Sport

2013.11.18. 22:28

Miskolci Jegesmedvék: Nem bírtak Ruczujjal - sem

Miskolc - Hétfőn este a HSC Csíkszeredát fogadták a Jegesmedvék a Mol Ligában.

Miskolc - Hétfőn este a HSC Csíkszeredát fogadták a Jegesmedvék a Mol Ligában.Még a bemelegítés során is meg lehet figyelni olyan - apró - dolgokat, amik esetleg befolyásolhatják a játékot... Mindezt abból lehetett leszűrni, hogy a kezdő sípszót fél órával megelőzően Robert Dever edző lázasan szemlélte a temető felé eső kapura dolgozó székelyföldieket, miközben diskurált Mayer Péter szakmai igazgatóval.

Gól nélkül

Nagy mezőnymunkával jelentkeztek a jégen a csapatok, figyelnie a két kapus közül inkább Ruczujnak kellett, mert felé sűrűbben bukkant fel a játékszer, ellenfél. Knox nagy, Novak kisebb helyzetben nem élt a kínálkozó lehetőséggel, miként társaik közül további kettő-három sem. Az első emberelőny a vendégek előtt adódott, de némi tili-toli és pár Gyenes ijesztgetésen túl nem mentek sokra a csíkiek. Hruby ment a büntetőpadra, esélyt kaptak tehát a Macik, akik a 13. percben be is találtak, csakhogy a bírák úgy ítélték meg, hogy a gól szabálytalan körülmények között esett. A sérülésből visszatért Rafaj is elengedett egy löketet, kicsit eltévesztette a HSC kapuját, Faith korongját viszont magabiztosan fogta Ruczuj. A szlovák légiós a 19. perc elején tíz perces fegyelmi kapott, majd Miskolczi előtt adódott ziccer közeli szituáció, de marad minden a régiben, így nulla-nullával vonultak öltözőbe a felek.

Novak érkezett

A 23. percben Rafaj és Góga találkozott a látogatók harmadában, utóbbi lenn maradt a jégen, de komolyabb baja nem történt. Nagyjából öt minutum telt el ebből a felvonásból, amikor a kilépő Knox elől tisztázott Ruczuj, akinek ezért négy lépésre el kellett hagynia a ketrecét. Harcoltak az együttesek derekasan, csak éppen hiányzott az a pici plusz, váratlan, ami gólt eredményezhetett volna. A 28. percben Hruby ment ,,extra szünetre", öt a négyben felálltak a Macik, de amikor kijött a szorításból a HSC, ők adtak munkát Gyenesnek. Egy elpasszolt korong után Novak érkezett lendületesen a hazai harmadba a 30. percben és kilőtte a miskolci kapu bal oldalát (0-1).

Becze suhintása

A Nagy I. kiállítása során adódó fórnál Dubekék megcsinálták a nehezét, éppen ő került szembe a székely portással, de az állás nem változott. Ami itt nem ment be... A 38. percben Becze suhintotta meg a pakkot saját kispadja előterében, vélhetően nem is lövésnek szánta, ám Gyenes mellényúlt, így a korong a jobb felső sarokban landolt (0-2). Már csak pár másodperc volt hátra ezen harmadból, amikor egy jó ütemű Maci-akció során a centerbe üresen bekorcsolyázó Faith elütött a pakk felett...

Keményedő küzdelem

Húsz percük maradt arra a sárga-feketéknek, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe, de a harmadik harmad első eseménye egy, a nézők közé kivágódó korong volt (üres ülésen landolt). Ruczuj koncentrációja nem lankadt, biztos pont volt hátul a HSC-nél, viszont kollégájának is a helyén kellett lennie, mert egy újabb beszedett gól végzetesnek bizonyult volna. Bors is megismerkedett a büntetőpaddal és Metcalfe passza után Faith csak begyömöszölte a játékszert a vendégek kapujába a rövid saroknál (1-2). A 50. percben Hegyi talált takarásból kapuvasat, aztán a csíkszeredai ketrec környékén zajlott némi csetepaté. A keményedő küzdelemben két üres bot is árválkodott a jégen, közben a kék-fehérek hatan lettek a küzdőtéren, amiért csapatbüntetést kaptak. Óriási nyomás volt a HSC-n, de valahogy kihúzták a hátrányt és ezt követően is túléltek egy csiki-csukit. Farkastól kijárt a ,,búbos" Ruczujnak, 54:21-nél Gál mester kért időt. Tömény izgalom volt a hátralévő öt perc, 58:46-nál miskolci időkéréssel is fűszerezve és Metcalfe is pörölt még a bírókkal, sérelmezve a kiállítását - de ez már nem osztott, nem szorzott.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék - HSC Csíkszereda 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)

Népkerti jégcsarnok, 900 néző. V.: Halassy, Caprnka, Juhász, Sipos.


Miskolci Jegesmedvék: Gyenes - Boyle, DeBruyn, Knox (1), Metcalfe (1), Faith 1 - Láda, Hegyi, Hajós, Popovics, Dubek - Durco, Vojtkó, Ritó, Miskolczi, Fliszár - Orosz, Budai R., Roczanov, Szilágyi, Rafaj, Duschek (k). Edző: Robert Dever.

HSC Csíkszereda: Ruczuj - Hruby, Góga, Mihály, Péter, Novak 1 - Papp Sz., Nagy I. (1), Moldován (1), Szőcs, Bíró - Bors, Flinta, Molnár Z., Curilla (1), Becze 1 - Salló, Gecse, Hildebrand, Bíró, Farkas, Ónodi. Edző: Gál Sándor.


Kiállítások: 4 perc + 10 perc fegyelmi (Faith, Metcalfe) + végleges fegyelmi (Metcalfe), illetve 10 perc.


Robert Dever: - Jó mérkőzést játszottunk, de egyszerűen nem volt szerencsénk. Rengetek helyzetet dolgoztunk ki, „csak" a gólok hiányoztak, enélkül pedig nehéz mérkőzést nyerni.

Gál Sándor: - Egy nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg, kiváló kapusteljesítménnyel. Igazi csapat voltunk, mindenki szívvel-lélekkel küzdött a jégen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!