Sport

2014.05.17. 10:53

DVTK vs. PMFC - Nincs mire tartalékolni

Miskolc - Szezonbeli utolsó hazai mérkőzését játssza a Diósgyőr szombaton. Hogy a bajnoki célkitűzés is teljesülhessen, nyerni szeretne a DVTK labdarúgócsapata. A Pécs elleni bajnokiról élőben tudósítunk 16 órától.

Miskolc - Szezonbeli utolsó hazai mérkőzését játssza a Diósgyőr szombaton. Hogy a bajnoki célkitűzés is teljesülhessen, nyerni szeretne a DVTK labdarúgócsapata. A Pécs elleni bajnokiról élőben tudósítunk 16 órától.A labdarúgó NB I 29. fordulójában, szombaton 16 órától, a Diósgyőri stadionban Diósgyőri VTK – Pécsi MFC-Matias meccset rendeznek. Négy nappal azután, hogy a Ligakupa sorozat kiírását első ízben elnyerte a DVTK csapata, a kedden Diósgyőrben megrendezett, Videoton elleni 2-1-es győzelemmel. A siker után a szokásos menettől eltérően alakult a csapat programja, Sivic Tomislav, a piros-fehérek vezetőedzőjének elmondása szerint a szerdát megkapták pihenőnapnak a játékosok, csütörtökön csak egy szolid átmozgató edzés szerepelt a programban, így a Pécs elleni meccset megelőzően pénteken délután végzett teljes edzésmunkát a csapat.

– Ezzel együtt is ebben az együttesben van annyi erő, hogy a három pontot megszerezze, de nehéz lesz, mert jó csapat a Pécs, és mert focizni jönnek – mondta Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője. – Ellenfelünk teljesen felszabadultan játszhat, minden meccse tét nélküli, sok tehetséges fiatal játékosuk van, és pár rutinos is, akik akarnak, tudnak focizni, úgyhogy ez jó meccs lesz.


[poll id="686"]


"Fullos csapattal állunk ki"

Arra a kérdésünkre, hogy mennyire tartja szem előtt a jövő heti Magyar Kupa döntőt, és ez belejátszhat-e a Pécs elleni kezdőcsapat kialakításába, arról a diósgyőri szakvezető a következőket mondta:

– Fullos csapattal állunk ki, mert ez az együttes, amelyik képes volt három naponta nagy iramú meccseket játszani, az most is képes lesz erre, a nyolc nap múlva lesz a következő mérkőzésünk, így nincs mire tartalékolni. A Pécs elleni mérkőzés nagyon fontos, mert szeretnénk az első hatba kerülni, a szezon előtt kitűzött célt elérni. De lehet, hogy 1-2 játékost pihentetni fogok, akiknél látom, hogy szükség van erre. Például Kádár csütörtökön már edzett, de ő nagyon rövid időn belül kétszer is kapott a fejére, az agyrázkódásai után át kell gondolni, hogy nem lenne-e neki most jobb a pihenő.


Kívülről. Belülről?

Eperjesi Gábor a Ligakupa döntőben eltiltása miatt nem szerepelhetett, viszont jelen volt a Pécs meccs előtti sajtótájékoztatón, ami arra enged következtetni, hogy jó esélye van arra, hogy a mai bajnokin kezdő legyen.

– Hatalmas élmény volt a döntő, jó meccs volt nagyon, így kívülről is élvezetem minden pillanatát, persze jobb lett volna belülről megélni. A mostani bajnokiról szólva: szerintem jót mérkőzést fogunk játszani, támadó focit játszik a Pécs is, de küzdelmes meccsen mi fogunk nyerni – nyilatkozta a védő.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!