Sport

2014.02.03. 07:42

Az időjárás közbeszólt: elmaradt a Vegyész mérkőzése

Az alapszakasz utolsó fordulójában vasárnap Pécsett vendégeskedett volna a Vegyész RC.

Az alapszakasz utolsó fordulójában vasárnap Pécsett vendégeskedett volna a Vegyész RC.Két kisbusszal vágott neki a több száz kilométeres útnak a borsodi csapat (külön junior és felnőtt gárda), ám az egyik jármű nem sokkal Budapest után, a másik pedig a főváros előtt visszafordult.

– Már szombaton este tudtuk, hogy milyen a helyzet a Dél- és a Nyugat-Dunántúlon, hogy közlekedési nehézségeket okoz az ónos eső – mondta Dudás András, a VRCK vezetőedzője. – Menet közben is hallgattuk a híreket, ráadásul az egyik játékosunk rokona pécsi, ő is tájékoztatott bennünket az ottani állapotokról, arról, hogy az autópályán lassacskán lehet haladni, de a többi út rendkívül csúszós, veszélyes. Ezek tudatában döntöttünk arról, hogy inkább hazajövünk, mert az egész nem ér annyit, hogy esetleg baleset érjen bennünket.

Hivatalos irat kell

A borsodiak irányítója minderről természetesen tájékoztatta a Magyar Röplabda Szövetség versenybizottságának munkatársát, illetve a házigazda Vannet-PTE-PEAC képviselőjét is.

– Két szezonnal ezelőtt voltunk hasonló szituációban, akkor a hó miatt nem tudtunk elmenni Csepelre, ám hamar megegyeztünk egymással egy új időpontban és pótoltunk – folytatta Dudás András. – Most nem ilyen egyszerű a helyzet, hogy csak megbeszéljük a pécsiekkel és lejátsszuk a meccset. A szövetség felé ugyanis előbb valamilyen hivatalos okirattal igazolnunk kell, hogy miért nem tudtunk pályára lépni Pécsett, nem elégséges az, hogy csak bemondjuk, és az sem, hogy a tévés és a rádiós hírek erről szóltak.

A szakvezető mindent meg tesz azért, hogy sor kerüljön a meccsre, amely a Vegyésznek „életbe vágó”.

– Azért fontos a mérkőzés, mert jelenleg ugyanannyi pontunk van, mint az előttünk álló Szolnoknak és ha ezen az összecsapáson akár csak egy pontot szerzünk, megelőzzük a Tisza-partiakat és a negyeddöntőben elkerüljük a Közép-európai Ligából becsatlakozó Kaposvárt és Kecskemétet. Mi akár hétköznap is elmegyünk Pécsre, de nyilván jobb lenne, ha február 8-án vagy 9-én tudnánk pótolni.

A férfi NB I rájátszása a tervek szerint február 21-én kezdődik.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!