Sport

2014.05.10. 10:44

A matematikával is csatáznak

Szombaton délután Pécsett vív bajnoki mérkőzést a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

Szombaton délután Pécsett vív bajnoki mérkőzést a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

Az élvonalban a 28. forduló találkozóit rendezik. A matyóvárosiak 16 órától a Pécsi MFC-Matias vendégeként lépnek pályára, s mivel 5 pontos hátrányban vannak a még bennmaradó helyen tanyázó Pakssal és a Puskás Akadémiával szemben, matematikailag még minden lehetséges.

– Kritikus, de egyben érdekes helyzetben vagyunk – kezdte Tóth László, a Mezőkövesd Zsóry FC hét elején kinevezett új vezetőedzője. – A számtan ellenünk és velünk is van: ha a táblázatot nézem, akkor az számunkra lehangoló képet nyújt, viszont még 9 pontot gyűjthetünk, ennek megfelelően nem adjuk fel harcunkat, az életünket nem dobjuk el magunktól csak úgy. Pécsett mindenképpen pontot, vagy pontokat kell szereznünk, célunkat a lehető legoptimálisabb játékszervezéssel akarjuk elérni. Ez annyit tesz, hogy egyszerre kell szem előtt tartanunk a dominanciát és és a biztonságot. Sokszor veszítettünk 1-0-ra, most végre szeretnénk lehozni a találkozót kapott gól nélkül, persze szó sem lehet arról, hogy a saját 16-osunkat tíz emberrel fogjuk védeni.

A Szombathelyről megyénkbe visszatért trénernek szóba hoztuk tragikus gólképtelenségüket, mire Tóth László így felelt:

– Elől kreatív játékosokkal és jó futballistákkal rendelkezünk. Ennek alátámasztására elmondom, hogy a gólhelyzetek megteremtéséig eddig is eljutottunk. Az NB I-ben ez sem könnyű vállalkozás, az akciók értékesítése viszont még nagyobb feladat. Azzal nem mondok semmi újat, hogy a foci sava-borsa a gól, nekünk pedig éppen ez nem megy. Nagyon reméljük, hogy Pécsett ezen végre sikerül változtatnunk.

[poll id="679"]

Oldódó görcsök

Tóth László már több edzést vezényelt a csapatnak, s kíváncsiak voltunk benyomásaira, tapasztalataira.

– Érkezésemkor letargiát éreztem az együttes háza táján – folytatta a vezetőedző. – Viszont mint minden váltás, a miénk is megindította a játékosokat, úgy láttam, hogy felszabadította érzéseiket, s ez befolyásolta edzésmunkájukat. A hét közepére már oldódtak a görcseik, és abban hiszek, hogy ez az állapot a mérkőzésen csúcsosodik ki bennük. Ha így lesz, jelentősen javulni fog játékunk minősége, amely várhatóan az eredményben is kifejezésre jut. Mert senkin nem látom a beletörődést, egyébként is ha valaki feladná a küzdelmet, nyomban a kereten kívül találná magát. Labdarúgóink többsége fiatal, nekik még nyilván vannak céljait, elérendő terveik, s felhívtam a figyelmüket arra, hogy használjanak ki minden percet, sőt másodpercet arra, hogy bizonyítsanak, ezáltal önmagukat menedzseljék.

A szakvezető fejében már kialakult a kezdőcsapat, csupán egy kérdőjelről beszélt. Pénteken délelőtt azt még nem tudta megmondani, hogy taktikai szempontból Gévayt, vagy Búrányt állítja-e kivonuló tizenegyébe.

ÉM-KT

A tények

A Mezőkövesd Zsóry FC várható összeállítása: Horváth T. – Hegedűs Cs. (Búrány?), Szalai V., Fótyik, Gévay (Búrány?) – Hegedűs D., Takács P., Bognár, Melczer – Balajti, Harsányi.

A mezőkövesdi kerettagok közül Dobos és Velicky öt sárga lapja miatt nem szerepelhet, míg a Fradi ellen kiállított Menougong két találkozóra szóló eltiltása miatt nem állhat Tóth László vezetőedző rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!