Sport

2014.03.10. 10:54

DVTK: Feltámadás a Pápa ellen?

A Diósgyőri VTK támadójátéka Kecskeméten csak egy pontra volt elég.

A Diósgyőri VTK támadójátéka Kecskeméten csak egy pontra volt elég.A labdarúgó NB I 19. fordulójában szombaton délután Kecskeméti TE-PM – Diósgyőri VTK meccset rendeztek. A két csapat fordított párosításban, nem egészen hét hónappal ezelőtt találkozott egymással Diósgyőrben. Akkor a piros-fehérek a Debrecenben elszenvedett K. O., a 4-0-s vereség után szerettek volna talpra állni, de ez akkor csak részben sikerült, hiszen döntetlent értek el. Igaz, ezt követően a magyar foci történelemkönyvében, a zsinórban elért, kapott gól nélküli, hét győztes meccsel követeltek helyet maguknak. De azóta egy másik sorozatot taposnak, és szeretnének átadni a múltnak a diósgyőriek, ugyanis a már említett remek szériájuk utolsó fejezete, vagyis a 2013. október 19-én, a Paks vendégeként lejátszott mérkőzésük óta nem sikerült bajnokit nyerniük. Vagyis a Kecskemét elleni összecsapást megelőzően hét NB I-es bajnokin maradtak nyeretlenek.

Szerették volna

A KTE ellen szerették volna ezt a sorozatot megszakítani, és az elején úgy tűnt, hogy ez sikerülhet is. Ahogy hét hónapja Diósgyőrben úgy most is az első negyedóra végén szereztek előnyt, ám ahogy hét hónapja úgy most is, a második félidőben egyenlítettek a lila-fehérek, és ahogy hét hónapja úgy most is, a hajrában történt kiállítás miatt csak 10 emberrel fejezték be a mérkőzést a diósgyőriek, ezúttal is egy belső védőt veszítve.

Feltételezhető, hogy Kádár bepirosozása a tehetetlen dühvel hozható összefüggésbe, ugyanis a diósgyőri védelem hiába dolgozott szinte hiba nélkül a meccsen (a hazai gólon kívül egy komoly gólszerzési lehetősége volt a KTE-nek, de akkor Rajic bravúrral hárított), és hiába volt kezdeményező szerepben, az első félidőben szinte végig, és a második játékrész túlnyomó részében a DVTK, a 11-esen kívül nem sikerült a kapuba találniuk. Pedig lőttek két kapufát a piros-fehérek, és emellett kihagytak három nagy ziccert, vagyis nagyrészt az elől játszók nagy hibaszázaléka miatt nem jött össze a három pont megszerzése. Ha a csapatrészeket kellene összevetni, akkor a jónak mondható védősor, és a gyenge napot kifogó támadó szekció mellett a középpályát közepesre lehet értékelni. Itt ugyanis a biztató kezdet után, Barczi kiválását követően érzékelhető volt a visszaesés. Mert Nikházi és Kostic halovány volt, Batioja meg hosszú perceken át kereste itt a helyét, és igazából meg sem találta a meccs végéig, és a légiós a hajrában már a védősorban is fel-felbukkant.

Először ült

Ennek a döntetlennek leginkább Visinkai Ede örülhetett, aki most először ült első számú trénerként NB I-es csapat kispadján, köszönhetően annak, hogy a kecskeméti szakvezetőt, Bekő Balázst eltiltották. A vendég drukkerek pedig, akik lehettek kb. 300-an, a szegedi ultrákkal megerősítve, a hazafelé úton azon szomorkodhattak, hogy a diósgyőri tékozló fiúk két pontot a Hírös városban hagytak. Azzal viszont vigasztalhatják magukat, hogy a DVTK nem szállt a dobogó alsó fokáért zajló harcban, és reménykedhetnek benne, hogy majd ahogy közel hét hónappal ezelőtt, most is a Pápa ellen jön a feltámadás. Akár már most kedden a Magyar Kupa negyeddöntőjében, idegenben, vagy pénteken, hazai környezetben, a bajnokságban.


Jegyzőkönyv:

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)

Kecskemét, 1000 néző. V.: Németh Á. (Szalai, Kis).


