Sport

2014.05.13. 10:59

Ligakupa: DVTK vs. Videoton - Itt az idei első kupadöntő

Miskolc - Kedden a Ligakupa győzelemért, serlegért lép pályára a DVTK, hazai környezetben. A mérkőzésről élőben tudósítunk.

Miskolc - Kedden a Ligakupa győzelemért, serlegért lép pályára a DVTK, hazai környezetben. A mérkőzésről élőben tudósítunk.A 2013/14 évi labdarúgó Ligakupa döntőjét kedden 19 órától a Diósgyőri stadionban játsszák a Diósgyőri VTK és a Videoton FC csapatai. A kupa sorsolásról ez az egy találkozó dönt.

– Ez a döntő, mint minden döntő kiszámíthatatlan, pokoli sorozatban, pokoli szériában vagyunk, a legutóbbi 7-8 meccsünket szerda, szombat ritmusban játszottunk és ezek mind kiemeltek voltak – mondta Sivic Tomislav, a DVTK szakvezetője, majd így folytatta: – A történelem csak a győzteseket említi, és mi arra vágyunk, hogy a mi nevünk maradjon fent erről az évadról. Az biztos, hogy nagyon jó csapat ellen játszunk, de hogy a bajnokságban miért nem ők az elsők az jó kérdés. A keretük alapján ott kellene lenniük, viszont most fölfelé ívelő formában vannak. Én büszke vagyok a saját csapatomra, arra amit eddig megtettek, és bármilyen eredmény születik, gratulálni fogunk nekik. Elindultunk egy versenysorozatban, messzire jutottunk, és ha már itt vagyunk, akkor megteszünk mindent, hogy nyerjünk.


[poll id="675"]


A csapat(ok)ról

Az biztos, hogy ebben a csatában Eperjesire nem számíthat a szakvezető, ugyanis a fiatal védőt az FTC elleni Ligakupa elődöntőn kiállították, és két meccsre szóló eltiltásának a felét tölti le a finálé idején. Rajta kívül a Haladás elleni bajnokin megsérült Marjanovic szinte biztos, hogy nem játszhat, a Ferencváros elleni bajnokin ,,legyalult" Futács szerepeltetése pedig kérdéses. Kíváncsiak voltunk arra, hogy a diósgyőri edzői stáb vezet-e olyan statisztikát, amelyből kiderülhet, hogy az eddigi 47 tétmeccsen játszottak-e kétszer ugyanabban az összeállításban.

– Nem vezetünk, de szerintem nem, és a Ligakupa döntőben sem lesz ugyanaz, mint korábban volt – felelte Sivic Tomislav, aki arra a kérdésre, hogy a szombati, FTC elleni bajnoki és a kupadöntő közötti rövid idő alatt hány olyan ember van, aki biztos, hogy nem fog kikerülni a kezdőből, a következőket mondta: – Kevés az esély arra, hogy Futács játszani fog. Vasárnap egy regeneráló edzésünk volt, így tulajdonképpen csak egyet tréningezünk a Videoton elleni meccs előtt. Tényleg pokoli szériában vagyunk, 15 játékossal nagyon nehéz fizikailag és pszichésen is végig vinni ezt a sorozatot. De a játékosok megtettek már több mint száz százalékot, és holnap is meg fognak. A legutóbbi meccsen is, az FTC ellen, ahol tudtam rotáltam, Bacsa és Futács feleztek egy meccset, csak egy-egy félidőt kaptak, Gosztonyi, aki sárga lapos eltiltása miatt azt ezt megelőző Magyar Kupa elődöntő visszavágón nem szerepelt, most természetesen teljes meccset kapott. De például Kostic és Husic, akik ott játszanak, ahol a legtöbb energia kell, most pihentek, mert rájuk fért. Bár lehet, hogy ha most, az FTC ellen játszottak volna, akkor megszerezzük a három pontot, de ilyen a rotáció. Nem lesz sok változás a Ferencváros elleni meccshez képest, de Elek Ákos, és Husic biztos csapatban lesznek.

Újabb meglepetés

Sivic Tomislav azt is elárulta, hogy mint mindig, most is készül meglepetéssel. Arra pedig, hogy összeállításban, taktikában mire számít az ellenfél részéről, a következőket mondta:

– Nem igazán változtatja a csapatot, Gomes edző, hetek óta szinte ugyanabban az összetételben játszanak, és valószínűleg most is a 4-2-3-1-ben állnak fel, ami támadásban lehet majd 4-4-2. Szóval nagyjából lehet sejteni. De kedden meglátjuk. Az biztos, hogy az ősz végén háromszor játszottunk ellenük, és ebből jól jöttünk ki. Mostanra pedig már összeállt a csapatunk, és a Fradi ellen még volt lehetőség pihentetni néhány játékost, de most már nem nagyon van hová tartalékolni.


Prémium

Megkérdeztük Sivic Tomislavtól: jár-e a csapatnak prémium az esetleges Ligakupa győzelemért?

– 15 milliót kap a klub, ha nyerünk, ebből 8,5 millió jut a csapatnak siker esetén. A Ferencváros elleni továbbjutásért fejenként már járt 100-100 ezer forint, vagyis ez az összeg tornázódhat még feljebb – mondta a DVTK vezetőedzője.


Játékosok mondták

Gosztonyi András: ,,Nagyon sok meccset játszottunk ebben az évadban, és mind a három sorozatban ott vagyunk a végén is. Nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk most, de mi sem vagyunk rosszabbak, így győzelemre számítok a Videoton ellen."


Bacsa Patrik: ,,Ha már idáig eljutottunk, akkor az a minimum, hogy mindent megtegyünk azért, hogy a kupát megnyerjük. Jó mérkőzésre számítok, nem lesz könnyű, de bízom benne, hogy a végén mi örülhetünk." .


A DVTK várható összeállítása:

Rados – Vadász, Alves, Debreceni, Husic – Kádár – Kostic, Elek Á., Gosztonyi – Bacsa, Grumic.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!