Sport

2013.11.22. 09:48

Vasárnap: DVTK női szurkoló fotózás

Miskolc - A Videoton meccs előtt egy órával lányok, asszonyok állnak össze egy közös képre.

Miskolc - A Videoton meccs előtt egy órával lányok, asszonyok állnak össze egy közös képre.Amint arról már korábban beszámoltunk: a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának egyik szurkolói csoportja, a Diósgyőri Női Szurkolói Klub (DNSZK) a most vasárnap 16.30-kor megrendezendő DVTK – Videoton FC bajnoki előtt egy órával, a stadion főbejáratánál, vagyis az óra (eredményjelző alatt) egy figyelemfelhívó akciót szervez. 15.30-ra egy közös fotózásra hívnak minden női diósgyőri drukkert, a kérés feléjük csak az, hogy lehetőség szerint piros-fehérben érkezzenek az eseményre. Az ötlet a DNSZK egyik oszlopos tagjától, Kispál Évától származik, aki a kezdeményezés születésének körülményeiről a következőket mondta:

– A Ferencváros elleni, itthon, 4-1-re elvesztett találkozó után jött a gondolat, hogy valamilyen formában kifejezésre kellene juttatnunk, hogy a nehéz pillanatokban is számíthat a csapat a szurkolókra – kezdte Kispál Éva. – Engem és persze másokat is nagyon zavart, hogy sok olyan ember láttunk ezen a meccsen, aki a harmadik bekapott gól után felállt a helyéről, és hazaindult. Nekik, és persze nem csak nekik, hanem másoknak is, szerte az országban szerettünk volna megmutatni, hogy egy csapatnak szurkolni, egy csapatnak a meccsére bérletet vagy jegyet váltani, valami többről szól, mert nem csak győzelmek jönnek, hanem előfordulnak vereségek is. De mindentől függetlenül egy meccsnap az ünnepnap, ezt szeretnénk kifejezni ezzel a közös fotózással is, illetve azt, hogy ránk nőkre, a mi támogatásunkra a legnehezebb pillanatokban is számíthat a csapat.

Az édesapja, a pár

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az ,,ötletgazda" miért és mióta jár DVTK-meccsekre.

– Édesapám a Perecesben focizott, később pedig a Munkásban, a labdarúgás szeretetét ő adta át, sok éven át hallgattuk együtt a rádiós körkapcsolásokat, majd a 80-as évektől együtt jártunk ki a stadionba – mondta Kispál Éva. – Aztán volt egy időszak ami kimaradt nálam, majd 9 éve, amikor megismerkedtem a párommal, újra kezdődött minden. Ő nehezen vezette elő, hogy van ez a kötődése a DVTK-hoz, de amikor kiderült, hogy azért valamennyi nekem is van, még szebb lett minden. Még egy témával több lett otthon, és azóta, ha össze tudunk rá spórolni, akkor idegenbe is együtt megyünk a meccsekre.


Az elvárás

Szintén tagja a Diósgyőri Női Szurkolói Klubnak Bártfai Judit, aki 5-6 éve jár rendszeresen DVTK-meccsekre.– A család, a gyerekek miatt jöttem ki a stadionba, és annyira magával ragadott a mérkőzések hangulata, hogy azóta tulajdonképpen kétféle nap létezik számomra: a meccsnap, és a többi, amelyeken várjuk a meccsnapot – jegyezte meg, majd arra a kérdésre, hogy miként érzi magát ebben a férfi túlsúlyú közegben, a következőket mondta: – Jól! Szerintem elfogadnak minket nőket, és a véleményünket is. Tévhit, hogy a stadionban durva lenne a légkör, a meccs idején persze felfokozott a hangulat, de ha vége a küzdelemnek, az egymással szemben álló szurkolótáborok tagjai nem utálják egymást. Egyébként a drukkerek többségének, így nekünk sincsenek túlzott elvárásaink a játékosokkal szemben, csupán csak annyi, hogy hajtsanak és próbáljanak focizni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!