Sport

2014.01.23. 12:00

Nézőpont: Nekünk 8

<em>Az elmúlt egy esztendőben nekünk nyolc, legalábbis kézilabdában. A tavalyi férfi és a néhány héttel ezelőtt véget ért női világbajnokságon, valamint a mostani férfi EB-n is ezt a helyezést érte el a magyar válogatott. Az én olvasatomban ez azt jelenti, Magyarország ebben a sportágban továbbra is megkerülhetetlen tényező a világban.</em> <strong>Marosréti Ervin jegyzete</strong>.

Az elmúlt egy esztendőben nekünk nyolc, legalábbis kézilabdában. A tavalyi férfi és a néhány héttel ezelőtt véget ért női világbajnokságon, valamint a mostani férfi EB-n is ezt a helyezést érte el a magyar válogatott. Az én olvasatomban ez azt jelenti, Magyarország ebben a sportágban továbbra is megkerülhetetlen tényező a világban. Marosréti Ervin jegyzete.Egy gólon múlt, hogy egyáltalán folytathattuk a középdöntőben, de csak kettőn, hogy végül nem játszhatunk az ötödik-hatodik helyért. Ennyire szoros, kiélezett a mezőny, amelyben a mieink még tartalékosan, sérülésektől és betegségektől sújtva is fölvették a versenyt a világ legjobbjaival. Köszönet érte.

Köszönet ezért a mögöttünk hagyott szűk két hétért, mert a magyar emberek csapatsportban úgy ülhettek le megnézni egy rangos világversenyt, hogy ismét volt kiért, miért szorítani. Valljuk meg, manapság nem sok ilyenben lehet részünk. A dániai tornán is voltak felejthetetlen pillanatok, momentumok, amiért szép emlékként gondolhatunk vissza az idei EB-re.

Nem feledjük a visszafogott kezdést a világbajnok ellen, de azt sem, hogy heroikus küzdelemben hogyan ikszeltünk Izlanddal és a norvégokkal. Megmarad az emlékünkben Lazarov semlegesítése, a macedónok kipipálása, mint ahogy az is, hogy becsülettel helytálltunk a címvédő és házigazda otthonában. Sokszor visszanézzük majd Lékai Máté egészpályás gólját, és jó szívvel gondolhatunk a fiúk elszántságára, győzni akarására. Talán csak a vége lett egy kicsit elrontva, a záró meccsre szemmel láthatóan elfáradt, elfogyott Mocsai Lajos együttese.

A szövetségi kapitány, és segítője Juhász István egyébként az elmúlt években szinte mindig kihozta a lehetőségekből a maximumot. Most is közel voltak hozzá, hiszen a csapat ponttal ment a középdöntőbe. Nyilván az osztrák meccs bánt mindenkit, de ebből is lehet tanulni. Ez a csapat pedig tud is, mert profi sportemberekről beszélünk. Feladatok pedig idén is lesznek. Rövidesen megtudjuk, hogy a vb-selejtezőkön mely válogatottan kell túljutni ahhoz, hogy egy esztendő múlva, Katarban a vb-n szoríthassunk a fiúkért. Mert ez is nagy dolog. A világon hat olyan válogatott van, amelyik az elmúlt világversenyeken (EB, vb olimpia) részt vehetett valamennyi tornán. A magyar köztük van. Ezt is meg kell becsülni, ezért is köszönet.

- Teremy Andrea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!