Sport

2014.02.12. 19:26

Jár a három nap jutiszabi

A diósgyőri női kosárlabdacsapat kiütéses győzelmet aratott a Vasas ellen.

A diósgyőri női kosárlabdacsapat kiütéses győzelmet aratott a Vasas ellen.A női kosárlabda NB I 10. fordulójában szerdán a miskolci városi sportcsarnokban Aluinvent-DVTK – MKB Euroleasing Vasas meccset rendeztek. A találkozóra jó kis motivációt adott csapatának a diósgyőriek spanyol szakvezetője, Miguel del Jesús López Alonsó, aki azzal kecsegtette játékosait, hogy győzelem és ,,korrekt” játék esetén három nap szabit kapnak. Minderre azért volt lehetőség, mert ezt a meccset a hétvégéről előre hozták, és legközelebb csak a jövő héten szombaton lépnek pályára a piros-fehérek.

Két-két pontatlan dobással indult a meccs, ami után Bukovszki szerezte meg az első találatot, erre érkezett válaszként egy tripla, Süle részéről (2-3). Ezzel az első öt perce el is lőtte a puskaporát a vendégegyüttes, igaz a Diósgyőr sem sziporkázott, így az első negyed közepén csak 6-3-ra vezettek. Nem igazán örült annak López edző, amit látott, aki előbb a játékvezetőktől kérte számon a centere ellen elkövetett, meg nem ítélt faultokat, majd ,,fuss, fuss!” bekiabálásokkal próbálta sebességváltásra bírni csapatát. Ez némileg sikerült, a fővárosiak csak 13-nál szereztek újabb kosarat, és a negyed végéig ehhez már csak egyet tudtak hozzátenni a javuló játékot mutató DVTK-val szemben (23-7).

A második játékrészből bő egy perc telt el, amikor már húsz volt közte (27-7), és a hazaiak jó védekezése közepette két egymás követő támadóidejét sem tudta dobással befejezni a Vasas.

Büntetőből szerezték a negyed első pontját a vendégek, majd amikor néhány szép támadást felépített a DVTK, és ezekből pontot is szerzett, Krivacevic edző a 15. percben elérkezettnek látta az időt egy pauza kikérésére (37-10). Sok mindenen azonban nem tudott változtatni, hiszen a csapatok között óriási különbség volt, ami a hosszú szünetre 30 pontos pluszban mutatkozott meg a Diósgyőr javára (45-15).

Fordulás után

A térfélcsere után bekezdett a DVTK, és annak ellenére, hogy a 20 év alatti játékos szerepeltetését már nem kellett alkalmazni ekkor, nem is egy, hanem két fiatal játékos volt fent a pályán, Dubei és Horváth B. személyében, amikor 2,5 perc alatt 9-2-es szériát csináltak (54-17). Aztán egy kis pontcsend után egy triplával 40 lett közte a 25. percben, és nem sokkal később, a negyed közepén 60-17-nél egy időkérés után teljes sort cserélt López edző, öt játékost hívott le és küldött fel. Az új kvintett játéka picit döcögősebb volt, de azért a különbséget felnyomták 50 pont fölé a negyed végére (72-21).

A záró játékrész első felében csak egy triplára futotta a Diósgyőrtől, de Jansonének a meccsen elért második távolija meg sem közelítette csapattársának addigi triplaesőjét, ugyanis Sverrisidóttir ekkor már a hatodik hármasnál járt, amit hét kísérletből ért el. A 38. percben a center Tobin is triplát szerzett (83-27), és egyébként a meccs végét megnyomta a DVTK, magabiztos győzelmet aratott. Vagyis simán nyertek, és mehetnek szabira.


JEGYZŐKÖNYV

Aluinvent-DVTK – MKB Euroleasing Vasas

90-30 (23-7, 22-8, 27-6, 18-9)

Miskolc, 250 néző. V.: Pozsonyi, Válé, Gyuris.


Aluinvent-DVTK: Bukovszki (4), Raven (8/3), Dubei (4), Jansone (10/6), TOBIN (13/3). Csere: CZANK (10/3), SVERRISDÓTTIR (19/18), Horváth B. (8/6), Szabó P. (6), Bálint (2), Szabó B. (4), Vincze (2). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonsó.

MKB Euroleasing Vasas: Aho Nina (-), SÜLE (10/6), Bajnóczi (-), Barnai (2), Fejes (6). Csere: Szabó F. (4), Müller (4), Szalay (-), Gocsmann (-), Rakolczai (-), Farkas F. (4), Wéber (-). Vezetőedző: Krivacevic Dragoljub.


Miguel del Jesús López Alonsó: – Nagyon örülök annak, hogy minden játékos beletette ebbe a mérkőzésbe az egész heti kemény munkáját, és ezt a meccset is ugyanolyan komolyan vették, mintha egy élcsapat ellen játszottunk volna. Ugyanis ez jár a klub támogatóinak, a városnak, a szurkolóknak.

Krivacevic Dragoljub: – A meccs előtt is tudtuk, hogy erősebb és gyorsabb csapat a Diósgyőr, a junior korú játékosainkkal ma ennyire voltunk képesek. Az eredménytől függetlenül harcosan játszottunk, de sajnos sok dobást is elhibáztunk, és a védekezésben is egy picit többet vártam. Gratulálok a Diósgyőrnek, jól játszottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!