Sport

2013.11.05. 12:16

Rájár a rúd a Boldogkőváraljaiakra

Boldogkőváralja - Egyszer már nem álltak ki, most pedig a szünet után nem tudták folytatni a játékot.

Boldogkőváralja - Egyszer már nem álltak ki, most pedig a szünet után nem tudták folytatni a játékot.A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Keleti csoportjának 12. fordulójában félbeszakadt a Mezőzombor – Boldogkőváralja találkozó. A hazaiak az első félidőben 4-0-ás előnyre tettek szert, a második félidőre pedig a vendégek már nem mentek ki a pályára, sérülésekre hivatkozva az öltözőben maradtak, majd hazautaztak.

Csak becsületből

– Egy „tévhit" eloszlatásával kell kezdenem – sorolta Sándor János, a boldogkőváraljaiak edzője. – Játékosaim nem a szünetben, az eredmény hatására sérültek meg, vagyis senki ne keressen hátsó okokat, mert ilyenek nincsenek. Hárman már sérülten mentek ki a kezdéskor, további ketten pedig az első félidőben szedtek össze olyan sérülést, amely miatt képtelenek voltak a küzdelem folytatására. Nem segített a fagyasztó sem, pedig ahogyan mondani szoktam, fújtam én a világba... Sportolóink egyébként több hete bajlódnak már ilyen-olyan gondjaikkal, például húzódással, rúgással és csak becsületből, fogaikat összeszorítva játszottak. Egyébként is bajban vagyunk, a történtek miatt pedig a mondást kell idéznem: szegény embert még az ág is húzza.

Korábban is

Az MLSZ megyei igazgatóságának már korábban is meggyűlt a baja a boldogkőváraljaiakkal, akik néhány héttel ezelőtt egyik mérkőzésükre nem utaztak el.

– Nem öröm ez nekem, hiszen állandóan magyaráznom kell a bizonyítványt – folytatta Sándor János. – Egyszer valóban nem jelentünk meg, most a szünet után nem tudtunk visszamenni, de azt remélem, hogy ezzel végleg kiürítettük a keserűség poharát és több problémánk nem lesz. Legalábbis abban bízom, hogy ez így alakul majd, ellenkező esetben ugyanis végveszélybe kerülhet a település futballélete.

A versenybizottság tárgyalja

Az esetről megkérdeztük Sajti Viktort, a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának igazgatóját, aki ezt mondta:

– A szabályok szerint a félbeszakadt találkozóval versenybizottságunk foglalkozik majd. A tárgyaláson meg kell jelennie a játékvezetőnek, valamint az érintett csapatvezetőnek, vagy edzőnek is. Testületünk a meghallgatások után állapítja meg, hogy kinek a hibájából szakadt félbe a mérkőzés, s egyáltalán van-e vétkes, vagy nincs. Bizottságunk csupán a nyilatkozatokra hagyatkozhat, aktíváink elvégre nem nyomozók, miként igazgatóságunk sem nyomozó hatóság. A korábbi esetek tapasztalataira alapozva jegyzem meg, hogy általában a pályán elért eredményt szentesítjük, de ez is attól függ, hogy hányadik percben szakadt félbe az összecsapás.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!