Sport

2014.03.02. 13:32

Benis Bence megint szárnyalt

Papírforma vereséget szenvedett szombaton este a Mezőkövesdi KC élvonalbeli férfi kézilabdacsapata.

Papírforma vereséget szenvedett szombaton este a Mezőkövesdi KC élvonalbeli férfi kézilabdacsapata.A matyóvárosiak a felsőházhoz tartozó, a nemzetközi porondon is érdekelt csurgóiakkal hazai környezetben csaptak össze az NB I 21. fordulója keretében.

Rosszul kezdtek

A találkozónak egyik gárda számára sem volt tétje, hiszen a csapatok nem viszik tovább most elért eredményeiket, így felszabadultan játszhattak, bátran kísérletezhettek, bármilyen variációt kipróbálhattak. Kiss O. több remek védésével kezdődött az összecsapás, majd a vendégek portása is mindent védett. Az MKC nem találta a ritmust, támadásban szétesett és csak a 8. percben szerezte meg első gólját (1-3). A gyors Szepesi kapott tapsot indítás után szerzett góljaiért, aztán Benis percei következtek. A szélső minden labdája a hálóban kötött ki, ráadásul összes büntetőjét is betermelte. A 16. percben még öt találattal „mentek” a vendégek (3-8), de tíz perc alatt felzárkózott a lelkes és szívós hazai együttes (26. perc: 10-11). A csurgóiak teljesítménye hullámzó volt: hol nekiveselkedtek, hol megálltak, a szünet előtti percekben például rákapcsoltak (10-17), így látszott, hogy sikerük nem forog veszélyben.

Nyolcról kettő

A folytatásban a vendégek „felgőzzel” is domináltak, a 41. percben nyolc gólos előnyüket mutatta a tábla (13-21). A soron következő időszakban három említésre méltó momentum akadt: Kovács J. két büntetőt fogott meg, Grebenár testőrt kapott és Benis újra szárnyalt. A 54. percben még jelentős különbség (19-26) volt a csapatok között, a hajrát azonban nagyon megnyomta az MKC, amely ezt a szakaszt 6-1-re nyerve az igazán szépnek mondható különbségre tornázta fel magát. Ezzel elégedetten távozott a közönség: soraikban még olyanok is akadtak, akik azon elmélkedtek, hogy mi lett volna, ha... Ennek természetesen nincs jelentősége, miként a jövő heti szegedi produkció sem oszt és szoroz majd Dobóék számára – sorsuk, NB I-es tagságuk a rájátszásban dől majd el.


JEGYZŐKÖNYV

Mezőkövesdi KC – Csurgói KK

25-27 (10-17)

Mezőkövesd, 700 néző. V.: Hargitai, Markó.


Mezőkövesdi KC: Kiss O. – Benis (11/6), Kurbely (-), Trivkovic (2), Cuzic (2), Dobó (3), Szepesi (5). Csere: Kovács J. (kapus), Radnic (-), Bakos (1), Grünfelder (-), Dukic (-), Bán (-), Molnár F. (-), Tóth B. (-), Pavlovic (1). Vezetőedző: Skaliczki László.

Csurgói KK: Wyszomirski – Aguirrezabalaga (2), Szöllősi (6), Herbert (-), Borsos (1), Grebenár (1), Gazdag (9/2). Csere: Miklós G. (kapus), Pukhouski (2), Balogh (1), Oláh (-), Lele Á. (-), Országh (1), Savic (3), Nagy M. (1), Döme (-). Vezetőedző: Imre Vilmos.


Kiállítások: 10 perc, illetve 12 perc + három 2 perces büntetés miatti kizárás (Borsos).

Hétméteresek: 6/6, ill. 4/2.


Skaliczki László: – Tisztességesen helytálltunk a remek Csurgóval szemben. Örülök, hogy volt bennünk tartás, amelyből erőt meríthetünk a számunkra nagyon fontos rájátszásra.

Imre Vilmos: – Végig vezetve magabiztosan szereztük meg a 2 pontot. Úgy láttam, hogy tudásunk hatvan százalékát nyújtottuk, ettől ugyanis sokkal többre vagyunk képesek. Az utolsó tizenöt percért én vállalom magamra a felelősséget. Ekkor sokat cseréltem, ezt kellett tennem, közben pedig az MKC igencsak megközelített minket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!