Sport

2013.11.13. 10:34

MSE: Vaskó Tamás reméli, megfordul a szerencse

Vaskó Tamás tapasztalatával, tudásával segítené az újonc dél-borsodiakat.

Vaskó Tamás tapasztalatával, tudásával segítené az újonc dél-borsodiakat.Tizenkétszeres válogatott védő leigazolását jelentette be hétfőn a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata. A tegnapelőtti hírek úgy szóltak, hogy Vaskó Tamás ,,csak" a téli szünetig még hátralévő három bajnoki összecsapáson (valamint Ligakupa) segíti a Matyó-alakulatot, kedden azonban megtudtuk: a megegyezés úgy szól, hogy a 29 éves bekk 2014 júniusáig elkötelezte magát az újonchoz, ám a felek decemberben ismét tárgyalóasztalhoz ülnek, s egyeztetnek majd a játékos jövőjéről (mindez lefordítva azt jelenti, hogy megfelelő külföldi ajánlat esetén elengedik a futballistát).

– Amióta augusztus végén eljöttem a Videotontól, az MTK-nál, az MTK-val edzettem, amit megengedett Garami József és amit nagyon köszönök neki – mondta Vaskó Tamás lapunk azon kérdésére, hogy ,,Hol töltötte az elmúlt heteket?" – Gyakorlatilag minden foglalkozáson megjelentem, amit lehetett, azt csináltam a fiúkkal, volt, amikor külön dolgoztam és volt, amikor Katona Mátéval, aki a Vasasban volt előtte és szintén csapatot keresett. Kicsit új volt számomra ez a helyzet, ugyanis ilyen szituációban eddig nem voltam, de abban a jó közösségben, mint ami az MTK-nál van, könnyebben mentek a napok, mintha valahol teljesen egyedül tréningeztem volna.

A jelenlegi legjobb

A védő elárulta, akadtak megkeresései máshonnan is Magyarországról, nem csupán Mezőkövesdről, de elsősorban abban reménykedett, hogy menedzserének sikerül külföldi klubot találnia számára.

– Általában két éves kontraktust ajánlottak itthon, de ennyi időt nem akartam bevállalni, ugyanis úgy érzem, most vagyok abban korban, hogy megmutathatom még magam, a tudásom külföldön – folytatta Vaskó Tamás. – Kövesdről pár hete is hívtak, majd amikor kiderült, hogy egyelőre nem jön össze egy országhatáron túli lehetőség, úgy gondoltam, a jelenlegi legjobb megoldás az, ha az újonchoz jövök, ahol a stáb nagyon akart és bízik bennem. A közeg befogadó, de nekem ezidáig sehol, legutóbb Kecskeméten sem volt problémám a beilleszkedéssel. A keret egy részét ismerem korábbról, mivel szerepeltünk egy csapatban, Véber György pedig volt már pályaedzőm, illetve anno játszottunk is egymás ellen.

Idő az összeéréshez

Természetesen nem hagyhattuk ki azon felvetést, hogy új csapatáról kérdezzük a védőt, aki 2011-ben magyar bajnok volt a Videotonnal.

– Egy feljutó együttesnek sosem könnyű, kétszer annyit kell dolgozni az eredményekért... – említette elsőként Vaskó Tamás. – Bőven akadnak olyan emberek a Kövesdben, akik mögött sok NB I-es mérkőzés van, de az NB II-es bajnoki címet nyert csapat több helyen is változott, érkeztek újak, márpedig az összeéréshez idő kell. A két dolgot, hogy épüljön is egy társaság, de közben az eredmény se maradjon el, nem egyszerű összehozni. Remélem, tapasztalatommal, tudásommal hozzá tudok ahhoz járulni, hogy sikeres legyen a Mezőkövesd és egy megfelelő alapozás után szép tavaszt produkáljon. Új csapatom találkozói közül, azt hiszem, hármat láttam a televízión keresztül, azokon keményen hajtottak a srácok, de nem egyszer elpártolt tőlük a szerencse, ami ilyen szinten már döntő tud lenni. Bízom, bízunk benne, hogy ha megteszünk mindent a pályán, akkor ez meg fog fordulni és a javunkra fognak eldőlni mérkőzések.

ÉM-MI


Vaskó-adatok

Született: 1984. február 20.


Születési hely: Budapest


Felnőtt klubjai (mérkőzés/gól):

  • 2002–2010: Újpest FC 67 (7)
  • 2004–2005: FC Tatabánya, kölcsön 22 (3)
  • 2007–2008: Bristol City (angol), kölcsön 19 (1)
  • 2008–2009: Avellino (olasz), kölcsön 30 (2)
  • 2010–2012: Videoton FC 43 (1)
  • 2012–2013: Kecskeméti TE, kölcsön 26 (1)

  • Válogatottság: 12 (0)


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!