Sport

2014.03.27. 11:25

DVTK: Három góllal tovább, tovább

Miskolc - Fél óra alatt kipipálta a Pápát a Diósgyőr a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján.

Miskolc - Fél óra alatt kipipálta a Pápát a Diósgyőr a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján.A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját játszották szerdán Diósgyőrben, a DVTK és a Lombard Pápa TFC csapatai, azok után, hogy 15 nappal ezelőtt a dunántúli városban 2-2-re végeztek. A két gárda azóta a bajnokságban már összecsapott egymással, a március 12-i, diósgyőri meccset a piros-fehérek nyerték 2-1-re. A két mérkőzés közül a kupameccs kezdőjére hasonlított a mostani DVTK, hiszen a pápai kupázáshoz képest csak két helyet történt változás (szemben a bajnokival, ami 7/11-ben egyezett meg a mostanival), Rados helyett Rajic kezdett a kapuban, a védelemben pedig Eperjesi ott volt, némi meglepetésre Kádár viszont nem, a válogatott belső védő csak a kispadon kapott helyet. A pápaiak nem top csapattal álltak ki, a diósgyőri viszonylatban gyérnek számító publikum hiába kereste volna Keneseit, neki sem a kezdőben, sem a kispadon nem jutott hely.

A Pápa hadrendjéről ordított, hogy elsősorban jó védőmunkára építenének, a három védőjük elé egy védekező négyes falat húztak, így a támadások végrehajtása tulajdonképpen három labdarúgóra várt. Túl sokat nem tudtak mutatni ebben a felállásban a vendégek, mert a Diósgyőr magabiztosan, határozottan, pontos passzokkal kezdett. És mielőtt teljesen megérdemelten megszerezték a vezető találatukat, előtte még alaposan próbára tették Szűcs L. kapust, akinek Futács nagy lövését, Marjanovic közeli kísérletét, és Futács fejesét kellett hárítania. Ezután nem sokkal Bacsa remek megoldása után Futács gólt lőtt, de az agilisan játszó csatár nem érte be ennyivel, a saját maga által kiharcolt 11-est is értékesítette, bő tíz perccel az első találatát követően. Mivel ennél az eseménysornál 10 főre fogyatkozott a vendégcsapat, tulajdonképpen el is dőlt a találkozó, aligha gondolhatta bárki is komolyan, hogy a pápaiak képesek lehetnek három gólt szerzeni, ezen a napon, Diósgyőrben, emberhátrányban. Ha ők nem is tudtak, de a 31. percre Futácsnak kis híján sikerült összehoznia ezt a termést, és hogy elmaradt a klasszikus mesterhármasa, ezért csak magának tehet szemrehányást (már ha egyátalán megérdemli). Az első félidőben annyi érdekesség történt még, hogy a 37. percben már második cseréjét is végrehajtotta Sivic edző, aki előbb a sérült Marjanovic helyére küldte be Batioját, majd Vadász helyett Kádárt tette fel. Ez utóbbi már taktikai csere volt, azt a célt szolgálta, hogy a Debreceni, Kádár belső kettős minél jobban összeszokjon.

Fordulás után

A térfélcserét követően Bacsa szerezhetett volna gólt az első hazai támadásból, de lövése kijött a kapufáról. A játék szinte csak a pápaiak térfelén folyt, egykapuzott a Diósgyőr, de mintha a játékosok már a szombati, Puskás Akadémia elleni hazai bajnokira tartalékoltak volna. Úgy tűnt Sivic edző gondolatai is e körül járhattak, hiszen a 60. percben harmadik cseréjét is kihasználva, Eleket hívta le. Ez picit merésznek tűnt, abba belegondolva, hogy egy sérülés esetén eltűnhetett volna a diósgyőri emberfór. Volt egy helyzete a vendégcsapatnak, aztán a Diósgyőrnek ettől jóval több, és az egyikből sikerült újabb gólt elérniük. A hajrában Griffiths még a felső lécre fejelte a labdát, de ennek túl nagy jelentősége nem volt, a DVTK könnyed, az elején mutatott jó játékkal simán vette ezt az akadályt is, és 7 év után ismét az elődöntőbe jutott az MK-ban.



Jegyzőkönyv:

Diósgyőri VTK – Lombard Pápa TFC 3-0 (2-0)

Diósgyőr, 2239 néző. V.: Iványi (Medovarszki, Buzás).


