Sport

2013.12.28. 18:53

Szilveszter Rally - A kéziféket állítják be a legjobban

Az esztendő utolsó rallys eseményén a bajnok páros is csatasorba áll.

Az esztendő utolsó rallys eseményén a bajnok páros is csatasorba áll.Kazár Miki és Szőke Tomi az idei Szilveszter Rallyn egy Mitsubishi Lancer EVO-val érkezik a Hungaroringre. Méghozzá úgy, hogy ezúttal az időeredmények, a helyezések egyáltalán nem számítanak majd. Nem szükséges izgatottan várni a riválisok szakaszeredményére, nem kell hosszú perceket morfondírozni a gumiválasztáson, és azon sem kell gondolkodni, hogy a pálya mely részein lehet még néhány tizedet hozni. Egyszerűen csak élvezni kell a versenyzést. A Maximmun Racing Team kettőse Pécsett ünnepelhette az idei abszolút bajnoki címet, azóta nem ültek versenyautóban. Most viszont az esztendőt közösen zárják le, és a partnereket is meginvitálták egy jó hangulatú kocsikázásra.

- Arra fogok a legjobban figyelni, hogy a kézifék jól be legyen állítva – tette hozzá Kazár Miki. – Az időeredményeket egyáltalán nem nézzük, a látvány és a jó hangulat az elsődleges a Szilveszter Rallyn. Nekem nagyszerűen alakult az elmúlt időszak, a boldogságomat pedig szeretném megosztani mindenkivel, aki segített, vagy szurkolt nekünk az elmúlt időszakban. Pécsett újabb abszolút elsőséget ünnepelhettünk, ezután nem sokkal a quadosok magyar bajnoki címét szereztem meg. Néhány nappal a karácsonyi ünnepek előtt pedig megszületett a második kisfiam, ezért most én vagyok a világon a legboldogabb ember. Az elmúlt években egyébként értem el jó eredményeket, de most valóban nem ez számít. Kiss Viktor Mitsubishijével fogunk indulni, egy vidám, röhögős, őrültködős év végét szeretnénk a többiekkel tölteni. Általában ez a verseny egyébként is jól szokott sikerülni, rossz szájízzel én még senkit nem láttam elmenni Mogyoródról. Több mint kétszáz páros nevezett, ez pedig azt jeleni, hogy Magyarországon szükség van a rallyra, bízom benne, hogy a jövővel kapcsolatban is egy irányba mennek majd a dolgok.

Átadja a helyét

Szőke Tomi vágya idén teljesült: bekerült a neve a magyar bajnok navigátorok közé. A mögöttünk hagyott idényben nagyon sokat dolgozott ezért, a versenyhétvégéken pedig rengeteg tapasztalatot szerzett. Most ő is lazábban érkezhet a Hungaroringre.

- Ezúttal a pályán semmilyen dolgom nem lesz, átadom a helyemet azoknak az embereknek, akik a bajnoki címhez segítettek minket – árulta el Szőke Tomi. – Ezt a két napot teljes egészében partnerautóztatásra használjuk föl. - Így szeretnénk köszönetet mondani azoknak, akik biztosították számunka idén a nyugodt és biztos hátteret. Természetesen a jövővel kapcsolatban is szeretnénk már nekik kész tényeket mondani, egyelőre minden bizonytalan. Még díjkiosztó sem volt, a szabályok nem ismertek, azt sem tudni, hogy milyen bajnokság lesz. Jó lenne, ha ezekre a dolgokra minél előbb választ kapnánk, hiszen januárban az olasz csapat is vár minket, hogy megbeszéljük velük a 2014-es esztendőt. Úgyhogy túl sok időnk nincs, de az év vége a mosolygós, felszabadult autózásról szól majd a Hungaroringen.

ÉM-ME


A Szilveszter Rally programja

December 28. (szombat):

  • GY1 – Ring Belső, 16.38 (az első autó rajtja)

  • December 29. (vasárnap):

  • GY2 – Ring Külső, 7.18
  • GY3 – Ring Belső, 7.31
  • GY4 – Ring Külső, 10.44
  • GY5 – Ring Belső, 10.57
  • GY6 – Ring Külső, 13.50
  • GY7 – Ring Belső, 14.03
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!