Sport

2014.05.26. 13:28

Magasabbra ugrottak a Mókusok!

Az MVSI Mókusok U11-es kosárlabdacsapata a tavalyi évhez hasonlóan, idén is kijutott az év legrangosabb viadalára, az Országos Jamboree-ra.

Az MVSI Mókusok U11-es kosárlabdacsapata a tavalyi évhez hasonlóan, idén is kijutott az év legrangosabb viadalára, az Országos Jamboree-ra. A kenguru bajnokság fináléjában az ország 16 legjobb leány csapata mutathatta meg tudását az elmúlt hétvégén Budapesten a Pasaréti Sportcentrumban. A miskolci kosaras palánták területi alapszakasz győztesként kvalifikálták magukat az országos döntőbe, ahol szép játékkal az alsó ház 4. helyét szerezték meg, összesítésben pedig a 12.-ek lettek. Ezzel az eredménnyel túlszárnyalták a tavalyi szereplésüket, 3 fokkal magasabbra ugrottak az országos rangsorban. A záróünnepségen különdíjban részesítették a csapatok legjobb játékosait, a Mókusok közül Béres Noémi kapta ezt az elismerést.

- Az első napon a budapestiek ellen nem tudtuk felvenni a mérkőzés ritmusát, és voltak gondok a helyzetkihasználással is. A folytatásban azonban a lányok szépen és eredményesen játszottak, mindent megtettek a sikerért, így két győztes mérkőzéssel zárhattuk a szombatot. A záró napon a fehérváriak elleni helyosztón lassan pörögtek fel a lányok, vesztes helyzetből, nagy energiákat mozgósítva ugyan sikerült visszajönnünk, és átvenni a vezetést, de a végső győzelemhez higgadtabb játékra és egy kis szerencsére lett volna szükségünk, így elmaradt a bravúr. Összességében a csapat jól szerepelt, két győzelemmel valóra váltottuk terveinket, bebizonyosodott, hogy jó úton járunk, és ott a helyünk a legjobbak között – így összegezte a miskolci Mókusok szereplését Varga Dénes, a csapat edzője.

Az MVSI Mókusok eredményei:

  • Kaszás Girls (Budapest) - MVSI Mókusok (Miskolc) 49-26
  • MVSI Mókusok (Miskolc) - Fürge GY.I.K.O.K. (Győr) 75-26
  • MVSI Mókusok - Kanizsai Mókusok (Nagykanizsa) 52-37
  • Tóvárosi Tigrisek (Székesfehérvár) - MVSI Mókusok (Miskolc) 43-37
  • MVSI Mókusok: Balla Sára, Béres Noémi, Hegedűs Kata, Kakas Lilla, Kárpáti Réka, Papp Réka, Papp Viktória, Péderi Vivien, Peitl Fruzsina, Suhajda Vanda, Szegeczki Hajnalka, Szobonya Johanna, Tasnádi Panna. Edző: Varga Dénes, Vaszi Ádám

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!