Sport

2014.02.01. 08:37

Góleső volt a második harmadban

Budapest - A Fradi vendégeként szerepelt a Miskolci Jegesmedvék Mol-ligás hokicsapata és kikapott.

Budapest - A Fradi vendégeként szerepelt a Miskolci Jegesmedvék Mol-ligás hokicsapata és kikapott.A Macik a Ferencváros Budapest ESMTK vendégeként a győzelem reményében léptek jégre. A vendégek néhány játékosa – függetlenül az eredménytől – már a kezdés előtt örülhetett, ugyanis meghívást kapott a válogatott hétfőtől szerdáig tartó edzőtáborába. Legjobbjaink csütörtöktől szombatig Gdanskban szerepelnek, ahol a fehérorosz, a házigazda lengyel és az olasz csapattal mérkőznek. Rich Chernomaz szövetségi kapitány bő keretének miskolci tagjai: Duschek Dávid (kapus), Hegyi Ádám, Vojtkó Mátyás (védők), Fliszár Zalán, Hajós Roland, Miskolczi Márk, b (csatárok).

A 16. percben

Az első harmadban sokáig csak a helyzetekig jutottak el a csapatok, a hálók érintetlenek maradtak. Sportszerű volt a küzdelem, mindössze egy kiállítás történt és ez ritkaság ebben a sportágban. A 16. percben Kiss G. szerzett vezetést a zöld-fehéreknek (1-0), ezt a 19. percben Fliszár, az ifjú titán egyenlítette ki (1-1).

Felgyorsultak az események

A második harmadban felgyorsultak az események, a vendégek kárára, úgy tűnt ugyanis, mintha Dubekék az öltözőben maradtak volna. A 21. percben Lencsés emberhátrányból szerezte meg a Fradi második gólját (2-1), s ez, ha nem is olyan ritka, mint a fehér holló, de semmiképpen nem nevezhető gyakorinak. Aztán jött a 23. perc eleje, amikor a volt miskolci Sijka növelte a fővárosiak előnyét (3-1). Ekkor „begurult" Robert Dever és időt kért, majd Duschek helyére Gyenest küldte a kapuba. Úgy tűnt, hogy fiai magukhoz is térnek, ugyanis a 28. percben Roczanov szépített (3-2), de mindössze 24 másodperccel később Dancsfalvi újra két gólosra hizlalta a Fradi előnyét (4-2). A gólgyártás a 31. percben folytatódott, Metcalfe hozta vissza csapatát a mérkőzésbe (4-3). És még mindig nem volt vége: a 36. percben Durco (emberelőnyből) egalizált (4-4), de jött a 37. perc és Gibbs megint a fővárosiak javára szerzett előnyt (5-4).

Hajós egyenlített, de...

A 43. perc végén derült ki, hogy ezen a mérkőzésen még bármi megtörténhet: Hajós szép góllal egyenlített (5-5), de a hazaiak is felálltak a jégről, az 52. percben Nagy L. révén megint vezetésüket mutatta az eredményjelző (6-5). A hajrában a Jegesmedvék mindent elkövettek az egyenlítésért, a hosszabbításért, a pontszerzésért, de fáradozásaikat nem kísérte siker. A remek találkozón így a ferencvárosiak diadalmaskodtak, szégyenkezniük azonban a Maciknak sem kell.

ÉM-KT,HSZ

Jegyzőkönyv

Ferencváros Budapest ESMTK – Miskolci Jegesmedvék 6-5 (1-1, 4-3, 1-1)

Budapest, 200 néző. Vezette: Halassy, Kincses, Vas, Gangel.


Ferencváros Budapest ESMTK: Meravy – Géczi, Lindquist, Gibbs 1 (1), Kiss G. 1 (2), Nagy L. 1 (1) – Mestyán, Tőkési, Feil, Vaszjunyin, Pál Z. – Lencsés 1 (2), Győri (2), Dancsfalvi 1 (1), Potila (1), Sijka 1 (1) – Wéber, Németh P., Fekecs, Papp Cs. – Budai K. (kapus). Vezetőedző: Dobos Tamás.

Miskolci Jegesmedvék: Duschek – Boyle (1), De Bruyn, Dubek, Roczanov 1, Hafner – Durco 1 (2), Vojtkó, Knox (2), Metcalfe 1 (1), Fliszár 1 (1) – Láda B., Hegyi, Hajós 1, Popovics, Tóth A. – Budai R., Ritó, Miskolczi, Rafaj (1) – Gyenes (kapus). Vezetőedző: Robert Dever.


Kiállítások: 6, ill. 4 perc.


Dobos Tamás: – Ez a meccs abszolút 50-50 százalékos volt, a teljesítményünk nagyon hullámzott. Mindig jókor sikerült gólt szereznünk, és bár a harmadik harmadban nagyon nyomott a Miskolc, végül sikerült kihúznunk.

Robert Dever: – Nagyon csalódott vagyok, hogy nem nyertünk. Az első harmad még nagyjából rendben volt, a másodikat viszont nagyon rosszul kezdtünk. Utána állandóan csak futottunk az eredmény után, és ez hátul hibákhoz vezetett. Nagyon bosszantó, hogy a győztes gól egy korcsolyáról bepattanó korong volt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!