Sport

2014.02.18. 19:08

Batioja góljával legyőzték a Kassát

Kedden délután befejezte az előkészületi mérkőzések sorozatát a DVTK NB I-es labdarúgócsapata.

Kedden délután befejezte az előkészületi mérkőzések sorozatát a DVTK NB I-es labdarúgócsapata.A szlovák pontvadászat 9. helyén álló vendég kemény focival kezdett, letámadással operáltak, lendületes akciókat vezettek, amivel csak helyenként tudott megküzdeni a DVTK. A diósgyőri szurkolók előtt, hazai környezetben debütált a február 10-én Pécsről szerződtetett Miroslav Grumic, aki mozgott, próbált akcióközelben lenni, de látszódott, hogy kell még némi idő a beilleszkedésre és ahhoz, hogy formába lendüljön. Nem volt tehát meglepetés Novák gólja a 22. percben és az sem, hogy Sivic Tomislav vezetőedzőnek volt mit mondania a szünetben a játékosoknak. „Nem volt valami fényes...”, „Gyorsabban kell...” – többek között ezeket hangsúlyozta az oldalvonalhoz érkező futballistáknak, akik közül négyen nem is mentek vissza a folytatásra.

Mintha kicserélték volna a DVTK-t: a második félidő elején – kis túlzással – több lehetőségük akadt Tofiloski kapuja előtt, mint az egész első felvonásban. Futács és Grumic is próbálkozott, amikor utóbbi elhagyta a küzdőteret a 62. percben, többen is megtapsolták, amolyan bíztatásképpen. Aztán Singlár szállt bele a középpálya bal oldalán Barcziba, a kassaiak csapatkapitánya megkapta második sárga lapját és ezzel együtt a pirosat is. Innentől kezdve még egyértelműbb lett a diósgyőri fölény: a 70. percben Gohér szabadrúgása után Futács csúsztatott a labdába, amely a jobb felső sarokban kötött ki, majd bő negyedórával később – a drukkerek egy része által lekövetelt – Batioja laposan a bal alsó sarokba helyezett, így a DVTK sikerrel zárta utolsó felkészülési összecsapását.

A vezetőedző így értékelte a kassaiak ellen látottakat:

– Azt nem mondhatom és mondom, hogy az első félidővel nem vagyok elégedett – kezdte Sivic Tomislav. – Azért léptünk pályára abban az összeállításban, mert voltak olyanok, akik a korábbi mérkőzéseken kevesebb percet töltöttek a pályán és szerettem volna, ha ez nagyjából kiegyenlítődik, de akadtak olyanok is, akik a frissítés miatt nem kaptak szerepet. Nekem sok mindennel kell foglalkoznom, nem csak azzal, ami kívülről látszik... Hogy kiegyenesedett-e már az az egy kérdőjel, ami bennem van a kezdőcsapatot illetően? Nem, mert akik ott vannak, ketten, azon a poszton, jó benyomást tettek ma rám.

A tréner elmondta, örül annak, hogy az MFK Kosice kemény focit mutatott.

– Szerintem nincs ezzel semmi gond, belefér ez a mentalitás, ez vár majd ránk a bajnokságban is... – jelentette ki a szakvezető, akit Grumicról is faggattunk: – Örülök, hogy itt van. Törökországban az utolsó négy napra érkezett, előtte tíz napig nem csinált semmit. Vigyázni kell rá, ezért nem akartam, hogy ma végighajtsa a meccset.

Jövő szerdán jöhet az első tétmérkőzés 2014-ben, Mezőkövesden, a Ligakupában.


JEGYZŐKÖNYV

Diósgyőri VTK – MFK Kosice (szlovák)

2-1 (0-1)

Diósgyőr, 500 néző. V.: Kujbus (Sipos, Marton).


DVTK I. félidő: Rajic – Vági, Vadász, Alves, Gohér – Egerszegi – Nikházi, Marjanovic, Batioja – Bacsa, Grumic.

DVTK II. félidő: Rados – Vági, Alves, Debreceni, Gohér – Abdouraman – Nikházi (Gosztonyi), Batioja, Marjanovic – Futács, Grumic (Barczi). Vezetőedző: Sivic Tomislav.

MFK Kosice: Tofiloski – Kavka, Basista, Sekulic – Singlár, Korijkov – Viazanka, Bukata, Djordjevic (Pesevski) – Novák (Haskic), O. Diaby (Skvasík). Vezetőedző: Radoslav Latal.


Gólszerző: Futács (70.), Batioja (86.), illetve Novák (22.).

Kiállítva: Singlár (65.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!