Sport

2013.12.11. 11:12

MTK vs. DVTK - A főtitkár vizsgálatot rendelt el

Az MLSZ-t is érdekli, hogy miért volt ilyen lassú a jegyértékesítés az MTK stadionjában.

Az MLSZ-t is érdekli, hogy miért volt ilyen lassú a jegyértékesítés az MTK stadionjában.Mint ahogy arról a múlt szombaton, a labdarúgó NB I 17. fordulójában lejátszott MTK – DVTK meccs tudósításában is beszámoltunk: több diósgyőri szurkoló maradt le a mérkőzés kezdéséről, valamivel több mint százan csak a második játékrészt látták, mert a jegyváltás lassú volt, emiatt csak nehezen lehetett bejutni a stadionba.

Az esetet követően mind a két érintett klub közleményt adott ki, a diósgyőriek az MTK okozta kellemetlenség miatt elnézést kértek a csapatot elkísérő és pórul járt drukkereiktől, míg az MTK is hasonló nyilatkozatot tett, bár a fővárosiak azzal ,,védekeztek", hogy nem számítottak ilyen nagy létszámú vendég táborra, mert azt az információt kapták (az nem derült ki, hogy kitől), hogy ,,mert a klubvezetésnek és a szurkolóknak a viszonya megromlott, a diósgyőri drukkerek bojkottálják a mérkőzéseket, és a szombati munkanap sem kell 50 maximum 100 szurkolónál többre számítani." Ezen kívül azt is felhozták ,,védekezésként" a közleményükben, hogy a diósgyőri drukkerek közül csak kevesen éltek az előzetes jegyvásárlás lehetőségével, illetve azt is nyilvánosságra hozták, hogy a beléptető rendszer telepítése óta a vendégszektorban összesen két pénztár került felújításra, két pénztárba telepítették a rendszert, melyekkel eleget tudunk tenni a törvényi előírások szerinti jegyértékesítésnek.

Az egyik eset

– Kb. tíz perccel a mérkőzés kezdése előtt érkeztünk meg a stadionhoz, és mivel nem először jöttünk a Hungária körútra, meccsre, és korábban pár perc alatt mindig sikerült bejutni a lelátóra, nem számítottunk arra, hogy ez most nem így lesz, viszont amikor megláttuk a hosszú sort a vendég pénztárak előtt, tudtuk, hogy ez most másképp lesz – mondta Gábor, aki egy hét fős baráti társaság egyik tagjaként szerette volna végignézni a meccset. – Látva a száz méteres sort, és azt, hogy nem halad, és tudva, hogy a meccs már elkezdődött, másokkal együtt úgy döntöttünk, megpróbálunk jegyet venni a hazai pénztárban, ezért megkerültük a stadiont és ott próbálkoztunk. Először nem jártunk szerencsével, csupán annak a drukkernek adtak jegyet, aki debreceni illetőségű volt, mondván róla még hihető, hogy a hazai szektorokba akar jegyet váltani, aztán csak sikerült rávenni a pénztárost, hogy miskolciaknak is adjon ki jegyet. De nem mindenkinek, csak annak, aki időben érkezett oda, ugyanis vagy huszunkat a pénztár előtti kordonon belülre tereltek a rendőrök, a többieknek azt mondták, hogy menjenek vissza a vendég pénztárakhoz. Így is tettek, de előtte szinte mindenki odaadta valakinek a személyi igazolványát, és a jegy árát, hogy a kordonon belüliek meg tudják venni nekik a belépőt. Ami engem illet: nem sokkal fél hét után kerültem sorra a pénztár ablakánál, hét jegyet akartam vásárolni, de a nyomtató csak hatot tudott kinyomtatni, a hetediknél megadta magát. Így az általam kért utolsó jegyet egy másik nyomtatóra kellett átirányítani, és a bilétákon rögzített jegyvásárlási idő tanulsága szerint a hatodik és hetedik jegy váltása között hét perc telt el, vagyis engem a hét jeggyel kb. 10 perc alatt szolgáltak ki... És amikor végre a kezünkben voltak az egyébként a hazai szektorba érvényes jegyek, megkerültük a stadiont, visszamentünk a vendég oldalra, ahol gond nélkül beengedtek minket. Majd amikor felértük a lelátóra éppen azt láttuk, hogy minden játékos háttal van nekünk és ballagnak a klubház felé, ugyanis éppen véget ért az első félidő... Vagyis a teljes árú jegyünkért kaptunk egy fél meccset. Azt már csak úgy mellékesen teszem hozzá, hogy az én jegyemen a születési dátumom helyén 2013. 06. 03. szerepelt, vagyis 30 évet és néhány napot tévedtek az adatrögzítésénél, de legalább a hónap stimmelt...

Vizsgálat indul

A meglehetősen furcsa és kellemetlen élményeket szerző diósgyőri drukkerek közül " target="_blank">volt, aki nyílt levében fordult a bajnokság szervezőjéhez. A Magyar Labdarúgó Szövetségnél lapunk is érdeklődött arról, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő hasonló esetek a magyar labdarúgópályák környékén.

– A szövetség számára nem elfogadható az, ha egy meccs­re kilátogatók a stadionon kívül rekednek, nem tudnak időben bejutni a lelátóra – válaszolta az Észak-Magyarország megkeresésére Dinnyés Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség kommunikációs munkatársa. – Egy ilyen helyzetnek több oka, okozója lehet, és annak érdekében, hogy kiderüljön, hogy ez miként fordulhatott elő, és, hogy az eset minden részlete ismertté váljon, a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára haladéktalanul vizsgálatot rendelt el ennek feltárására, amely reményeink szerint a héten lezajlik. Ez a vizsgálat a beléptetés részletein kívül azt is hivatott feltárni, hogy a rendező klub felkészült-e a téli időjárás körülményeire, ugyanis, hogy mást ne mondjak, több olyan észrevétel érkezett a szövetség munkatársaihoz, hogy a mérkőzést a televízió előtt követők számára a havas pályán, a fehér játéktéren a sárga színű labda nem volt szemrevaló, szemnek való.


Az MTK közleményéből

,,A pénztárakat profi jegyértékesítőkkel nyitottuk meg a diósgyőrieknek a mérkőzés kezdete előtt két órával, hogy problémamentes történjen a bejutás a stadionba. Itt meg kell jegyezni, hogy az előírások szerint 5 adatot kell felvinni a rendszerbe, ezért egy jegyértékesítő nem tud 2 jegyet sem kiadni átlagosan percenként, így legfeljebb 90-100 belépőt tud eladni óránként. Egészen a mérkőzés előtti 30. percig minden rendben zajlott, sem a pénztáraknál, sem a beléptetésnél nem volt sorban állás. Viszont fél órával a meccs kezdete előtt megjelent legalább 200 szervezett diósgyőri drukker, akiknek az érkezéséről klubunknak nem volt tudomása, senkitől semmilyen információt nem kaptunk a drukkolok csoportos utazásával kapcsolatban. Klubvezetésünk, amint tudomást szerzett a problémáról az első félidő 40. perce körül, utasította a biztonsági szolgálat munkatársait, hogy minden egyes diósgyőri szimpatizánst, akiknek nem sikerült időben bejutnia a stadionba engedjék be a lelátóra jegy nélkül, ingyen."


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!