Sport

2013.11.15. 10:25

Túl az első válogatottságon

Pénteken 18 órától Dab.Docler - Miskolci Jegesmedvék mérkőzés a jégkorong Mol Ligában.

Pénteken 18 órától Dab.Docler - Miskolci Jegesmedvék mérkőzés a jégkorong Mol Ligában.A sorozatban november 3-án játszottak utoljára a csapatok, ugyanis a múlt hét végén a budapesti rendezésű Négy Nemzet Tornán lépett jégre a válogatott. A mieinknél négy népkerti hokis is kerettag volt: Hegyi Ádám, Tyler Metcalfe, Tóth Adrián és Miskolczi Márk. Utóbbi a második összecsapáson, a románok ellen jutott szóhoz és a neve mellé bekerült két lövés is a statisztikába.

– Hogy pontosan hány percet töltöttem a jégen, nem tudom, de folyamatosan cseréltünk, játékban voltam, még negyedik sorosként is – emlékezett vissza az 5-0-ra megnyert meccsre a fiatal korongos. – Egy gólpasszom lehetett volna, csak sajnos társam, a fehérvári Németh Attila nem használta ki a helyzetet...

Miskolczi Márk első alkalommal szerepelt a felnőtt nemzeti együttesben, az előzményeket maga vázolta:

– Év elején volt egy kétszer három napos nem hivatalos edzőtábor, azon részt vettem és akkor azt mondta a szövetségi kapitány, Rich Chernomaz, hogy a nevem benne van a noteszében, bármikor kaphatok invitálást – nyilatkozta a 20 esztendős hokis. – Egy ilyennek természetesen örül az ember, de akkor erősen kételkedtem benne, úgy éreztem, hogy biztosan nem gondolja komolyan, csupán bíztat. Nem reménykedtem tehát a meghívásban, hiszen eddig nem ment olyan jól a szezonban, mint ahogyan szeretném. A válogatott menedzsere, Imre Lajos, azonban pár hete hívott, szólt, hogy benne vagyok azok között, akiket a ,,mester" kijelölt, s kérdezte, hogy tudom-e vállalni, meg tudok-e jelenni? Erre azt mondtam: persze.

Sok korcsolya, ütközések

Az első mérkőzés címeres mezben örökké emlékezetes marad, nincs ezzel másképpen Miskolczi Márk sem.

– Mindig a találkozó előtti nap derült ki, hogy ki fog játszani – árulta el a Macik erőssége. – Rám úgy esett, hogy a Románia elleni meccset kaptam, az elsőn, a lengyelek ellen a lelátón ültem és statisztikát vezettem. A kivonuláskor kicsit büszke voltam magamra, de igazából igyekeztem kizárni a külső körülményeket, csak arra koncentráltam, hogy jól sikerüljön a bemutatkozásom. A kapitánytól azt a feladatot kaptam, hogy agresszíven támadjak le, korcsolyázzak sokat és vállaljam fel az ütközéseket. A Himnuszt az összecsapás után játszották el, ez a szokás, akkor villant be, hogy húsz évesen eljutottam eddig. Különben ezen mérkőzés után a szurkolók által megszavazott közönségdíjat én kaptam.

Adott volt a kérdés a jégkorongoshoz: ott lehet a jövő évi felnőtt vb-n?

– Nem hiszem... Persze pozitívan állok ehhez a dologhoz, de három sor gyakorlatilag már biztos, a negyedikbe pedig nagyjából tizenöten pályáznak... – fogalmazott Miskolczi Márk. – Majd meglátjuk, addig is dolgozni kell keményen. Azt sajnálom, hogy az egy hónap múlva Miskolcon kezdődő U20-as divízió II/A-s vébén nem játszhatok, mert már idős vagyok ebben a korosztályba. Pedig milyen jó lett volna itteni közönség előtt...

A Mol Ligáról, a folytatásról, a pénteki Dunaújvárossal szembeni csatáról az alábbiakat mondta Miskolczi Márk:

– Szerdán videóztunk, nagyon készültünk ellenük. Ahhoz, hogy ott legyünk a rájátszásban, nagyon nagy szükségünk van minden egyes pontra.

A Maciknál az új szerzemény, Juraj Durco minden bizonnyal pályára lép, Rafaj azonban sérült, Duschek pedig betegséggel bajlódik.

ÉM-MI


A Mol Liga állása

1. ASC Corona Brasov 21 11 1 4 5 75-61 39

2. HC Nové Zámky 19 11 1 3 4 80-57 38

3. Dab.Docler 19 10 2 2 5 76-49 36

4. Miskolci Jegesmedvék 21 7 6 1 7 76-67 34

5. Ferencváros Budapest ESMTK 21 7 2 5 7 89-84 30

6. HSC Csíkszereda 19 7 4 1 7 54-57 30

7. Újpesti TE 20 – 1 1 18 31-106 3


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!