Sport

2014.01.08. 09:13

Feketével erősített az Ózdi KC

Megkezdte az alapozó munkát az NB I/B-s férfi kézilabda-csapat.

Megkezdte az alapozó munkát az NB I/B-s férfi kézilabda-csapat.A Mezőkövesdi KC korábbi átlövőjével, Fekete Lászlóval erősítette meg a keretét az Ózdi KC együttese. A rutinos játékos ezen a héten csatlakozott az új csapatához, hiszen a piros-kékek megkezdték a téli felkészülést. A Városi Sportcsarnokban az új esztendő első időszakában a fizikális munka kerül az előtérbe, a felnőttek és a juniorok közösen kezdték meg az alapozást.

- Nem sokkal ezelőtt derült ki, hogy a Mezőkövesd nem tart rám igényt - fogalmazott a klubváltással kapcsolatban Fekete László. - Volt több ajánlatom, de életvitelszerűen továbbra is Kövesden élek, ezért nem akartam nagyon távolra menni. Az Ózdi KC az őszi idényben nagyon jól szerepelt az NB I/B-ben, remélem tavasszal én is a fiúk segítségére lehetek. A csapattársaimat jól ismerem, több játékossal korábban együtt is szerepelhettem. Ózdon nagyon szeretik a kézilabdát, ezért minden szempontból optimista vagyok a bajnokság második felét illetően.

Hazai torna, Avas Kupa

Az Ózdi KC tehát hazai környezetben hangol a február második hétvégéjén kezdődő tavaszi idényre. Jövő hét szombaton egy felkészülési tornát is rendeznek a Városi Sportcsarnokban, ahol az ózdiak mellett a szintén NB I/B-s Balassagyarmat, valamint az NB II-ben remekül szereplő Nyírbátor és Füzesabony lép pályára. Egy héttel ezután a miskolci Avas Kupán érdekelt Szakál György gárdája, február 9-én pedig az egri vendégjátékkal megkezdődik a tavaszi idény.

- Még mindig sajnálom az utolsó őszi fordulóban elvesztett Fradi meccset, hiszen a dobogós helyezésünk múlt azon a találkozón - tekintett vissza Szakál György. - Természetesen tavasszal is szeretnénk a szurkolóknak örömet szerezni, ezért mindent el fogunk követni a folytatásban. Remélem, hogy Fekete László érkezésével tovább erősödtünk, amire szükségünk is van. A sorsolásunk nem kedvező, hiszen öt mérkőzést játszunk otthon, nyolcszor pedig vendégként kell pályára lépni. A fiúk azonban ősszel is bebizonyították, hogy képesek vendégként jól játszani és nyerni. Nagyon szeretnénk tavasszal is ott maradni az élmezőnyben, de ehhez kiegyensúlyozott és jó teljesítményre lesz szükség.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!