Sport

2014.01.09. 14:29

Cigánd SE: Négyen már érkeztek, ketten Várdáról

Cigánd - A megyei NB III-as labdarúgócsapatok közül elsőként a cigándiak láttak munkához.

Cigánd - A megyei NB III-as labdarúgócsapatok közül elsőként a cigándiak láttak munkához.A harmadosztály Keleti csoportjában, tizenhat ősszel megrendezett találkozó után 25 ponttal a hatodik helyen tanyáznak a bodrogköziek. A sárga-zöldek szerdán tartották az új év első foglalkozását, és már több változásról is be tudott számolni Fogarasi Zoltán vezetőedző. Elköszönt a csapattól Vicickó László, Csáki Róbert és Gnandt-Németh Erik, érkezett viszont Barzó Gergő és Lakatos László Kisvárdáról, Szűcs Ferenc a Nagyszerekes Unio SE-től, továbbá Hadházi Dávid Ebesről.– A gárda nem velem végezte el a nyári felkészülést, hiszen csak menet közben érkeztem Cigándra, amikor a csapat a tizennegyedik helyen állt a táblázaton – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak a tréner. – Kölcsönösen meg kellett ismernünk egymást, aztán az átszervezés következtében az erőviszonyokat, az ellenfeleket is a csoportban. A társaság erejét mutatja, hogy a nehéz kezdet után fel tudott állni, vagyis ennek fényében az előrelépést nagy sikerként értékelem. Tavasszal nyolc mérkőzésünk lesz itthon, hat idegenben, de a mezőny kiegyensúlyozott, nem látom annyira nagy előnynek, ha valaki többször lép pályára otthon, mint idegenben, bár az igaz: ez a tény picivel jobban kötelez egy csapatot arra, hogy győzelmi reménnyel induljon harcba. Az én filozófiám azonban az, hogy mindenhol a három pont megszerzése a cél, és úgy érzem, hogy a keretben történő változások miatt is reménykedhetünk egy szép tavaszban. A bajnoki cím elérését merészség lenne kijelenteni, mert jelentős a ponthátrányunk az éllovas Kazincbarcikával szemben, de még bármi lehet... Az előttünk lévő hónapok fő célja még, hogy a következő bajnokságra olyan ütőképes gárdát alakítsunk ki, amely valós eséllyel szállhat harcba a dobogóért. Szakmailag azt szeretném, ha stabilizálódna a védekezésünk, ugyanis összességében sok gólt kaptunk, illetve javulnánk a helyzetkihasználás terén, alapjába véve ezek a felkészülésünk fontos feladatai.

Nyírbátorban dolgoznak

Amint azt megtudtuk, az első tavaszi bajnoki összecsapásig tizenöt edzőmeccset vívnak majd a cigándiak, az elsőt már szombaton 17 órától a Nyírgyulaj KSE ellen. A helyszín Nyírbátor lesz, miképpen a felkészülés döntő részét is a szabolcsi városban tudják le a bodrogköziek. A miértről Terjék Sándor, a Cigánd SE szakosztályvezetője az alábbiakat mondta lapunknak:

– Azért választottuk Nyírbátort, mert ott minden feltétel adott ahhoz, hogy a csapat zökkenőmentesen el tudja végezni a téli felkészülést. Tavalyelőtt adták át náluk a nagyméretű műfüves játékteret, amilyennel mi egyelőre nem rendelkezünk és kedvező ajánlatot kaptunk az üzemeltetőitől. Dolgozhatnánk itthon is, de nem szeretnénk, ha néhány tréning után, ilyen időjárási körülmények között hosszabb időre használhatatlanná válna a centerpályánk, vagy a füves edzőpályánk.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!