Sport

2014.03.17. 10:16

Megkönnyebbülni nem lehet

Miskolc - Nyolc mérkőzéses nyeretlenségi sorozatot szakított meg a DVTK a labdarúgó NB I-ben.

Miskolc - Nyolc mérkőzéses nyeretlenségi sorozatot szakított meg a DVTK a labdarúgó NB I-ben.Vági András és Barczi Dávid sérülés, Futács Márkó, illetve Kádár Tamás eltiltás miatt hiányzott a Diósgyőri VTK élvonalbeli labdarúgócsapatának legutóbbi mérkőzéséről pénteken este, amikor is a piros-fehérek hazai környezetben a Lombard Pápa TFC-t fogadták. A válogatott védő helyén az a Debreceni András kapott bizalmat Sivic Tomislav vezetőedzőtől, aki ezt megelőzően mindössze egy bajnokit játszott végig a diósgyőri együttesben, 2013. november 2-án, a Ferencváros ellen (a PMFC-Matiasszal vívott csatában 56 perc jutott neki, aztán a Győri ETO FC-vel szemben 38, csereként).– Az nem kifejezés, milyen nehéz meccs volt... – mondta lapunknak a bekk, aki tavaly augusztus végén érkezett az Andrássy útra. – Általában ilyen elképzelésekkel érkeznek hozzánk az ellenfelek, mint most a Pápa, hogy igyekeznek zártan védekezni, és ezekből hatásosan támadni. Mi azonban azt szeretjük, ha a riválisok alkalmazkodnak hozzánk, a mi taktikánkhoz és nem fordítva, ennek köszönhető, hogy a mérkőzés egészében dominálni tudtunk. Alig volt kapuralövésük, talán ha kettő, amelyből az egyik gól lett, de mindent összeadva megérdemelten fordítottunk, és győztünk. Nálunk heten-nyolcan mindig részt vesznek a támadásokban, a többiek pedig igyekeznek arra ügyelni, hogy a stabilitás hátul megmaradjon. A pápaiak találata előtt sajnos nem tudtunk megvalósítani egy taktikai faultot, jól végigvitték az akciót. A második félidőben ezekre jobban figyeltünk, Elek Ákos kiválóan szűrt, és ezáltal nekünk egy sorral hátrébb könnyebb dolgunk volt.

Nem volt pánik

A DVTK tavaly október 19. óta nem tudott nyerni az élvonalbeli pontvadászatban, ezért győzelmi kényszer volt a csapaton. De a diósgyőriek védősorának komoly csatárok jutottak pénteken este a másik oldalról, hogy csak Griffiths-t, vagy Keneseit említsük...

– Kenő technikás, rutinos játékos, kiváló rúgótechnikával, egy az egyben bárkit képes megverni, úgyhogy nem szabad neki teret adni, hagyni. Griffiths erős, robosztus felépítésű támadó, több hozzá hasonló karakter van az NB I-ben, néha két ember is kellett hozzá, hogy leszereljük – jelentette ki Debreceni András, akit ezután arról kérdeztünk, hogy a csapat vezetőedzőjét a játékvezető ,,száműzte" a kispadtól: – Nem volt pánik emiatt, kisebb feszültséget a kapott gól miatt éreztem a szünetben, az öltözőben. Viszont tudtuk, ha azt folytatjuk, amit az első félidőben, akkor annak lesz eredménye. Amikor nincs ott a vezetőedző a pálya szélén, az egy más szituáció, ilyenkor annak a két-három embernek, egyéniségnek kell összefognia a csapatot a pályán belül, vezetni a többieket. Ez megtörtént, a második félidőben egy kicsit a mesterért is küzdöttünk.

Nem a beszéd alapján

A folytatásról, valamint a saját helyzetéről az alábbiakat mondta Debreceni András:

– Elég hosszú, mintegy másfél szezonnyi kihagyás volt mögöttem, mielőtt a DVTK-hoz jöttem, teljesen máshogyan érez szituációkat az ember, ha folyamatosan játszik és akkor, ha ilyen hosszú kimaradást követően újra beszáll. Ezt természetesen sok edzésmunkával és játékkal lehet orvosolni... A futballban senkit sem a beszéde alapján ítélnek meg, hanem a teljesítmény a mérvadó, és ha jön egy ilyen lehetőségem, mint most, akkor azt meg kell ragadni. A folytatás? Ez a siker, amelyre régóta vártunk, biztosan lökést ad, de megkönnyebbülni nem lehet, ugyanolyan alázattal kell dolgozni, mint eddig, és akkor mind a három sorozatban, a bajnokságban, a Magyar Kupában és a Ligakupában is messzire juthatunk.

