Sport

2014.02.11. 23:31

Iskolapadból edzésre, meccsre

Szerdán a Vasas ellen játszik hazai bajnokit az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata.

Szerdán a Vasas ellen játszik hazai bajnokit az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata.A női kosárlabda NB I 10. fordulójában szerdán 17 órától a miskolci városi sportcsarnokban Aluinvent-DVTK – MKB Euroleasing Vasas meccset rendeznek. Ezen a találkozón, ahogy a múlt vasárnapi, Zalaegerszeg ellen idegenben megnyert bajnokin is több szerep jut majd a piros-fehérek fiataljainak, Dubei Debórának, Horváth Bernadettnek és Szabó Brigittának, ugyanis az alapszakasz zárásáig most életbe lépett szabály szerint, egy 20 év alatti játékosnak a meccs első felében folyamatosan a pályán kell tartózkodnia (a másik új szabály, hogy legalább két magyar állampolgárságú játékosnak a pályán kell lennie, vagyis a diósgyőriek négy külföldije közül csak hárman lehetnek egy időben a játéktéren).

Szabó Brigitta

A DVTK három fiatalja közül a saját nevelésű Szabó Brigitta is játéklehetőséget kapott vasárnap, és ebben az évadban talán még egyszer sem jutott neki ennyi játékidő, ahogy az sem fordul vele még elő, hogy egy felnőtt meccsen ilyen hamar pályára küldjék.

– Azt én sem tudom pontosan, hogy hány percet játszottam, de úgy 8-10 lehetett – válaszolta azon kérdésünkre Szabó Brigitta, hogy számon tartja-e, hogy mennyi játéklehetőséget kapott Zalaegerszegen. – Picit váratlanul is ért, hogy már a második negyedben be kellett állnom, mert erre nem igazán volt eddig példa. De miért is lett volna? Tudom, hogy hol tartok, hogy a csapatból ki mire képes, és tisztában vagyok vele, hogy nekem még sok tanulnivalóm van. Ettől függetlenül amikor lehetőséget kaptam igyekeztem hasznossá tenni magam. Bár be kell valljam izgultam amikor beálltam, mert egyébként is izgulós vagyok, de ez nem tartott sokáig, elmúlt hamar, és jól éreztem magam a pályán.

Arra a felvetésünkre, hogy elviekben a Vasas ellen is számíthat arra, hogy szóhoz jut, Szabó Brigitta így felelt:

– Elvileg. De azért ott van Dubei Debi és Horváth Betti, akik szintén 20 év alattiak és ügyesek is. Hogy kapok-e lehetőséget, azt nem tudom, ezt nem szokta előre közölni vezetőedzőnk. Jó lenne ha számítanának rám, igyekeztem úgy dolgozni az edzéseken, hogy erre rászolgáljak.

Iskolaidőben edzés

A diósgyőri csapatnak a vasárnapi bajnokija után hétfőn egy edzése volt, kedden kettő, és szerdán délelőtt a meccs is napján is lesz egy dobó tréningje. Szabó Brigitta –,aki néhány hete töltötte be 18. életévét – viszont nem csak a kosárlabda pályán igyekszik helytállni. Ugyanis jelenleg a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium diákja, és magántanulóként az iskola óráit is látogatja, amikor nincs edzése.

– Bár vasárnap Zalaegerszegről későn érkeztünk haza, de hétfőn reggel mentem suliba, ahogy kedden is, igaz, az első két óra után eljöttem, hogy jelen legyek az edzésen, majd amikor ez véget ért, mentem vissza – sorolta a kosaras. – Nem mondom, hogy könnyű összeegyeztetni a tanulást és a kosárlabdát, de ugye ezt Dubei Debi és a Horváth Betti is elmondhatja magáról. Én úgy vagyok vele, ha csak tehetem bemegyek az órára, mert egy ott elhangzó előadásból több megmarad bennem, mintha csak a könyvet venném elő. De nem mindig rohanok vissza a suliba, egy délelőtti edzés előtt vagy után a tesióra például már igazán hiányzik...


A női kosárlabda NB I/A csoport állása

1. HAT AGRO-Uni Győr 8 8 - 663-447 16

2. PEAC-Pécs 9 7 2 615-529 16

3. Aluinvent-DVTK 9 6 3 676-555 15

4. Uniqa Euroleasing Sopron 9 6 3 635-543 15

5. PINKK Pécsi 424 9 5 4 633-550 14

6. AKSC Szekszárd 9 5 4 626-681 14

7. Zalaegerszegi TE NKK 9 3 6 525-589 12

8. MTK-Budapest 9 3 6 558-586 12

9. MKB Euroleasing Vasas 9 1 8 477-659 10

10. Ceglédi EKK 8 - 8 419-688 8


A Ceglédi EKK – HAT AGRO-Uni Győr meccset március 11-én játsszák.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!