Sport

2014.02.25. 18:00

Ismét Tiszaújvárosban az utánpótlás-edzők

Az ifjúsági korúak úszó-tréningje, a személyiségfejlesztés és a terhelési vizsgálatok jelentették a fő programpontjait a február 22-23-án, Tiszaújvárosban megtartott edzőképzésnek.

Az ifjúsági korúak úszó-tréningje, a személyiségfejlesztés és a terhelési vizsgálatok jelentették a fő programpontjait a február 22-23-án, Tiszaújvárosban megtartott edzőképzésnek.A rendező TVK-Mali Triatlon Klub, és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Sport XXI. programja által támogatott Utánpótlás-nevelő és Módszertani Központ, mely egyben a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) akkreditált módszertani és edzésközpontja is, meghívását húsz, utánpótlással foglalkozó edző fogadta el.

A Lehmann Tibor, a házigazda egyesület elnöke és vezetőedzője által levezényelt kétnapos szakmai fórumon Balatonboglárról, Debrecenből, Martfűről, Nyíregyházáról, Salgótarjánból, Siófokról, Szentendréről, Tiszaújvárosból és Vácról érkezett trénerek vettek részt.

Az előadók közül kiemelhetjük Törös Károlyt, aki Dél-Afrikában élt 30 évet, többek között a világbajnok úszó Sarah Poewe edzője volt, de az igazi apropót ebben az esetben az adja, hogy Peking triatlonos olimpiai bajnoka, a német Jan Frodeno nála végezte úszóedzéseit 14-18 éves kora között. Az utóbbi sportolóval napjainkban is tartó jó viszonyukra jellemző, hogy amikor Frodeno, még a kínai ötkarikás játékok előtt ezüstérmes lett a tiszaújvárosi világkupán, sms-ben osztotta meg örömét egykori mesterével, mondván: „Képzeld, most álltam fel a vk-dobogóra a Te szülőföldeden!” A jelenleg a magyar utánpótlás úszó válogatott kapitányaként és a MOB sportági utánpótlás vezetőjeként ténykedő kiváló szakember Tiszaújvárosban a 14-18 éves korosztályt érintve tartott előadást az úszóedzésekről, majd másnap gyakorlati foglalkozást tartott az általa kifejlesztett stretching (speciális nyújtás) módszerről.

Dr. Konczos Csaba az utánpótlás-nevelést a személyiségfejlesztés és a nevelés oldaláról vizsgálva közelítette meg "Attitüd, motiváció, értékrend" című előadásában.

Dr. Szakály Zsolt a napjainkban elterjedt, de sokak számára nehezen értelmezhető terheléses vizsgálatok értelmezéséhez, gyakorlati használatához nyújtott a hétköznapokban is használható segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!