Sport

2014.05.31. 00:54

A DVTK mindig is a szíve csücske marad

Miskolc - Köteles László pénteken meglátogatta egykori klubját, egykori kapusedzőjét, Veréb Györgyöt.

Miskolc - Köteles László pénteken meglátogatta egykori klubját, egykori kapusedzőjét, Veréb Györgyöt.2007. július 1. és 2009. augusztus 17. között volt a diósgyőri futballcsapat hálóőre Köteles László. A kapus előbb kölcsönben szerepelt a belga KRC Genkben, majd végleg a kék-fehérekhez került, jelenlegi kontraktusa 2017. június 30-ig érvényes.– A téli szünetben sajnos nem tudtam hazajönni, egy sérülés miatt kinn dolgoztam azért, hogy az edzőtáborozásra már százszázalékos állapotban legyek – mondta az Észak-Magyarországnak a Csongrád megyei Ferencszállásról származó játékos. – Már ekkor eldöntöttem, hogy ha vége a bajnokságnak, akkor mindenképpen elutazok Miskolcra, ahová sok szép emlék köt. Amikor a DVTK-nál voltam, rengeteget jártunk a környéken, szüleimmel is, nagyon szeretjük Tapolcát és a többi részét is a városnak. Elvileg szombatot terveztük, de mivel a DVTK elutazik Székesfehérvárra, úgy beszéltük meg Veréb Gyuri bácsival, hogy jövök egy nappal hamarabb, hogy legalább egy közös esténk legyen.

Sajnálja a kupadöntőt

A 29 esztendős esztendős kapus bevallotta, természetesen naprakész a Diósgyőrt és a magyar futball történéseit illetően.

– Az összes olyan televízió csatornám megvan, amelyeken magyar futballt lehet nézni, de manapság minden információ megtalálható különböző honlapokon is, ezeket sűrűn olvasom – vallotta be Köteles László, aki külön kitért a DVTK-ra is: – Ég és föld a különbség ahhoz képest, mint amikor én még itt voltam... Jól haladnak a dolgok, látom, vannak új pályák, a csapat kiválóan szerepelt az idén, jövőre akár megcélozhatja az első három helyet, amire most is volt esély, nem sokon múlt, hogy nem érte el már most. A kupadöntő elvesztését sajnálom, azt is, hogy élőben, a helyszínen nem tudtam megnézni ezt a mérkőzést.

A szíve csücske

A belga klub alkalmazottjától megkérdeztük: lát-e arra esélyt, hogy valaha is visszatérjen az Andrássy útra?

– Az ember soha ne mondja, hogy soha... – tette hozzá Köteles László. – Jelen állás szerint 37-38 éves koromig védeni szeretnék, ha lehet, Belgiumban, vagy ha lehetőség nyílik rá, akkor egy másik nyugat-európai klubban. Szeretek kinn focizni, élni, ez nem titok. A DVTK mindig is a szívem csücske marad, hiszen itt lettem valaki, itt figyeltek fel rám, a Diósgyőrnek köszönhetem, hogy sikerült Genkbe eljutnom. Kívánom a DVTK-nak, hogy legyenek az eredmények mellett jó kapusai is, ne olyan, aki csak levezetni jön majd haza...

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!