Sport

2014.01.18. 20:06

Miskolci Jegesmedvék: Minden pont számít

Nagyon fontos és nehéz hétvége előtt állnak a Jegesmedvék, hiszen két romániai mérkőzésen kell folytatniuk a pontok begyűjtését. Erről beszélgettünk Bob Dever vezetőedzővel.

Nagyon fontos és nehéz hétvége előtt állnak a Jegesmedvék, hiszen két romániai mérkőzésen kell folytatniuk a pontok begyűjtését. Erről beszélgettünk Bob Dever vezetőedzővel.

A hétvégén Romániába utazik a csapat, ahol két igen kemény meccs vár a játékosokra. Mit vársz a mérkőzésektől?

Nagyon fontos két mérkőzés vár ránk vasárnap és hétfőn. Csíkszeredán és Brassóban eleve nem könnyű játszani és nyerni, de most ráadásul hihetetlenül kiélezett a helyzet a MOL Ligában. Minden egyes pontnak óriási jelentősége lehet, különösen úgy, ha azokat a közvetlen ellenfelektől vesszük el. A Csíkszereda és a Brassó is jó csapat, tele kitűnő játékosokkal, a feladat tehát nehéz, de nem megoldhatatlan. Továbbra is a fegyelem, és a jó csapatjáték lesz a kulcs, ezzel lehetünk eredményesek, de ugyanilyen lényeges lesz, hogy mentálisan erősek legyünk.

Volt-e valamilyen külön felkészülés, taktika erre a hétvégére?

Nem, most már teljesen mindegy, hogy ki az ellenfel, vagy hol játszunk. Mondtam a játékosoknak a héten, hogy a hátralévő mérkőzéseken – így a hétvégén is – nem lehet semmiféle kifogás, nem érdekel, ha valaki beteg, ha itt fáj, ott fáj. Fel kell menni a jégre, és az utolsó másodpercig küzdeni kell. Mert ne legyenek illúzióink, ezeken a meccseken kegyetlen küzdelem lesz. Mindenki a rájátszásra hajt, és az ellenfeleink is mindent el fognak követni azért, hogy bekerüljenek a legjobb négy közé, tehát nekünk is ezt kell tenni. A jelenlegi pozíciónk megerősítése érdekeben nem is lehet más a célunk, mint két győzelem, amellyel óriási lépést tennénk a playoff felé. Teljes csapattal utazunk Romániába, így továbbra is négy sorral megyünk a pontokért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!