Sport

2014.04.18. 12:25

PINKK Pécsi 424 vs. Aluinvent-DVTK - A kölcsön kenyér visszajár

Miskolc, Komló - A diósgyőriek pénteken este Komlón játsszák az NB I-es női kosárlabda bajnokság elődöntőjének második mérkőzését.

Miskolc, Komló - A diósgyőriek pénteken este Komlón játsszák az NB I-es női kosárlabda bajnokság elődöntőjének második mérkőzését.A PINKK Pécsi 424 – Aluinvent-DVTK találkozót 18 óra 30 perckor kezdik az egykori bányászvárosban. A párharc két győzelemig tart: a diósgyőriek elveszítették az első felvonást, így oda a pályaelőnyük, s ha másodszor is kikapnak, akkor a baranyaiak kerülnek a döntőbe. Bukovszkiéknak tehát mindenképpen nyerniük kell annak érdekében, hogy kivívják a a harmadik összecsapást, amelyet húsvét hétfőjére, a miskolci városi sportcsarnokba írtak ki.

Győzni mennek

– Teljes mértékben egyetértek mesterünkkel, Miguel del Jésús López Alonsóval abban, hogy csak az első csatát buktuk el, a „háború” azonban még nem fejeződött be – mondta Bukovszki Mónika, a piros-fehérek irányítója. – Szerdán este az első két negyedben szinte minden úgy történt, ahogyan azt elterveztük. A nagyszünet után azonban elveszítettük a fonalat, nem úgy koncentráltunk, ahogyan kellett volna. Ezzel esélyt adtunk a pécsieknek arra, hogy visszajöjjenek a meccsbe és ők ezt meg is tették. Hibáinkat kihasználva éltek a lehetőséggel, feljöttek, majd fordítottak, mi pedig a hajrában már nem tudtunk újítani.

A Kicsi becenévre hallgató játékos ezután arról beszélt, hogy korábban már sikerült nyerniük Komlón, tettüket pedig most megismételhetik – meg kell ismételniük. Ennek szellemében ugyanúgy győzni mennek a baranyai városba, mint ahogyan a PINKK Pécsi 424 is a diadalért utazott Miskolcra. Ha vágyuk valóra válik, akkor sajnálattal teszik ugyan, de húsvét hétfőjén aligha fogadnak majd locsolkodókat...

A mezőnyből

Az első derbi csapatmutatói sokban hasonlítottak egymáshoz: a két alakulat hasonló arányban értékesítette büntetőit, szedte össze a lepattanókat, a pécsiek azonban eredményesebben hajtották végre a 2 és a 3 pontos kísérleteiket és mezőnybeli dobószázalékuk szintén jobbra sikeredett. Ami pedig az egyéni egységeket illeti: a DVTK-ból csak ketten jutottak 10 pont fölé, Jansone és Tobin 11-11-et ért el, a PINKK-ból viszont Iványi és Tomlinson neve mellé egyaránt a 17-es szám került. Pénteken este is a jobb egyéni teljesítmények dönthetnek, továbbá a DVTK nem „szórakozhat” el büntetlenül két negyedet (Miskolcon ezt tette) és nem mondhat csődöt az általában mindent eldöntő negyedik negyedben.

Tenisznyelven fogalmazva most fórba került az adogató, a hazai pálya előnyét élvező Pécsi 424. Roberto Hernandez lányai fogadkoznak is, ők pontot akarnak tenni a továbbjutás kérdésére, hogy az újabb miskolci kirándulás helyett húsvétolhassanak.

Az első lépés

– Nem a kötelező optimizmus mondatta velem azt, hogy győzni jöttünk a borsodi megyeszékhelyre – szögezte le Iványi Dalma szerda este a miskolci városi sportcsarnokban, majd így folytatta: – A második félidőben megnyugodtunk és érett játékkal vertük ellenfelünket. Nagyon jó mérkőzést játszottunk, a bajnokság egyik legszínvonalasabb csatáját mutattuk be. Mi nyertük a taktikai csatát, amelyet azonban egyáltalán nem nevezhetek lefutottnak. Megtettük az első lépést előre, de nagyon kiélezett második találkozóra számítok. Szerintem még nehezebb lesz megvernünk a DVTK-t, mint szerdán este, riválisunk ugyanis az „életéért” fog küzdeni. Nekünk a saját játékunkat kell nyújtanunk, és biztos vagyok benne, hogy képesek is leszünk feltenni a pontot az i-betűre. A döntőbe vágyunk, nagyon remélem, hogy megvalósítjuk álmunkat.

ÉM-KT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!