Sport

2014.03.25. 10:36

20. Vredestein Miskolc Rally - Turán: Élményben ugyanazt nyújtja

Miskolc - Váltás Turánéknál: a tavalyi WRC-t egy S2000-es Peugeot-ra cserélik erre az esztendőre.

Miskolc - Váltás Turánéknál: a tavalyi WRC-t egy S2000-es Peugeot-ra cserélik erre az esztendőre.A tavalyi esztendő rosszul kezdődött Turán Frigyes és Zsíros Gábor számára, hiszen Miskolcon és Veszprémben is kénytelenek voltak föladni a versenyt. A bajnoki címért folytatott harcot így távolabbról nézték, hiába nyerték meg abszolútban a kassai, a budapesti és a pécsi hétvégét is. Összetettben 75 ponttal a harmadik helyen fejezték be az idényt, amivel egy fejezet is lezárult a páros életében. A szabálymódosítások miatt 2014-ben már nem indulhatnak azzal Ford Focus WRC-vel, ami kimagaslott a hazai mezőnyből. Turánék idén csapatot és márkát is váltottak, a 20. Vredestein Miskolc Rallyn már egy S2000-es, Peugeot 207-ben láthatjuk őket.

Megtörték

- Mi már erre az évre letudtuk a törést, az orfűi tesztversenyen többet vállaltam a kelleténél. Sok volt, összetörtük a kocsit – tekintett vissza a március közepén történtekre Turán Frigyes. – Ettől függetlenül nagyszerűen éreztük magunkat az autóban, abszolút optimistán várjuk a szezonnyitó miskolci hétvégét. Alapvetően Orfűn sem volt senki elkeseredve, de picit hiányoznak azok a kilométerek, amelyeket elterveztünk. Nem baj, a 20. Vredestein Miskolc Rally előtt ott leszünk a hivatalos teszten, így remélem, hogy kellő felkészültséggel vághatunk neki az idénynek. Tagai Tomiék nagyszerű hátteret biztosítanak nekünk, ezért abban biztos vagyok, hogy a jó eredmény elérése csak és kizárólag rajtunk fog múlni.

Turán Frigyes és Zsíros Gábor kedvező tapasztalatokat szerzett az S2000-es Peugeot-val kapcsolatban. A motorja és a végsebessége ugyan gyengébb, mint a tavaly használt WRC-é, viszont remek futóművel rendelkezik, és élményben is azt nyújtja, mint a királykategóriás Focus.

Kiszámíthatatlan

- Sok esélyes, izgalmas és szoros bajnokság elé nézünk – folytatta Turán Frigyes. – Ezáltal a nézők számára is érdekesebbek lesznek a futamok, ami az egész hazai rallysportnak csak jót tehet. A pilótákkal és a technikákkal eddig sem volt probléma, de a szabálymódosítások még összébb húzzák az élmezőnyt. Éppen ezért én is kíváncsian várom, hogy a topkategóriák időeredményei hogyan viszonyulnak majd egymáshoz. Tavaly Miki lett a bajnok, de kis szerencsével akár mi is odaérhettünk volna. Ha nem lettek volna az elején a mínusz pontok, akkor egészen másképp alakul a történet. A múlton azonban kár rágódni, már előre tekintünk. Most úgy gondolom, hogy olyan stabil háttérre leltünk, ami technikai oldalról biztosítja a nyugalmat számunkra. Bízom benne, hogy már Miskolcon is célba tudunk érni, méghozzá jó helyen. Öt-hat éve nem versenyeztünk Kánón, de alapvetően a többi gyors is nagyszerű lesz. Bükkszent az egyik kedvencem, Mályinkát pedig sötétben nagyon kell tudni, hogy eredményes legyen az ember. A lehető legjobban fel fogunk készülni, természetesen élni fogunk a hivatalos tréninglehetőséggel is. Nagyon várom már a rajtot, mert hiszem, hogy az elmúlt hónapok bizonytalanságai után, végre a pályán elért eredményekről szólnak majd a hírek a magyar rally kapcsán.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!