Sport

2014.05.24. 01:38

A méltányossági "elszállt", még maradt a fellebbezés

Budapest, Miskolc - A szövetség válasza: nem avatkozhatnak be a független fegyelmi bizottság működésébe.

Budapest, Miskolc - A szövetség válasza: nem avatkozhatnak be a független fegyelmi bizottság működésébe.A DVTK-t működtető gazdasági társaság ügyvezetője, Szabó Tamás még csütörtökön este méltányossági kérelemmel fordult a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkárához, azt kérve Vági Mártontól, hogy a csapat vezetőedzőjének, Sivic Tomislavnak az eltiltását függesszék fel a fellebbezés elbírálásáig. Mint az ismert, a Diósgyőr trénerét az MLSZ fegyelmi bizottsága csütörtöki ülésén hat hónapra tiltotta el mindennemű labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől, amelynek hozadéka, hogy a szakvezető a vasárnapi Magyar Kupa-döntőt is csupán a lelátóról követheti végig.– Természetesen igyekeztünk minden lehetőséget megragadni, hogy elérjük, Sivic Tomislav irányíthassa a döntőben a csapatot a kispadról, ezért adtuk be még a döntés napján ezt a méltányossági kérelmet, illetve ugyanezért pénteken délben a fellebbezést is benyújtottuk a szövetséghez – válaszolta megkeresésünkre Szabó Tamás, a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője, aki arra a kérdésre, hogy mi a véleménye erről a döntésről, a következőket mondta: – Példátlanul és aránytalan nagy büntetésnek tartom, ilyenre, ehhez hasonlóra én nem emlékszem a magyar labdarúgásban. Az időzítés is furcsa, érthetetlen, hogy miért nem lehetett várni a tárgyalás megtartásával a jövő hét keddjéig, és hogy kinek és miért volt ilyen sietős dönteni, azt nem tudjuk.

A fellebbezés

Az ügyvezető érdeklődésünkre azt is elmondta, hogy a klub pénteken írásban benyújtotta a fellebbezést a Sivic Tomislavval szemben hozott döntéssel szemben, és Szabó Tamás azon reményének adott hangot, hogy kérésük, mely szerint rendkívüli ülésen, még a meccs előtt tárgyalja meg a fellebbviteli bizottság az ügyet, meghallgatásra talál.

A DVTK jogi képviselője, dr. Dányi Szilárd megkeresésünkre megerősítette, hogy dél körül faxon eljuttatta a Magyar Labdarúgó Szövetségbe a fellebbezés indoklását, amelynek terjedelme öt oldal, és azt is hozzátette, hogy ezzel egyidőben a fellebbezési díj befizetését igazoló dokumentumot is mellékelték.

Az MLSZ oldaláról

– Mindenekelőtt a szövetség szeretne gratulálni a DVTK-nak a Ligakupa-győzelemhez, valamint a Magyar Kupa döntőjébe való bejutáshoz – fogalmazott az Észak-Magyarországnak Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője pénteken. – Talán ezek az eredmények is jelzik, mutatják, hogy minden a pályán dől, dőlt el, a Diósgyőr a zöld gyepen nyújtott teljesítményének köszönhetően érte el ezt a két, nagyon szép sikert. A szövetség határozottan visszautasítja azokat az alaptalan vádakat – és ezek ellen a jövőben is mindig fel fog lépni –, amelyek szerint elfogult lenne bármelyik klubbal szemben, vagy éppen bármelyik csapat ellen bármit is szándékosan tenne. Az MLSZ partner volt abban is, hogy a korábban 20.30-ra kiírt kupafinálét – éppen a diósgyőri szurkolók és a diósgyőri klub kérésére – módosítsa, mert úgy gondolta, a közös érdek az, hogy minél több drukker láthassa a döntőt a helyszínen. A fegyelmi bizottság a szabályokat betartva megalapozott döntést hozott Sivic Tomislav ügyével kapcsolatban, annak, hogy ez a döntés éppen pár nappal a kupadöntő előtt született meg, az az oka, hogy a vezetőedző két alkalommal is halasztást kért, különböző okokra hivatkozva. A méltányossági kérelemről azt szeretném elmondani: az MLSZ vezetésének sem jogi értelemben, sem hatáskör tekintetében nincs módja arra, hogy beavatkozzon a tőle független fegyelmi bizottság működésébe, ha ezt megtenné, akkor sérülne a semlegesség elve. A szövetség bízik benne, hogy vasárnapi kupadöntő a fantasztikus hangulatról és arról fog szólni, hogy egy kiváló mérkőzést vívtak a csapatok.

ÉM-MI, BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!