Sport

2014.02.16. 21:38

Újabb bravúr Erdélyben, fél lábbal a négyben a Jegesmedvék

A pénteki brassói siker után vasárnap Csíkszeredán is győzni tudtak a Miskolci Jegesmedvék.

A pénteki brassói siker után vasárnap Csíkszeredán is győzni tudtak a Miskolci Jegesmedvék.A Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata a Mol Ligában vasárnap az alapszakasz 46. meccsét játszotta, a HSC Csíkszereda vendégeként. A Macik a pénteken, Brassóban elért remek eredmény, a 4-1-es siker után újabb pontszerzésre készültek Erdélyben. Nem ígérkezett könnyűnek ez az összecsapás sem, hiszen a miskolci gárdához hasonlóan a Csíkszereda is a négy közé jutásra hajt, nekik is nagyon kellettek volna a pontok.

De ettől messzire kerültek már a meccs elején, hiszen a mérkőzést jobban kezdő vendégek már az elején vezetést szereztek. Ehhez kellett Moldován fegyelmezetlensége is, hiszen a hazaiak védőjét testre ütésért már a második perc elején kiküldték, ezt az emberfórt használta ki a Miskolc, egészen pontosan De Bruyn, aki a ,,világvérről" vette be Kozuch ketrecét, a kapusnak legfeljebb annyi mentsége lehet, hogy sokan zavarták a kilátásban, ezért nézte be a korongot, (0-1). Jött a Csík a folytatásban az egyenlítésért, de egyenlő létszámban nem nagyon voltak helyzeteik, ha mégis, akkor Duschek jól avatkozott közbe, és a hazai tékozló fiúk két emberelőnyt is elpuskáztak. A nagy csíki nyomás közepette a 15. percben Knox ugrott ki, a gólhelyzetben lévő játékos alól viszont Curilla kikaparta a korcsolyát, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A sértett vezette kapura a korongot, és be is küldte a kapuba, (0-2). Ennyi sokk elég volt a hazai publikumnak az első menetre.

A második harmadban gól nem született, a meccs forrósága viszont hozott néhány kiállítást, és ez a vendégek sújtotta többnyire, hiszen a sárga mezesek előtt kellett több alkalommal kinyitni a büntetőpadhoz vezető ajtót. A Csíkszereda azonban nem tudott mit kezdeni az emberelőnyökkel, a felállás is nagy nehézségeket okozott nekik a fór közepette, mert a Jegesmedvék nagyobb akarással, magasabb fordulatszámon játszottak. Így aztán hiába erőlködött ebben a második játékrészben az erdélyi alakulat, nem tudta csökkenteni hátrányát. A hazaiak közül Szőcs járt a legrosszabbul, ő még a fogát is otthagyta, amikor Láda B. egy kontra faulttal, bottal megkínálta a csíki kispad előtt a kékek játékosát.

A Láda B. tett miatt – mivel az a 40. percben történt – áthúzódó büntetéssel kezdte a záró harmadot a miskolci gárda. Ezt kihúzták, majd a csíkiek is ugyanígy tettek egy kétperces időszakkal. Aztán pedig jött a kegyelemdöfés: a 45. percben Faith passza után De Bruyn korcsolyázott be a sarokból lövőhelyzetbe, majd balról kilőtte a rövid sarkot, és ezzel tulajdonképpen eldőlt minden, (0-3). A mélyen repdegélő, csúszkálgató Csíkszereda kilátástalan játékával a feltápászkodásra, a ,,becsületgólra" is képtelen volt. A nagyobb hittel és akarással játszó vendégek teljesen megérdemelten nyerték meg az összecsapást, és ezzel az újabb sikerrel tulajdonképpen behúzták magukat a négybe, hiszen öt pontra távolodtak el az ötödik helytől.

Jegyzőkönyv

HSC Csíkszereda – Miskolci Jegesmedvék

0-3 (0-2, 0-0, 0-1)

Csíkszereda, 800 néző. V.: Lauff (Jobbágy, Redai).


HSC Csíkszereda: Kozuch – Hruby, Góga, Novak, Mihály E., Curilla – Flinta, Nagy I., Szőcs Sz., Moldován, Bíró T. – Ölander, Bors, Molnár Zs., Kulha, Becze – Bíró O., Papp Sz., Salló, Péter L., Farkas T., Gecse, Ruczuj (k). Vezetőedző: Gál Sándor.

Miskolci Jegesmedvék: Duschek – Boyle, De Bruyn 2, Fliszár, Knox 1, Metcalfe – Durco, Vojtkó, Dubek (1), Roczanov, Faith (1) – Hegyi Á., Láda B., Popovics, Hajós, Tóth A. – Budai R., Ritó, Miskolczi, Rafaj, Gyenes (k). Vezetőedző: Robert Dever.


Kiállítások: 8 perc, ill. 16 perc+10 perc fegyelmi (Láda B.).


Gál Sándor: – Gratulálok a Miskolcnak!

Robert Dever: – Az első harmadban szándékosan erőltettük a fizikai hokit, és ez a taktika be is vált, hiszen két szép gólt lőttünk. A második harmadban kicsit benyomott minket a hazai csapat, de ebben közrejátszottak a kiállítások, amelyeket tényleg szépen védekeztünk ki. A harmadik gól eldöntötte a meccs sorsát, onnantól kezdtük abszolút uralni a játékot. A hétvégén mindenki kitűnő teljesítményt nyújtott, fontos volt, hogy mindkét kapusunk elképesztő jól védett. Rendkívül értékes hat pontot szereztünk ezen a túrán.

A Mol Liga állása

1. Dab.Docler 46 27 5 3 11 192-119 94

2. HC Nové Zámky 46 24 4 5 13 181-146 85

3. Miskolci Jegesmedvék 46 21 7 4 14 161-124 81

4. ASC Corona Brasov 45 23 1 5 16 151-129 76

5. HSC Csíkszereda 46 20 7 2 17 138-136 76

6. Ferencváros-ESMTK 45 16 3 8 18 176-193 62

7. Újpesti TE 46 1 1 1 43 79-231 6


A hátralévő mérkőzések:

  • Újpesti TE – Ferencváros-ESMTK,
  • Dab.Docler – ASC Corona Brasov,
  • HC Nové Zámky – Újpesti TE,
  • Miskolci Jegesmedvék – ASC Corona Brasov,
  • Ferencváros-ESMTK – HSC Csíkszereda,
  • Dab.Docler – HSC Csíkszereda,
  • HC Nové Zámky – ASC Corona Brasov,
  • Miskolci Jegesmedvék – Ferencváros-ESMTK.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!