Sport

2013.12.12. 13:55

Ózdi kézilabda: Ötven éves jubileum

Ózd - Fél évszázaddal ezelőtt indult el hódító útjára az ózdi férfi kézilabda sport.

Ózd - Fél évszázaddal ezelőtt indult el hódító útjára az ózdi férfi kézilabda sport. 1963 őszén az Ózdi Kohász együttese NB I/B-s újoncként először harcolta ki az élvonalba jutást. Az akkori csapatban kapusként Maczkó József és Neizer Károly kapott helyet, mezőnyben pedig Hoduly Sándor, Bellér László, Koreny György, Tiba Imre, Noviczky István, Radeczki Miklós, Sipos Lajos, Lévai Zoltán, Durst János és a későbbi világválogatott Marosi István vitte sikerre a gárdát. Az 50 évvel ezelőtti hősök közül hatan szerencsére még köztük vannak, öten pedig elfogadták az Ózdi KC meghívását. Az NB I/B-s csapat utolsó őszi mérkőzésén köszöntötték az egykori kiválóságokat a jubileum alkalmából. Halász Sándor, az Ózdi KC társadalmi elnöke és a jelenlegi együttes tagjai egy szerény ajándékkal lepték meg az egykori hősöket. Az ünnepi pillanatokat együtt töltötte a sportolókkal Riz Gábor, országgyűlési képviselő is.

- Az ózdi kézilabda sportnak óriási múlja, tradíciója van. Erre és a későbbi csapatokra is büszkék lehetnek a helyiek, hiszen évtizedeken keresztül a minőségi szórakozást biztosították a szurkolók számára. Ráadásul igazi közösséget alkottak, azt pedig jó látni, hogy mind a mai napig mennyire örülnek egymásnak. Az Ózdi KC ma is egy meghatározó egyesülete a városnak, azon dolgozunk, hogy a jó szereplés hosszú távon megmaradjon, hiszen látszik, hogy a csapat iránt mekkora az érdeklődés. Büszkének kell lennünk a múlt sikereire, mert a jövő útját is megmutatják nekünk az egykori kiválóságot.

Nagyszerű generáció

Az ünnepeltek közül Marosi István, világválogatott kézilabdázó, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kézilabda Szövetség elnöke szólt a drukkerekhez, mint mondta: hálával tartoznak a mindenkori ózdi közönségnek, a klub és a város vezetésének, hogy gondoltak az elődökre. Ózdon mindig szakértő drukkerek ültek a lelátón, akiknek hatalmas élmény volt örömet szerezni.

- Egy nagyszerű generáció volt a miénk, amit az eredmények is bizonyítottak - emlékezett vissza Marosi István. - Évről évre lépdeltünk előre, mígnem elértük az élvonalbeli tagságot. Nagyon szeretném, ha a mai játékosok és szurkolók is átélhetnének hasonló sikereket. A mostani csapatunk nagyszerű, mindannyiunk nevében kívánom, hogy az Ózdi KC maradjon ott a keleti csoport élmezőnyében, és tovább erősödve a jövőben legyen esélye a feljutásra is.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!