Sport

2013.11.04. 10:17

MSE vs. Pécs - Véber kínjában kacagott

Mezőkövesd - Ismét otthon kapott ki a mezőkövesdiek NB I-es labdarúgó csapata.

Mezőkövesd - Ismét otthon kapott ki a mezőkövesdiek NB I-es labdarúgó csapata.

A kövesdiek számára rendkívül fontos volt a találkozó. Mivel Szalaiék korábban saját környezetükben kikaptak a Pápától, a Kaposvártól és Szombathelytől is, a soron következő és a verhető kategóriába tartozó Pécs meccs előtt fogadkoztak.

Gólszegények

A 3 pont megszerzéséből azonban ismét nem lett semmi, de még a döntetlen sem jött össze a „szerencsétlen” sárga-kékeknek. Pedig mesterük fél tucat támadót és támadó középpályást állított csapatába, otthoni vészes gólszegénységüket nem tudta orvosolni. Úgy látszik, hogy a Mezőkövesd Zsóry FC gárdájának az a jobb, ha idegenben küzd, hiszen ilyenkor nincs veszítenivalója és a rombolás jobban megy Bognáréknak, mint a szervezetten védekező együttesekkel szembeni labdarúgás. Balajtiék csak a ziccerekig jutnak el, s ez történt most is, a szokásos forgatókönyv szerint: elpuskázták abszolút lehetőségeiket, a kontratámadásokra építő Pécs pedig abban bízhatott, hogy talál egy gólt, így harcolja ki a győzelmet. Ez bekövetkezett, a találkozó meg rendre utasította a mezőkövesdieket: a bennmaradásban csak és kizárólag akkor bízhatnak, ha játékosaik a sorsdöntő pillanatokban helyes döntéseket hoznak és nem azon idegeskednek, hogy mi lesz velük néhány hónap múlva…

Nagy kérdés…

A kövesdi lejtmenet legnagyobb kérdése az, hogy miképpen lehet, s egyáltalán lehet-e valamiféle fordulatot elérni az együttes játékában? Az alsóház rendkívül szoros, egy váratlan sikerrel is lábra lehet állni, de a matyóvárosiak keretében nem nagyon akad olyan labdarúgó, aki kiugró egyéni teljesítményével képes magával ragadni társait. Így az ellenük pályára lépő alakulatoknak csak azt az alkalmat kell kivárniuk, amikor lecsaphatnak „áldozatukra”. A borsodiak háza táján azzal sem mennek semmire, ha arról beszélnek, hogy sok az ellendrukkerük (aztán nekik üzennek…), vagy sikertelenségükért a játékvezetőket okolják (mert való igaz: szombaton este Bognár Tamás elfelejtett büntetőt ítélni javukra a 88. percben, amikor Harsányit Fodor F. látványos mozdulattal ellökte a 16-oson belül).

A mérkőzés utózöngéjéhez tartozik, hogy az újabb hazai vereséget követően a klub elnöke és a labdarúgó csapat működtetését végző társaság két ügyvezető igazgatója hosszan értékelte helyzetüket a vezetőedzővel, s miután befejezték tárgyalásukat érdeklődésünkre Bocsi Anna szűkszavúan csak annyit mondott, hogy nincs bejelenteni valója a közvélemény számára.

ÉM-KT



Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC – Pécsi MFC-Matias 0-1 (0-0)

Mezőkövesd, 2000 néző. V.: Bognár T. (Bozó, Kelemen).


Mezőkövesd Zsóry FC: Horváth T. (5) – Búrány (5), Szalai V. (5), Hegedűs D. (5), Gévay (4)– Kiss M. (4), Bognár I. (5), Pilibaitis (4), Harsányi (4) – Menougong (5), Balajti (5). Vezetőedző: Véber György.

Pécsi MFC-Matias: Dibusz (5) – Fodor F. (6), Romic (5), Balogh B. (5), Uzoma (6) – Mohl (6), Horváth A. (5) – Mákvárt (5), Koller (5), Szatmári (5) – Grumics (4). Vezetőedző: Lőrincz Emil.


Csere: Búrány helyett Dobos (-) a 64., Bognár I. helyett Olasz D. (-)a 69., Márkvárt helyett Fröhlich (-) a 80., Kiss M. helyett Bogdány (-) a 81., Grumics helyett Wittrédi (-) a 91., Horváth A. helyett Kővári (-) a 92. percben.


Sárga lap: Gévay a 29., Grumics a 44., Harsányi a 45., Szalai V. a 68., Balajti a 72., Mohl a 84., Pilibaitis a 93. percben.


Gólszerző: Fodor F. (0-1) az 53. percben.


Véber György: – Csak azért nem nyertünk több góllal, mert elől elemi hibákat vétettünk. Ezeken kínomban már csak kacagni tudok, miközben szívszanatóriumba fognak vinni. Azt nem tudom, hogy mi az oka a gólképtelenségünknek, ugyanis edzésmunkánk nyolcvan százalékát a támadószituációk gyakorlására fordítjuk. Azt is mondhatnám, hogy majd én rúgok gólt a fiúk helyett, ők ugyanis erre nem képesek. Ebben a játékban itthon a pillanatnyi formák döntenek, futballozni a mi csapatunkban, de az egész magyar mezőnyben is kevesen tudnak. Azt is látom, hogy már túl sokan szeretnék, ha kiesnénk, így nekik üzenem, hogy benn fogunk maradni.

Lőrincz Emil: – A mérkőzés első szakaszában nem volt problémánk. Aztán itt is, ott is adódtak hibák és ziccerek, de gól nem született. A szünet után is stabilak maradtunk, lezártuk a területet a hazaiak gyors emberei előtt és kontratámadásokra építettünk. Teljes mértékben elégedett vagyok a csapattal és az eredménnyel is.


A gól története

53. perc: bal oldali szöglet után Mohlhoz került a labda, aki az oldalvonal közeléből ötösre ívelte a labdát. A felfutó Fodor F.-ről megfeledkeztek a mezőkövesdiek, a védő pedig senkitől sem zavartatva 5 méterről a tehetetlen Horváth T. mellett a kapu bal oldalába fejelte a labdát, 0-1.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!