Kecskeméti TE-Phoenix Mecano: Poleksic (7) – Forró (5), Póti (5), Karan (6), Varga R. (6) – Patvaros (6), Eninful (5), Szalai (4), Gréczi (4) – Balázs (6), Szécsi (4). Edző: Visinka Ede.

Diósgyőri VTK: Rajic (7) – Eperjesi (6), Vadász (6), Kádár (6-2=4), Gohér (6) – Elek Á. (5) – Nikházi (4), Kostic (5), Barczi (5) – Futács (6), Grumic (4). Vezetőedző: Sivic Tomislav.


Csere: Barczi helyett Batioja (5) a 29., Szalai helyett Simon A. (5) a 46., Gréczi helyett Nagy P. (4) a 46., Nikházi helyett Bacsa (5) az 58., Grumic helyett Gosztonyi (-) a 74., Balázs helyett Pavicevic (-) a 78. percben.

Sárga lap: Póti a 15., Futács az 54., Varga R. az 58., Elek Á. A 82., Gohér a 86. percben.

Kiállítva: Kádár a 86. percben.

Gólszerző: Futács, 11-esből (0-1) a 16., Varga (1-1) a 63. percben.


Visinka Ede: – Elégedettek vagyunk az eredménnyel, nekünk is voltak nagy helyzeteink és a Diósgyőrnek is, Rajic is mutatott be bravúrt, és Poleksic is védett nagyokat. A második félidőben pörgősebben játszottunk, jobbak is voltunk ekkor, mint az első játékrészben, nem érdemtelenül egyenlítettünk.

Sivic Tomislav: – Nem tudtunk élni azzal a lehetőséggel amit ez a meccs hozott, nem játszottunk úgy, ahogy szoktunk, ahogy kellett volna. Négy-öt nagy helyzetet hagytunk ki, Grumic, Batioja, Bacsa ziccere mellett lőttünk két kapufát, és szerencsénk sem volt ma. Nem tudok örülni az egy pontnak, mert közel álltunk a győzelemhez, de nem nem úgy álltunk hozzá, hogy ez meg lehessen. Elsősorban a középpályán voltak gondjaink, Barczi kiesése nem jött jól, Batioja beállása után egy ideig kerestük magunkat ebben a csapatrészen.


Percek, események

15. perc: Gohér ívelte be szabadrúgásból a kapu elé a labdát, amelyet a jobb kapufával szemben Futács nem érhetett el, mert Póti lerántotta. A játékvezető emiatt 11-est ítélt, a kecskeméti játékosnak pedig sárga lapot adott. A büntetőt Futács végezte el, aki ballal a kapu jobb felső sarkába lőtt, 0-1.


63. perc: Balázsnak szabadrúgásból a kapu elé lőtt labdájára Varga R. emelkedett a legmagasabbra, az előrelopakodó védő fejéről pedig a diósgyőri kapu bal alsó sarkába csúszott a játékszer, 1-1.


86. perc: A játékon kívül került labdáért Kádár indult el, ám útközben két kézzel meglökte az előtte álló Pavicevicet, aki elesett. A játékvezető a diósgyőri védő tettét egy piros lappal díjazta, így 10 főre fogyatkoztak a vendégek.



Kapcsolódó cikkek:

A szombati Kecskemét - Diósgyőr meccs játékvezetőjét a vendégek "buktatták", sípja néma maradt.

"Nőnap, idegenben, imádom" - ez volt a DVTK szurkolók aktuális szlogenje szombaton és Kecskemét felé vette az irányt a piros-fehér drukkerhad. Nem hiába, mert a Hírös városban volt minden, mint a búcsúban: bukfencező spori, szatymazi betyárok, tizenegyes, kiállítás, "Hé, Fiúk" és sajnos sok-sok kimaradt diósgyőri helyzet. Nézze meg Ön is a Kecskemét - Diósgyőr mérkőzés felvételeit!

A hét mérkőzéses győzelmi rekord után immár nyolc meccs óta nem tud bajnokin győzni a Diósgyőri VTK. Szombaton Kecskeméten ikszeltek a Sivic-legények. Ön szerint ki volt a DVTK legjobbja?

Kecskemét, Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 19. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája az Kecskeméti TE-Phoenix Mecano vendégeként lépett pályára szombaton 14 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!