Sport

2014.03.07. 22:42

Vegyész RC: Egy jó, három pocsék szett

Kazincbarcika - Tudása alatt teljesített a Vegyész RC, megérdemelten nyert a Szolnok Kazincbarcikán.

Kazincbarcika - Tudása alatt teljesített a Vegyész RC, megérdemelten nyert a Szolnok Kazincbarcikán.A fájdalmas körülmények között elbukott negyeddöntő után is motiváltan kezdte a Szolnok elleni helyosztót a Vegyész RC. A hazai csapat az 5-8. helyért zajló párharc első mérkőzésén rögtön kézbe vette az irányítást a szolnokiak ellen. A vendégek ugyan 6-6-ig tartani tudták a lépést, ezután viszont, három-négypontos előnyt dolgozott ki magának a Vegyész. Ebben az időszakban gördülékeny volt a barcikai játék, a megoldások többsége hazai pontot eredményezett. 14-10 és szolnoki időkérés után fegyelmezettebb lett a vendégek sánca, de a második technikai időnél is a Barcika lehetett nyugodtabb (16-13). Szőllősi azonban igyekezett életben tartani a vendégek reményeit, ám egy pontnál közelebb nem tudtak zárkózni. 21-17-nél ismét összehívta a játékosait Gulyás Ferenc, de hiába. A Vegyész tudatos és stabil teljesítménnyel, simán hozta a mérkőzés nyitó szakaszát.

Az elsőhöz hasonlóan a találkozó második játszmája is szorosan kezdődött, de sajnos a barcikai játékosoknál egyre több hibát lehetett fölfedezni. Az első technikai szünetnél ezért - nem meglepő módon - a főiskolások egy ponttal jobban álltak (7-8). A Szolnok ettől a ténytől új erőre kapott, és igyekeztek ezt az időszakot maximálisan kihasználni. 13-16-nál jókor jött egy szusszanásnyi szünet, újabb fordulat azonban nem következett be. A sárga-kékek sáncmunkája teljesen visszaesett, így könnyedén egyenlítettek a vendégek.

Hét pontról buktak

Lehengerlő Vegyész-rohammal folytatódott az összecsapás: 6-1-nél időt kértek a vendégek, de 8-2-es barcikai előnynél is volt mit megbeszélniük. Ez a különbség pedig sokáig jelentkezett a folytatásban is. Nem tűnt veszélyesnek a Szolnok, ám a vendégek felálltak a padlóról, ledolgozták a hátrányukat. Dudásék jókora előnyt herdáltak el, 24-24 után pedig a lendületbe jött főiskolásokat már nem tudták megállítani.

Félő volt, hogy a nagy előnyről elbukott játszma benne marad a Vegyészben, de sikerült rendezni a sorokat. Ez viszont csupán annyit jelentett, hogy a Barcika tartotta a lépést az ellenfelével. Izgalmas és szoros csata alakult ki a felek között, aminek a végkimenetele teljesen megjósolhatatlan volt. A játszma közepén a Szolnok ellépett, ezután a sárga-kékek visszajöttek. A drámai hajrát a főiskolások bírták jobban, és összességében teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

ÉM-ME

Jegyzőkönyv

Férfi röplabda NB I., rájátszás az 5-8. helyért, 1. mérkőzés


Vegyész RC-Kazincbarcika - Szolnoki Főiskola RKSI

1:3 (19, -19, -24, -22)

Kazincbarcika, 100 néző. V.: Pőcze A., Vígh A.


Vegyész RC: Balázs, Gulyás Á., Kovács Z., Bokor, Dudás M., Szabó M. Csere: Szántai (liberó), Germuska. Edző: Dudás András.

Szolnok: Varga Z., Balla Sz., SZŐLLŐSI T., Rása A., Bodonyi Á., Kovács S. Csere: BENE (liberó), Gönczi, Edző: Gulyás Ferenc.


Dudás András: - Gratulálok a Szolnoknak, ők akartak nyerni.

Gulyás Ferenc: - Tartalékosan érkeztünk Kazincbarcikára, három játékosunk is sérüléssel bajlódik. Számítottam rá, hogy nagyon komoly csata várható, amiből mi jöttünk ki jobban. Örülök a győzelemnek, sokat tettük a sikerért. A párharc azonban nem dőlt el, óriási hibát követnénk el, ha az idegenbeli siker után hátradőlnénk.


Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása, 1-0 a Szolnok javára. A két csapat a második mérkőzést március 16-án (vasárnap) vívja egymással Szolnokon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!