Sport

2014.03.10. 20:44

Elindult a nevezés a „Nomád Baradlára”

A Nomád Baradla Underground Trail-t szeptember 13-án rendezik meg Aggteleken. Hazánk legkülönlegesebb terepfutóversenyére a napokban elindult a nevezés.

A Nomád Baradla Underground Trail-t szeptember 13-án rendezik meg Aggteleken. Hazánk legkülönlegesebb terepfutóversenyére a napokban elindult a nevezés.Az útvonal az Aggteleki-karszt, kihívásokkal teli erdeiben vezet. Idén két táv közül választhatnak a kalandot kereső futók. A klasszikus 16 kilométeres távon kívül a komolyabb kihívásokat kedvelők 34 kilométeren is versenyezhetnek. Mindkét pálya érinti a Baradla-barlang Vörös-tó, több mint 2 kilométeres barlangszakaszát, mely lélegzetelállító látványt nyújt a fejlámpák fényében csillogó, különleges formavilágú cseppköveivel. A tavalyi versenyt az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságának barlangi túravezetői igazán emlékezetessé tették. A mezőny az Óriások terméhez érve lélekemelő zenére, reflektorokkal megvilágított hatalmas cseppkőoszlopok között futhatta át ezt a szakaszt. Az idén is hasonló élményekben lehet része a sportolóknak, akiket és az érdeklődőket színes programokkal, bőséges lakomákkal is várják a szervezők.

Nevezés és bővebb információ: http://baradla-trail.hu/index.php/kezdolap-nbut

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!