Sport

2014.04.25. 13:00

Bacsa Patrik: Trükkök helyett inkább a sikerek

Miskolc - Egyszer szeretne majd külföldi szerződést kapni Bacsa Patrik.

Miskolc - Egyszer szeretne majd külföldi szerződést kapni Bacsa Patrik.Mindig öröm, ha egy klubnál saját nevelésű játékosok jutnak szóhoz. Az NB I-es DVTK labdarúgócsapatának szűkebb keretében két ilyen futballista található: Eperjesi Gábor, valamint Bacsa Patrik. Utóbbi 2010 tavaszán mutatkozott be Diósgyőrben, az élvonalban, míg 2013 nyarán szerződést hosszabbított az Andrássy úton, egészen 2016. június 30-ig. A 21 éves csatár gólt szerzett a hétközi, Ferencváros elleni, Budapesten megrendezett Ligakupa elődöntő első felvonásán, előtte pedig – az utolsó pillanatban – eldöntötte a mezőkövesdi bajnoki összecsapást.

– Két fontos meccset nyertünk meg... – sommázott Bacsa Patrik. – A kövesdi siker segítette az előrelépésünket, hogy ne hátrafelé kelljen tekingetni, a Ferencvárost a saját pályáján vertük meg, a zöld-fehéreket diósgyőriként legyőzni mindig öröm. Jó lenne ezt a szériát folytatni a Paks ellen is, de nehéz, küzdelmes mérkőzésre számítok, mert a paksiak a kiesés ellen küzdenek. Szerintem jó csapatot fogadunk, nem reális az a pozíciójuk, ahol jelenleg vannak. De mi jobbak vagyunk, s ezt szeretnénk a pályán bebizonyítani.

Nem arra figyel

Bacsa Patrik tavaly ősszel hét találatig jutott a bajnokságban, a tavasszal viszont a kövesdieknek vágott volt az első – vagyis becsúszott némi hullámvölgy.

– Ebből a szempontból is örülök, hogy betaláltam a megyei rivális kapujába, hiszen régen voltam eredményes bajnoki meccsen – kommentálta mindezt Bacsa Patrik, hozzátéve azért azt, hogy az év elején, eddig, a Ligakupában kicsivel jobban ment gólszerzés.

A támadót, állítólag, figyelik menedzserek, vagyis úgy tűnik, van iránta nemzetközi érdeklődés. Vajon mindez doppingolja-e mérkőzések közben, érez-e plusz megfelelési kényszert?

– Akkor nem arra figyelek, hogy ki néz, vagy ki nem lelátóról, hanem arra, hogy focizzak úgy, ahogyan tudok és hogy mindenben segítsem a csapatot – jelentette ki diplomatikusan Bacsa Patrik. – Úgyis az eredmények, az adatok beszélnek... Trükközhetek én bármennyit, de ha nem nyerünk, akkor az egész senkit sem érdekel. Megfelelni pedig amúgy is meg kell, folyamatosan, annak a több ezer nézőnek, aki kijön miattunk a stadionba.

El kell fogadni

Ezt a légióskodást azért tovább forszíroztuk, amire a piros-fehérek csatára ezeket válaszolta:

– Úgy érzem, 2010 óta folyamatosan fejlődöm és természetesen boldog lennék, ha egyszer megadatna egy külföldi szerződés, ez biztosan óriási lépés lenne a karrieremben – szögezte le Bacsa Patrik. – Ha nem lövök gólokat és nem lesznek jó szezonok mögöttem, akkor hiába is vágyakoznék külföldre, úgyhogy arra kell törekednem, hogy a csapattal minél több sikert érjünk el.

Nem mulasztottuk el azt sem felvetni a fiatal éknek, hogy sokszor ,,csak" csereként kap lehetőséget, valamint arról faggattuk, hogy mennyire beszélget a poszton lévő társaival?

– Szerintem minden futballista úgy áll hozzá, hogy elsődlegesen kezdőjátékos szeretne lenni és ez nálam is így van – fogalmazott a DVTK saját nevelésű labdarúgója. – Amint a jelek mutatják, így is lehet eredményes az ember... Hogy mikor, ki és hol játszik, azt az edző határozza meg, aki mérlegel taktikát és sok egyebet. Egy játékosnak nincs más dolga, minthogy elfogadja a döntést, s amikor lehetőséget kap, akkor igyekszik bizonyítani. A csapatnál lévő többi csatárral jó viszonyban vagyok, mindenképpen kell egyfajta kommunikáció köztünk, hiszen meg kell ismernünk a másikat, a mozgását, a stílusát. Például Futács Márkónál tudom, hogy a termete miatt jó eséllyel megtartja a neki feladott labdát, amint ezt látom, már igyekszem is odafutni és segíteni neki.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!