ÉM-MI



Jegyzőkönyv:

Diósgyőri VTK – Lombard Pápa TFC 2-1 (0-1)

Diósgyőr, 5000 néző. V.: Farkas (Bozó, ifj. Varga).


Diósgyőri VTK: Rajic (0) – Eperjesi (6), Vadász (5), Debreceni (5), Gohér (5) – Elek Á. (6) – Marjanovic (5), Kostic (6), Gosztonyi (7) – Grumic (6), Batioja (5). Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Lombard Pápa TFC: Szűcs L. (6) – Csizmadia (5), Struhár (6), Jagodics (5), Présinger (5) – Sekour (6), Nagy T. (5) – Németh M. (5), Kenesei (5), Arsic (5) – Griffiths (6). Vezetőedző: Tóth Bálint.


Csere: Rajic helyett Rados (5) a 46., Batioja helyett Bacsa (5) a 66., Marjanovic helyett Nikházi (5) a 74., Arsic helyett Eszlátyi (-) a 84., Csizmadia helyett Nagy S. (-) a 91. percben.


Sárga lap: Jagodics a 6., Kostic a 20., Sekour a 30., Elek a 34., Nagy T. a 70., Gosztonyi a 76., Présinger a 77., Csizmadia a 79., Szűcs a 80. percben.


Gólszerző: Griffiths (0-1) a 40., Gosztonyi (1-1) a 75., Gosztonyi, 11-esből (2-1) a 80. percben.


Sivic Tomislav: – Eredménykényszerben voltunk, ezért egyértelműen támadni kellett. Az ellenfél egyszer jött át a felezővonalon az első félidőben és fejeltek is egy szép gólt, de ebből is fel kellett állni. A statisztikák azt mutatják, hogy Farkas úr minden mérkőzésen kiállít egy diósgyőri játékost, most szerettem volna ezt megelőzni, állítson ki engem és a csapat fejezze be tizenegy emberrel a mérkőzést. Aztán fújt nekünk egy olyan tizenegyest, amit én nem biztos, hogy befújtam volna, ezt is el kell ismerni... Nyertünk egy nehéz meccset, ami végül is kötelező volt, lehet, hogy az eddigi legjobb mérkőzésünk volt, úgy, hogy három fontos játékosunkra nem számíthattunk. Köszönetet mondok a szurkolóknak, mert végig segítették a csapatot, tényleg ők voltak a tizenkettedik ember.

Tóth Bálint: – Erre számítottunk, ami történt, ugyanis a Diósgyőr hosszú ideje nem nyert hazai pályán. Plusz tapasztalat volt a keddi Magyar Kupa mérkőzés, tudtuk, hogy egy jó csapattal fogunk találkozni. Kevesen vagyunk és ennek ellenére egy-nullára vezettünk, mert a csapat taktikusan, jól oldotta meg a feladatát. A hetvenedik perctől azonban elfogytunk fizikailag... Nagyon jó meccs volt, bízom benne, hogy a következő, hazai találkozónkon jó állapotban leszünk és majd nyerni tudunk.



A gólok története:

40. perc: Labdaszerzés után pápai kontra futott a pályán, Sekour tette ki a labdát a jobb oldalon Keneseihez, aki miután nem volt rajta senki, nyugodtan megnézhette, hogy kinek íveli be a játékszert. Belül Griffiths érkezett, aki 9 méterről fejjel a diósgyőri kapu jobb oldalába csúsztatta a labdát, 0-1.


75. perc: Gosztonyi vette célba a pápai kaput, jó húsz méterről, a labda megpattant Némethen, és a vendégek kapujának jobb oldalában kötött ki, 1-1.


80. perc: A vendégek ötösénél Csizmadia szorításában Nikházi esett el, amiért a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Gosztonyi végezte el, aki jobbal a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 2-1.


Miskolc - Impozáns látványt nyújtott a diósgyőri ultrák meccs előtti vonulása a DVTK stadionhoz.


Miskolc - Nagyot küzdve, hátrányból felállva győzött hosszú idő után újra a DVTK és a Sivic legények ezzel a diadallal felléptek a dobogóra. Ön szerint ki volt a Diósgyőr legjobbja a Lombard Pápa ellen?


Miskolc - Remek hangulatot varázsoltak a hosszú idő után visszatérő diósgyőri ultrák, Gosztonyiék pedig egy küzdelmes mérkőzésen kivívott győzelemmel tették szebbé az ünnepi hétvégét. Nézze meg Ön is a DVTK vs. Pápa bajnoki mérkőzés felvételeit!


Miskolc - A Diósgyőri VTK vs. Lombard Pápa Termál FC (2-1) NB I-es mérkőzés után a két vezetőedző, Sivic Tomislav és Tóth Bálint értékelték a látottakat.


Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 20. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája az Lombard Pápa Termál FC csapatát fogadta pénteken 19 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!