Sport

2014.05.31. 16:53

Idén (még) nem kaptak ki a Viditől

Vasárnap 16.30-tól Székesfehérváron lép pályára a DVTK a labdarúgó NB I 30. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk.

Vasárnap 16.30-tól Székesfehérváron lép pályára a DVTK a labdarúgó NB I 30. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk.Pár nap pihenőt kaptak a diósgyőri labdarúgók a vasárnapi, Újpesttel szemben büntetőpárbajban elveszített Magyar Kupa-döntő után, majd nekiveselkedtek, hogy felkészüljenek a szezon utolsó csatájára, a Videoton elleni bajnoki ütközetre.

Átértékelte

A klub pénteki sajtótájékoztatóján Bene Ferenc megbízott edző elmondta: sajnálja a csapatot és sajnálja természetesen a szurkolókat is azért, hogy nem sikerült megnyerni az MK-t:

– Az biztosan egyedülálló Magyarországon, legalábbis én még nem tapasztaltam ilyet, hogy vidékről közel tízezer szurkoló utazik el Budapestre, futballmeccsre. A vidék bajnoka a Diósgyőr... – fogalmazott a Sivic Tomislav vezetőedző eltiltása miatt a kispadra beugró tréner, akinek a vasárnap esti nyilatkozata is szóba került, amelyben dicsérte a játékvezetést, holott téves volt az a döntés, amely után Kádár Tamás a kiállítás sorsára jutott. – A kispadtól távol volt az eset, és miután akkor, a helyszínen nem volt alkalmam visszanézni a szituációt, úgy ítéltem meg, hogy jó ítélet született, ráadásul a játékvezető korábban nem tévedett a mezőnyben elkövetett szabálytalanságoknál. Amikor viszont később megnéztem a felvételt, hogy pontosan mi is történt, világossá vált minden, és átértékeltem az akkor adott nyilatkozatomat. Tévedtem, miként sajnos a játékvezető, ami döntő hiba volt.

Remélik, felfüggesztik

Bene Ferenc a hogyan továbbról, a szerepvállalásáról az alábbiakat mondta:

– Két nappal a döntő előtt kaptam egy megbízatást, kilenc napra, hogy segítsek, hogy legyen egy magyar ajkú pro-licences edző a kispadon. Fél éve nem vagyok a nagy csapat mellett, ezért hiba lenne kijelenteni, hogy két nap után bárkit is pótoltam, de Sivic Tomislavot egyébként sem lehet pótolni... Bízom, bízunk benne, hogy felfüggesztik vezetőedzőnk büntetését, én azt gondolom, ezt kívánja a futball szellemisége, de magának a magyar labdarúgásnak is ez lenne a legjobb.


[poll id="693"]


A hét végén a Videoton elleni, idegenbeli fellépéssel lezárja a 2013/2014-es szezont a DVTK. Az idei évad statisztikája azt mutatja, nincs félnivalójuk Elekéknek, ugyanis négy ,,közös" találkozóból kettőt nyertek, kettő pedig döntetlennel zárult.

– Igazi tét a Videoton számára van, magunktól felszabadult játékot várok – hangsúlyozta Bene Ferenc. – Nagyon sok meccs van mögöttünk, és ettől a mérkőzéstől függetlenül mindenki büszke lehet erre a szezonra, amiért csak gratulálni lehet. Viszont akármennyire is fáradtak vagyunk, az utolsó fellépésünkön is szeretnénk összefogni, és a legjobb teljesítménnyel előrukkolni. A szurkolókat ugyanis nem lehet megcsalni, semmilyen szituációban sem...

ÉM-MI


A tények

A DVTK-nál Kádár Tamás eltiltott (öt sárga lap), Debreceni András megsérült a vasárnapi MK-döntőn, játéka kérdéses. Az említett kupafinálét Futács Márkó is kihagyta – szintén sérülés miatt – csütörtökön már a kerettel edzett, hogy lehetőséget kap-e, az csupán vasárnap fog eldőlni.


A várható összeállítás: Rajic – Eperjesi (Vági), Vadász, Alves, Husic (Gohér) – Elek – Gosztonyi, Kostic, Bacsa (Barczi) – Futács (Batioja), Grumic.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!