Sport

2014.03.30. 21:54

Bikaaranyat senki nem várt

A jégkorong Borsodi Magyar Kupa négyes döntőjében harmadikok lettek a Macik.

A jégkorong Borsodi Magyar Kupa négyes döntőjében harmadikok lettek a Macik.Szombaton papírforma eredmények születtek: a székesfehérváriak biztosan verték a Fradit, a dunaújvárosiak pedig a Jegesmedvéket, s ezzel el is dőlt az első hely sorsa: meglepetésre az Acélbikáké lett az aranyérem – igaz nem a kupában, hanem a Mol-ligában szerettek volna diadalmaskodni.

Csuklótörés

A szombati, Miskolci JegesmedvékDab.Docler mérkőzés legbalszerencsésebb játékosa kétségtelenül Fliszár Zalán, a sárga-feketék válogatott támadója volt. A 20 éves sportoló egy perccel a vége előtt csuklótörést szenvedett, miután Hüffner „felkente" a palánkra, így a kórházban kezdődött számára a holtidény.

– Előbb súllyal húzták a bal kezemet, majd begipszelték – közölte érdeklődésünkre vasárnap délután a jégcsarnokban Fliszár Zalán. – Az orvosok egy-két napon belül döntenek a hogyan továbbról, vagy a műtét, vagy a konzervatív kezelés mellett határoznak. Ebben a szezonban már volt egy vállműtétem, vagyis eléggé szerencsétlenül alakultak a dolgaim. Mostani felépülésem hat-nyolc hetet vesz majd igénybe, még szerencse, hogy vége a „dalnak".

Hatvenkét perc

A torna utolsó meccsén a második hely megszerzése volt a tét, már ha a játékosok egyáltalán foglalkoztak ezzel. Az első harmadban volt minden: 31-31 perc büntetés (ez kisebbfajta rekord, „hála" Popovicsnak és Naglichnak, akik nekivetkőzve agyonverték egymást és produkciójukért „életfogytiglani" kiállítást kaptak), két hazai gól (a második emberhátrányból) és biztos előny, amelyet még a rózsaszínű szemüveget öltött nézők sem vártak. A folytatásban nagyon megnyomta a gombot az osztrák profiligában szerepelt SAPA, olykor felbillent a jégcsarnok (32. perc: 2-2). Kevéssel a második szünet előtt négy miskolci és két székesfehérvári játékost ültettek ki a bírák (akiket százak szidalmaztak...), aztán helyreállt a rend (2-4), így már senki nem beszélt csodáról. A záróharmadban csak egy gól esett (2-5), de mindkét alakulat látványos hokit mutatott be, így szép volt a búcsú. A tornával ugyanis befejeződött a hét hónapos hokiszezon. Folytatás: a Mol Ligában, szeptember közepén.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv - 2. forduló

Sapa Fehérvár AV19 – Ferencváros Budapest ESMTK

8-1 (3-0, 3-0, 2-1)


Miskolci Jegesmedvék – Dab.Docler

1-4 (1-1, 0-2, 0-1)

800 néző. V.: Kincses, Gangel, Soós D., Kormos.


Miskolci Jegesmedvék: Duschek – Boyle, De Bruyn, Miskolczi, Knox, Faith – Votjkó, Durco, Roczanov, Dubek, Rafaj – Láda B., Hegyi, Hajós 1, Popovics (1), Tóth A. (1) – Budai R., Ritó, Fliszár – Gyenes (kapus). Vezetőedző: Robert Dever.

Dab.Docler: Kalnins – Lindgren, Huba, Ladányi (1), Peterdi 1, Szappanos 1 (1) – Erdélyi 1, Nagy R., Azari, Kiss Á., Galanisz – Hruby, Hüffner, Somogyi, Pavuk (1), Gröschl (1) – Papp V. 1, Léránt, Sabados (1) – Kiss T. (kapus). Vezetőedző: Stephan Lundh.


Kiállítások: 6, ill. 10 perc.


Robert Dever: – Kiütközött az a problémánk, amely a szezonban végig elkísért bennünket. Kidolgoztuk a helyzeteket, ám ezeket képtelen voltunk belőni. Csalódott vagyok, mert nem tudtuk kiszolgálni szurkolóinkat.

Stephan Lundh: – Az első harmadban nem játszottunk jól, a másodikban viszont a magunk javára fordítottuk a mérkőzést. A harmadik játékrészben jól védekeztünk, így megérdemelten nyertünk.


Jegyzőkönyv - 3. forduló

Ferencváros Budapest ESMTK – Dab.Docler

2-1 (0-0, 2-1, 0-0)


Miskolci Jegesmedvék – SAPA Fehérvár AV19

2-5 (2-0, 0-4, 0-1)

800 néző. V.: Varjú, Haszonits, Juhász G., Vas.


Miskolci Jegesmedvék: Gyenes – Boyle, De Bruyn, Miskolczi, Knox 1, Hafner – Durco, Vojtkó, Rafaj, Dubek (1), Roczanov – Láda B. (1), Hegyi, Hajós, Popovics, Tóth A. 1 – Ritó, Budai R. – Duschek (kapus). Vezetőedző: Robert Dever.

SAPA Fehérvár AV19: Bálizs – Sertich (1), Kiss D. (1), Banham 2, Naglich, Yellow Horn 1 (2) – Szirányi 1, Jackman (1), Kovács Cs. 1 (2), Németh A., Nemes – Hetényi, Varga A. (1), Kocsis, Benk, Sárpátki – Pozsgai, Orbán A., Vincze, Tóth G., Magosi – Rajna (kapus). Vezetőedző: Marty Raymond.


Kiállítások: 21 perc, plusz végleges fegyelmi (Popovics), plusz 10 perc fegyelmi (Dubek), ill. 19 perc, plusz végleges fegyelmi (Naglich).


Robert Dever: – Az első harmadban fantasztikusak voltunk, aztán túl sok helyet adtunk az ellenfelünknek, de így is büszke vagyok a fiúkra!

Marty Raymond: – Az első húsz percben aludtunk, kapkodtunk, majd a másodikban négy gólt ütve eldöntöttük a meccset.


A végeredmény

  • Dab.Docler 6 pont,
  • SAPA Fehérvár AV19 6,
  • Miskolci Jegesmedvék 3,
  • Ferencváros Budapest ESMTK 3.

  • (Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorolt.)


    Különdíjak

  • Legjobb kapus: Peter Sevela (Dab.Docler).
  • Legjobb hátvéd: Varga Arnold (SAPA Fehérvár AV19).
  • Legjobb csatár: Hajós Roland (Miskolci Jegesmedvék).
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!