Diósgyőri VTK: Rajic – Eperjesi, Vadász, Debreceni, Husic – Abdouraman – Gosztonyi, Elek Á., Marjanovic – Futács, Bacsa. Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Lombard Pápa TFC: Szűcs L. – Jagodics, Csizmadia, Struhár – Nagy S., Tóth G., Sekour, Présinger – Király, Eszlátyi – Griffiths. Vezetőedző: Tóth Bálint.


Csere: Marjanovic helyett Batioja a 22., Vadász helyett Kádár a 37., Király helyett Kulcsár az 56., Elek Á. helyett Kostic a 60., Sekour helyett Maric a 80., Griffiths helyett Horváth R. a 89. percben.


Sárga lap: Tóth G. a 43., Futács a 45., Markek (cserejátékosként) a 45+1., Gosztonyi a 69., Présinger a 87. percben.


Kiállítva: Csizmadia a 28. percben.


Gólszerző: Futács (1-0) a 16., Futács, 11-esből (2-0) a 29., Kostic (3-0) a 78. percben.


Jók: Futács, Eperjesi, Debreceni, Elek Á., ill. Sekour, Griffiths.


Sivic Tomislav: – Elég nehéz napokon vagyunk túl, a cél a továbbjutás volt, amit megcsináltunk. Gratulálok a csapatbak, szerintem jó játékkal értük ezt el. Amit Szűcs Lajos védett az elképesztő, ha nem ő áll a kapuban sokkal több lehetett volna. Ez egy szép siker, innentől viszont szombatra kell koncentrálni, mert a bajnokságban is van mit mondani.

Tóth Bálint: – Simán nyert a Diósgyőr, főleg attól a pillanattól kezdve, hogy maradtunk 10 emberrel. Le a kalappal a fiúk előtt, jól küzdöttek, becsülettel helytálltak. Gratulálok a Diósgyőrnek a továbbjutáshoz, és sok sikert kívánok nekik a folytatásra.


Továbbjutott: Diósgyőri VTK 5-2-es összesítéssel.



A gólok története

16. perc: Bacsa futott le a baloldalon, egészen az alapvonalig, majd tökéletesen lőtte vissza a labdát az érkező Futácsnak, aki rövid oldalról, 7 méterről, laposan a bal alsó sarokba lőtte a ziccerpasszt, 1-0.


28. perc: Futács kapott jó indítást, aki Csizmadia mellett befordult a kapu felé, lövésre, ám a védő a 16-oson belül lerántotta őt. A játékvezető előbb 11-es ítélt, majd kiállította Csizmadiát. A büntetőt Futács végezte el, aki a kapu bal oldalába bombázott, 2-0.


78. perc: Gosztonyi baloldali szabadrúgásába a kapu torkában Kostic tette bele a lábát, a labda pedig a ketrec jobb alsó sarkába vágódott, 3-0.


A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntő visszavágóinak eredményei:

  • Győri ETO FC – MTK 3-3 (2-1). Továbbjutott: az MTK, 5-3-as összesítéssel.
  • Újpest FC – Pécsi MFC-Matias 4-0 (2-0). Továbbjutott: az Újpest, kettős győzelemmel, 7-1-gyel.
  • DVSC-TEVA – Nyíregyháza Spartacus (NB II-es) 6-1 (3-1). Továbbjutott: a Debrecen kettős győzelemmel, 9-2-es összesítéssel

  • A legjobb négy mezőnye: Debreceni VSC-Teva, Diósgyőri VTK, Újpest FC, MTK.


    Az elődöntők játéknapjai: április 15. és 16, május 6. és 7.


    Miskolc - A Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Diósgyőri VTK gárdája 3-0-ra győzött a vendég Lombard Pápa ellen, így bejutott a legjobb négy közé. Ön szerint ki volt a mérkőzés legjobbja a DVTK-nál?

    Miskolc - A Diósgyőri VTK vs. Lombard Pápa Termál FC (3-0) Magyar Kupa negyeddöntő második mérkőzése után a két vezetőedző, Sivic Tomislav és Tóth Bálint értékelték a látottakat.

    Miskolc - A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Diósgyőri VTK gárdája a Lombard Pápa Termál FC csapatát fogadta szerdán 18 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!