Sport

2014.03.16. 13:34

VRCK: a felelősség és az átérzés

Kazincbarcika - Az 5-8. helyért zajló párharc második meccsét rendezik vasárnap 18 órától Szolnokon.

Kazincbarcika - Az 5-8. helyért zajló párharc második meccsét rendezik vasárnap 18 órától Szolnokon.A férfi röplabda NB I rájátszásában a Szolnoki Főiskola RKSI, illetve a Vegyész RC-Kazincbarcika közti csata első, borsodi felvonását – a múlt héten pénteken – a Tisza-partiak nyerték 3:1-re, így az egyik fél két győzelméig tartó párharcban 1-0-ra vezetnek az 5-8. helyért zajló csatározásban.– A játékosok megelégedtek azzal, hogy hozták az első szettet és azt gondolták, hogy onnantól kezdve majd megoldja valaki, illetve a Szolnok úgyis hibázik – nyilatkozta lapunknak Dudás András, a Vegyész RCK szakvezetője. – Márpedig erre nem lehet alapozni, az a csapat vereségre van ítélve, amelyik ezt teszi... A közönség is kritikus szavakkal illetett minket és igazuk volt a nézőknek, amennyiben a garnitúra megmutatja a valós képességét, akkor tapsot kap, függetlenül attól, hogy nyert vagy vesztett, de ha nem, akkor ne csodálkozzon, ha nem dicsérik...

Képesek idegenben nyerni

Nem túl bő a keret és Csizmadia sem tudott rendelkezésre állni az első felvonás alkalmával – vázoltuk az edzőnek, aki az alábbi választ adta:

– Az első tény, ám ennek ellenére azt mondom, hogy a tudás mindenkinél megvan. Az igaz, hogy egy-egy ember teljesítménye ilyen szituációban sokat számít, de a Dunaferr elleni negyeddöntőben sem voltunk többen, mégis volt esélyünk a továbblépésre. Csizmadia magánúton külföldön tartózkodott, de nem azzal kell foglalkozni, hogy ki nincs az adott mérkőzésen, hanem azzal, hogy aki ott van a pályán, az jól játsszon és nyerjen a csapat.

Vasárnap mindenképpen győznie kell(ene) a VRCK-nak a Tisza-partján, ellenkező esetben Bokorék ,,csak" a 7. helyért folytathatják majd a küzdelmet a bajnokság befejező részében.

– Tudunk, képesek vagyunk győzni Szolnokon, ezt megmutattuk korábban, a kérdés az, hogy mennyit teszünk meg mindezért – hangoztatta Dudás András. – Persze az, hogy mi volt hónapokkal ezelőtt, nem érdekes már, újra bizonyítani kell, bármilyen összeállításban. Ebben a szezonban nem küzdhetünk éremért, viszont a lehető legjobb helyezést kell elérnünk, a játékosoknak át kell érezniük azt a felelősséget, amit a támogatóink ránk testáltak... És ha ez így lesz, akkor a jövő héten jöhet a harmadik, döntő mérkőzés a Szolnokkal.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!