak három játékost azok közül, akik a szerény tavaszt előidézték. Rajczi elől mondott totális csődöt, Vermes (már amikor játszott...) hátul mondott csütörtököt, Farkas B. pedig a kezdőcsapat szempontjából szóba sem került. Már bebizonyosodott, hogy a két előbbi labdarúgó leigazolása balsikerű húzás volt, ezen persze már nem lehet változtatni. Most az a kérdés, hogy a még hadra foghatók közül kinek és mit sikerül bizonyítania a Fradi ellen. A kövesdiek előtt aligha lehet más út, mint az erőteljes támadójáték, hiszen számukra létkérdés a 3 pont kiharcolása és még ebben az esetben is figyelniük kell a nagy rivális Paks eredményét. A hazai gólfelelősöknek (Balajtinak, Harsányinak, Menougongnak és Rajczinak) eddig nem jött ki a lépés, talán ma este fordul a kocka...

A Mezőkövesd Zsóry FC kerettagjai közül Gévay öt sárga lapja miatt nem szerepelhet, míg Búrány és Szántai vírusos gyomorrontással, Olasz D. pedig a derekával bajlódik, az is kérdéses, hogy a kispadra leülhetnek-e.

A Fradi a hét közben elbúcsúzott a Ligakupától (a DVTK-val szemben maradt alul), most az újonc otthonában nyilván a 3 pont begyűjtése Bödéék célja. A zöld-fehéreket népes szurkolótábor kíséri el Mezőkövesdre: híveik legalább ezren lesznek.


[poll id="670"]


A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható összeállítása: Horváth T. – Hegedűs Cs., Szalai V., Hegedűs D., Fótyik – Velicky, Takács P. – Bognár I., Melczer – Menougong, Harsányi.


Telt ház lesz

Az immáron bizonyos, hogy a DVTK elleni találkozó után másodszor is telt ház várható a mezőkövesdi stadionban.– A Fradi ezer jegyet kért, ennyien tehát biztosan lesznek a fővárosiak részére fenntartott szektorban – mondta Hagyacki József, a mezőkövesdiek ügyvezető igazgatója. – Az is garantált, hogy újra öt ezren lesznek az arénában, pénteken ugyanis már csak néhány tucat „elfekvő” biléta várt még gazdára. Nagyon remélem, hogy szurkolóinknak lesz okuk az örömre, mi ugyanis hiszünk a bennmaradás kiharcolásában.

Mezőkövesd - A mezőkövesdi stadionban 2014. május 3-án, szombaton 18 órától rendezik a Mezőkövesd Zsóry FC – FTC labdarúgó mérkőzést. A rendőrség a rendezvény helyszínét és az oda vezető közlekedési útvonalakat is biztosítja. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!