Sport

2014.03.07. 13:51

KTE vs. DVTK - Érzelmekről csak a családon belül

Miskolc - Sivic Tomislav ellenfélként tér vissza korábbi sikereinek helyszínére, Kecskemétre. A mérkőzésről élőben tudósítunk szombaton 14 órától.

Miskolc - Sivic Tomislav ellenfélként tér vissza korábbi sikereinek helyszínére, Kecskemétre. A mérkőzésről élőben tudósítunk szombaton 14 órától.A labdarúgó NB I 19. fordulójában szombaton 14 órától a Kecskeméti TE-Phoenix Mecano vendége lesz a Diósgyőri VTK gárdája. Az összecsapásra már pénteken útra kelt a vendégcsapat, az éjszakát Budapesten töltötték, és a bajnokin napján sem térnek haza. Csak kedden éjszaka, a Pápán lejátszott Magyar Kupa negyeddöntő után veszik az irányt Miskolcra, a két tétmeccs között egy dunántúli városban vesznek részt összetartáson.

A Kecskemét elleni bajnoki a DVTK vezetőedzője, Sivic Tomislav számára különleges lesz, hiszen sok éven át dolgozott a Hírös város csapatánál, és munkálkodása során sporttörténelmet írt: a 2007/08-as szezonban az ő irányításával nyert először bajnoki címet a másodosztályban kecskeméti csapat, a rá következő évadban pedig először rendeztek élvonalbeli meccseket a városban, 2011-ben pedig a KTE centenáriumán Magyar Kupa győzelmet szereztek.

És ezek az emlékek még élénken élnek az ottani futballközösségben, amit alátámaszt Sivic Tomislavnak arra a kérdésünkre adott válasza, hogy az átlagosnál több telefonhívást kapott-e ezen a héten Kecskemétről.

– Hogyne, sok hívást kaptam, nagyon sokan kerestek – felelte a diósgyőri szakvezető, aki arra a kérdésre, hogy mivel tölti majd a meccs utáni órákat, az estét, hogy marad-e Kecskeméten, a következőket válaszolta: – Sokan marasztaltak volna, de nem tudok, mert munka van. Megyek, megnézem az Újpest – Kaposvár meccset. Igaz, hogy sok szép emlék köt Kecskeméthez, de profi világban élünk, és megtanultam, hogy érzelmekről csak a családon belül beszélek. Ez egy munkanap lesz, nem könnyű, mert a Kecskemét mindig olyan csapat volt, hogy bárkitől ki tud kapni, de meg is tudni verni bárkit. Az átigazolási időszak végén több jó minőségű játékost is igazoltak, nyertek is a múlt hét végén Mezőkövesden, de ettől függetlenül mi a három pontért megyünk. Ha ott karunk maradni a tabellán, ahol vagyunk, márpedig ezt akarjuk, akkor keményen kell dolgozni ezen a meccsen.


[poll id="596"]


A csapat összeállításról

A múlt vasárnapi bajnokin, a Debrecen ellen olyan kezdőcsapattal állt fel a DVTK, amilyenre talán senki sem számított. Az ezzel kapcsolatban feltett kérdésre, hogy tervez-e valamilyen újabb meglepetést a Kecskemét ellen, Sivic Tomislav így válaszolt:

– Nehéz ezt itt Magyarországon megcsinálni, mert ez a közeg messze van a profizmustól. Van egy edző, aki tudja, hogy mit, miért csinál, rábízták a csapatot és kész. A játékosoknak is furcsa, pedig az ő dolguk annyi, hogy tudják, hogy 10-én kaptak-e fizetést. Játszik, vagy nem játszik, oda kell tennie magát az edzéseken. Ha ez meglesz, akkor nem lesz semmi gond. Nálam nincs favorizált játékos, csak a teljesítmény számít a pályán, a jelenlegi forma, mert ez jó a klubnak, és persze nekem is, de a klub az elsődleges. Azért volt ebben a felállásban a csapat, mert vasárnap volt, és mert előtte volt egy szerda. Most volt egy kedd, és utána lesz megint meccs. Persze megértem a játékosokat, amikor én voltam futballista és nem játszottam, teljesen készen voltam. Mióta edző vagyok másképp gondolkozok erről, de ha az eredmény azt mutatja, hogy a döntéssel nem volt nagy baj, akkor könnyebb feldogozni a labdarúgónak, hogy nem játszott.

Nem áldozzák be

A vezetőedző szót ejtett Abdouramanról is, aki számára idő előtt ért véget a vasárnapi bajnoki, és kiállítása miatt a Kecskemét elleni meccsen eltiltását tölti.

Abdouraman tökéletes volt arra taktikai a feladatra, amivel megbíztam, nagyon jól játszott. Hogy miért nem cseréltem le? Mert bíztam benne, hogy kihúzza a félidőig, és akkor akartam változtatni. Nem sikerült neki, így más miatt kell mást kitalálni, azért, mert emberhátrányba kerültünk – mondta a szakvezető, aki arra a kérdésre, hogy nem sok-e három vasat is tűzben tartani, a bajnokság mellett a Ligakupát és a Magyar Kupát, nem kellene mondjuk a Ligakupát beáldozni, ahogy azt sok csapat is teszi, így felelt: – Az egész alapozást 20 mezőnyjátékossal csináltuk végig, és a keret tagjainak ez egy jó lehetőség, mert sok meccshez jutnak. Szerintem még korai erről beszélni, hogy sok ez nekünk vagy sem, talán 10 nap múlva jobban látszik majd. A beáldozásról meg annyit, hogy biztos furcsán néznének rám, ha a Ligakupában, a Szigetszentmiklós ellen ezt tennénk... Bízom a játékosokban, és bízom a stábban, hogy tudunk úgy dolgozni, hogy elkerüljön minket a sérülés. Mert ezzel a létszámú kerettel ez fontos dolog. De nem véletlen, hogy sérülések nem hátráltatják a munkánkat, ez a stáb eredménye, és tulajdonképpen ez teremt alapot arra, hogy ne hátráljunk meg egyik fronton sem.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!