Sport

2013.12.23. 12:36

Közlemény - Miskolc alpolgármestere gratulál a DVTK sikereihez

Miskolc - "Az év vége felé érdemes számot vetni és feleleveníteni a mögöttünk hagyott hónapokat sport szempontból is. Nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy talán még soha nem volt ennyire sikeres a diósgyőri sport, mint idén" - olvasható Zsiga Marcell, Miskolc alpolgármesterének közleményében.

Miskolc - "Az év vége felé érdemes számot vetni és feleleveníteni a mögöttünk hagyott hónapokat sport szempontból is. Nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy talán még soha nem volt ennyire sikeres a diósgyőri sport, mint idén" - olvasható Zsiga Marcell, Miskolc alpolgármesterének közleményében.

Köztudott, hogy a DVTK a legnépszerűbb helyi klub, és mára nem csak Miskolcon, nem csak a megyében, hanem országszerte is nagyon sok szurkolója van. A DVTK drukkereit az elmúlt 103 évben, különösen az elmúlt 20 évben már nagyon sok kudarc érte. De 2013-ra eljutottunk oda, a városvezetés hathatós támogatásával, hogy kijelenthetjük: ennek egyszer s mindenkorra vége. Az idei évben Miskolcon eddig soha nem látott kilenc meccses veretlenségi, és – kapott gól nélküli - 7 meccses győzelmi sorozatot produkált a klub. A FOCICSAPAT olyan sikerek kapujában áll, amire már régóta várunk, és amit eddig talán csak álmodni mertünk. Elérhető közelségbe kerül az európai kupaszereplés, és ha a városvezetésen múlik, ez sikerülni is fog. A DVTK jelenleg negyedik helyen áll a bajnokságban, szép előjelekkel várhatja a tavaszt a Magyar Kupában és a Liga Kupában is. Hiszem, hogy együtt sikerülni fog megvalósítani az álmainkat. Miskolc város vezetése partner ebben.

A labdarúgók mellett fontos megemlíteni a sokáig hányatott sorsú kosárlabdát is, melyet Miskolc városa a befektetőkkel közösen három évvel ez előtt új alapokra helyezett, és ez a befektetés mára gyümölcsözni látszik. A lányok bejutottak az Európa Kupa legjobb 16 csapata közé, és a Közép Európa Ligában is sikert sikerre halmoznak. Bízunk abban, hogy az idei évben, a Magyar bajnokságban is sikerül dobogós helyen végezniük, a jövő évben pedig cél, a bajnoki cím. Kosaras lányaink legnagyobb érdeme viszont személyes véleményem szerint az, hogy hétről hétre egyre többen látogatnak ki a Generali Arénába. Lassan kitehetjük a „Megtelt" táblát.

Külön öröm számomra a DVTK és a Miskolci Balett idei közös akciója, melynek köszönhetően egymásra talált a kultúra és a sport. Ha bárki, a világon bárhol megnézi a videót, elérzékenyül annak láttán.

Büszkék vagyunk sportolóinkra, a klubokra, hiszen sokan – csak úgy, mint az előző években-, idén is, főként így karácsony közeledtével ismét jótékonykodtak. Odafigyeltek a társadalmi szerepvállalás fontosságára. Segítették a rászorulókat, boldog perceket okozva a gyermekeknek. „Dobj egy macit" elnevezésű akciót hirdetett a foci és a kosárcsapat is. A DVTK nemrég csatlakozott a Katolikus Karitász programjához és véradással is segítik az arra rászorulókat. Gyűjtöttek Rakaczki Bencének és - nagyszerű sportemberi értékekről tanúbizonyságot téve - a Ferencváros szívátültetésre váró játékosának, Akeem Adamsnek is.

Fontos, hogy a fejlődés ne álljon meg, ezért a következő évben eddig még nem látott sportberuházások indulnak meg a városban. Alig várom, hogy megmutathassuk a szurkolóknak a diósgyőri stadion látványterveit. 4.5 milliárd forintból újul meg a Diósgyőri Stadion, az építkezés heteken belül elkezdődhet. De a DVTK jövő évi stadionfejlesztése mellett kiemelném, hogy idén is több műfüves labdarúgópályát adtunk át szerte a városban, hiszen nagyon fontos, hogy a gyerekek is megfelelő körülmények között tudjanak készülni. Egyszer belőlük is olyan fantasztikus játékosok lesznek, mint a most is a Diósgyőr felnőtt csapatában brillírozó helyi focisták: Takács Péter, Bacsa Patrik, vagy Eperjesi Gábor. És ha már az utánpótlás szóba került, ne felejtsük el, hogy Miskolc adott otthont idén a B-csoportos U18-as női kosárlabda Európa-bajnokságnak, melyen négy diósgyőri fiatal is szerepet kapott, ők Dubei Debóra, Horváth Bernadett, Sikora Emőke és Szabó Brigitta. Mindannyian tagjai a felnőtt keretnek, és ők a legjobb példa arra, hogy városunkban biztos lábakon áll az utánpótlásképzés.

Engedjék meg, hogy megköszönjem azt az áldozatos munkát, amit sportolóink, edzőink, a klubvezetők és a szurkolók az idei évben véghez vittek. Remélem a jövő év is ilyen, ha nem még nagyobb sikerektől lesz hangos.

- Zsiga Marcell -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!