Sport

2013.12.11. 14:41

Nem számolt, mert a győzelem mindig jó

Bár 16 pontos vereséggel is továbbjutna a DVTK, de nem ebben gondolkodik a csapat edzője.

Bár 16 pontos vereséggel is továbbjutna a DVTK, de nem ebben gondolkodik a csapat edzője.A női kosárlabda Európa Kupa E-csoportjának 6. fordulójában, csütörtökön 19.30-tól a TSV 1880 Wasserburg csapatának vendége lesz az Aluinvent-DVTK együttese. A csoportmérkőzések utolsó összecsapása arról hivatott dönteni, hogy melyik gárda jut be a 16 közé. Ha a Diósgyőr csak egyetlen ponttal is nyer, akkor biztos résztvevője a nyolcaddöntőnek és ez esetben biztos, hogy a továbbjutó csapatok rangsorában a mezőny első felében végez (köszönthetően jelentős kosárkülönbségének), és így abba a kedvező helyzetbe kerül, hogy a nyolcaddöntőben a visszavágónak lesz a pályaválasztója. Ha nem sikerülne győznie a piros-fehér gárdának Németországban, akkor abban az esetben is továbbjut, ha 16 pontnál nem kap ki nagyobb különbséggel. Mert így is a csoport második helyén végez, mivel három hete, a két gárda első meccsén, Miskolcon ilyen különbséggel tudott diadalmaskodni, és 16 pontos vereségnél a kettejük közötti sorrendet a csoportmeccseken elért kosárkülönbségek döntik el, és ebben jobb a DVTK. És mi van akkor, ha esetleg 16 pontnál nagyobb különbséggel kapnának ki a diósgyőriek? Ez nem feltétlenül jelentene búcsút, hiszen az Európa Kupában a 7 darab 4 csapatos csoportból az első két helyezettek (14 csapat), a 2 legjobb csoportharmadik jut tovább, és mivel a DVTK-nak a még tovább nem jutott csapatok közül a legjobb a kosárkülönbsége, akár tovább is juthat, attól függően, hogy mekkora lenne az esetleges vereségének a különbsége, illetve, hogy néhány ,,rivális" csoportban milyen eredmények születnek.

A számolgatásról

Arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon mennyire számolgat a meccs előtt Dubeiné Balogh Gabriella, az Aluinvent-DVTK csapatának edzője.

– Nem számolgattam, mert azt tudom matekozás nélkül is, hogy ha nyerünk, az mindig jó – válaszolta az edző. – Elég 1 ponttal, a lényeg a győzelem. Eddig is minden mérkőzésen győzni akartam, játékosként edzőként is, és most sincs ez másképp. Technikai vezetőnk, Szabó István számolgatott helyettünk is, elkészített egy szép táblázatot, de nekem még nem volt időm ránézi. Persze a számolgatásoktól függetlenül tudjuk, hogy itthon 16 ponttal vertük meg a Wasserburgot, de ezt a számot tudat alatt kell tartanunk, nem kell, hogy ez a fejünkben legyen, arra kell hajtanunk, hogy megnyerjük a meccset.

A hogyan kérdésre, így folytatta Dubeiné Balogh Gabriella:

– Nem fogunk ajtóstól rontani a házba, biztonságos kosárlabdát kell játszanunk, és ha van lehetőség labdaszerzésre, és gyors indításokra, akkor ezzel éljünk. A védekezésünknek agresszívnak kell lennie, nem szabad elkapkodni a támadójátékot, nyugodtnak kell maradnunk, nekünk nincs okunk az idegeskedésre. Szerintem a két csapat első meccsén mi egy picit visszafogottabbak voltunk, nagyon örülnék, ha meg tudnánk mutatni a pozíciós játékot játszó német csapatnak az igazi játékunkat.

Milyen szereposztás?

Egy új edző irányítása alatt minden csapat életében újraosztódnak a szerepek. És, hogy lesz ez a DVTK-nál, például marad-e az elmúlt hetek megszokott kezdőötöse, erről is kérdeztük az edzőt.

– Még nem alakult ki bennem, hogy ki fog kezdeni, de azért ennek nincs is túl nagy jelentősége, mert hiszek benne, hogy mindenki képes arra, hogy pluszt tegyen hozzá a csapatjátékhoz – mondta Dubeiné Balogh Gabriella. – De hogy változik-e a kezdőcsapat, az attól is függ, hogy Tobin, aki betegséggel küszködött, milyen állapotban lesz a mérkőzés napján. Megvan a fejemben, hogy ki kit fog fogni, kinek mi lesz a feladata a mérkőzésen, úgyhogy részben ellenfél függő is, hogy mikor ki játszik, de például a meccs napján tartandó dobóedzés is segít majd döntenem, ugyanis általában csak a meccsek előtt közvetlenül szoktam határozni a kezdőkről.


Kosárlabda: női Európa Kupa E-csoport állása

1. BASKET LANDES 5 5 - 392-312 102. Aluinvent-DVTK 5 3 2 393-336 8

3. TSV 1880 Wasserburg 5 2 3 319-347 7

4. Lotto Young Cats 5 - 5 310-419 5


A Basket Landes már bejutott a legjobb 16 közé.


6. forduló: Lotto Young Cats – Basket Landes – szerdán este; december 12. (csütörtök), 19.30: TSV 1880 Wasserburg – Aluinvent-DVTK.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!